• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā pienāk sūdzības par epidemioloģisko prasību neievērošanu skolās. Kādas?

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
Neatkarīgā Rīta Avīze 14:48, 30.11.2020


Pārāk nelielas telpas izglītības procesa nodrošināšanai, aizsargmasku nelietošana – šīs ir dažas no iedzīvotāju sūdzībām saistībā ar Covid-19 situāciju galvaspilsētas izglītības iestādēs, ko šomēnes saņēmis Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Tiesa, balstoties uz šiem ziņojumiem, neviena iestāde vai darbinieks nav sodīts, vēsta izdevums Neatkarīgā.


Foto: LETA

Ir apritējis mēnesis kopš Rīgā pieejams tālrunis (67026816) un e-pasts (covidiksd@riga.lv) anonīmiem ziņojumiem par epidemioloģisko prasību neievērošanu galvaspilsētas skolās un bērnudārzos. Vecāki, pedagogi vai tehniskais personāls ziņojumu var atstāt jebkurā diennakts laikā, ja izglītības iestādē ir nācies novērot noteikto prasību neievērošanu. Trīs nedēļu laikā saņemti 13 ziņojumi.

„Ir izskanējuši viedokļi par attālināto mācību procesu, par to, vai tam jābūt vai tomēr labāks ir klātienes mācību process. Ir bijušas sūdzības par tehnikumu (tas gan nav pašvaldības pārraudzībā) un tā pārāk mazajām auditorijām klātienes mācību procesa organizēšanai. Ir ziņojumi par to, ka vecāki nenēsā sejas aizsargmaskas, nākot uz bērnudārzu pakaļ bērniem. Bijuši ziņojumi, ka kādā skolā licencēta interešu izglītības pakalpojuma sniedzēja ‒ biedrība ‒ īsteno interešu izglītību bērniem no dažādām klašu grupām, kas nav pieļaujams šajā laikā. Ir viedoklis un jautājums, kas satrauc iedzīvotājus ‒ kāpēc visai skolai nav noteikta karantīna, ja ar Covid-19 ir saslimuši skolas administrācijas pārstāvji,” ziņojumu tēmas ieskicē departamentā.

Ziņojumi pienāk gan par pašvaldības pārraudzībā esošām izglītības iestādēm, gan arī par tādām, kas ir citu dibinātāju pārraudzībā. Pēc ziņojumu saņemšanas par to tiek informēta konkrētā izglītības iestāde.

„Šie ziņojumi ir signāli iestādei, ka kaut kas netiek ievērots epidemioloģiskās situācijas gadījumos, un, ja tā ir tiesa, tad iestādei situācija jārisina. Ja ziņojums ir maldinošs, tad iestādei nav pamata uztraukumam,” skaidro departaments, piebilstot, ka, balstoties uz saņemtajiem ziņojumiem, neviena iestāde vai darbinieks nav sodīts.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments informē, ka šobrīd Covid-19 skāris 68 Rīgas pašvaldības izglītības iestādes, tajā skaitā 45 skolas, no kurām astoņas ir profesionālās ievirzes sporta, mūzikas un mākslas skolas, kā arī 23 pirmsskolas izglītības iestādes.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Liepājā plaši tiks atzīmēta Neatkarības atjaunošanas diena (+VIDEO)

Koncerta apmeklētāji aicināti pievienoties un dziedāt līdzi iemīļotajām dziesmām.

Sabiedrība Šodien Latvijā gaisa temperatūra būs +16…+21 grādu robežās

Svētdien īslaicīgs lietus gaidāms vienīgi Latvijas austrumu rajonos, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Lasiet arī

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionātā piekāpjas amerikāņiem (VIDEO)

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase svētdien Espo pasaules U-18 čempionāta trešajā mačā piedzīvoja neveiksmi.

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Kriminālziņas Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa

Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa, informēja Valsts policijā.