• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


"KPV LV" rosinās pārskatīt ierobežojumus sabiedriskajiem ēdinātājiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:25, 09.11.2020


"KPV LV" nolēmusi aktualizēt jautājumu par ārkārtējās situācijas laikā noteiktajiem ierobežojumiem sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem un rosinās atļaut tiem darboties klātienē, aģentūrai LETA pavēstīja Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Ēriks Pucens.


Foto: LETA

"Mēs redzam, ka vīruss nekur nepazudīs vēl ilgu laiku. Tāpēc mūsu primārais uzdevums ir mācīties ar to sadzīvot, līdzsvarojot epidemioloģiskās drošības prasības un tautsaimniecības vajadzības. Latvijā lielākā daļa ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji nevar pāriet uz piegāžu formātu un arī tas nespēj nosegt uzturēšanas un pat izdzīvošanas izmaksas, it īpaši reģionos," akcentē Pucens.

Politiķis norāda, ka ir svarīgi darīt visu, lai cilvēciskuma un saprāta robežās saglabātu darba vietas tik daudz, cik iespējams. Aizverot ciet vienu nozari, palielināsies ekonomiskie, sociālie un drošības riski, ko radīs maksātnespējas, darba zaudēšanas un ilgtermiņa finansiālās grūtības, brīdina "KPV LV" pārstāvis, norādot, ka valsts līmenī tas var nozīmēt ilgstošu ekonomisku lejupslīdi.

"KPV LV" rosinās atļaut kafejnīcām un restorāniem strādāt katru dienu, piemēram, ar darbalaiku līdz plkst.20 un ievērojot līdzšinējās epidemioloģiskās prasības. Partija plāno aicināt atļaut, ka iekštelpās no vienas mājsaimniecības pie galda varētu atrasties līdz astoņām personām, savukārt no dažādām - divas personas.

Starp galdiem ir jābūt divu metru distancei, jālieto individuālie aizsardzības līdzekļi jeb maskas un jāievēro citas prasības. Tāpat partija aicinās pastiprināt ēdināšanas uzņēmuma atbildību - neielaist telpās personas bez sejas maskām, norādīts "KPV LV" paziņojumā.

Partijas ministri - iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens, ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs un labklājības ministre Ramona Petraviča - 6.novembra valdības sēdē par ārkārtējās situācijas izsludināšanu pauduši savu atsevišķo viedokli, norādot uz augstajiem riskiem par vienas nozares aizvēršanu, akcentē Pucens.

Kā ziņots, uz pašlaik spēkā esošās ārkārtējās situācijas laiku līdz 6.decembrim sabiedriskās ēdināšanas vietās būs atļauts izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai.

Ārkārtējā situācija izsludināta Covid-19 izplatības mazināšanai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Liepājā plaši tiks atzīmēta Neatkarības atjaunošanas diena (+VIDEO)

Koncerta apmeklētāji aicināti pievienoties un dziedāt līdzi iemīļotajām dziesmām.

Sabiedrība Šodien Latvijā gaisa temperatūra būs +16…+21 grādu robežās

Svētdien īslaicīgs lietus gaidāms vienīgi Latvijas austrumu rajonos, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Lasiet arī

Kultūra Lielā pieprasījuma dēļ pagarināta Jūrmalas restorānu nedēļa

Jūrmalas restorānu nedēļa lielās atsaucības dēļ pagarināta līdz 10.decembrim. Tajā kūrortpilsētas labākie restorānu šefpavāri gardēžiem turpinās piedāvāt īpašus ēdienu piedāvājumus, vairāku kārtu maltīti par trīs cenām - 25, 35 un 45 eiro.

Ekonomika Latvijas iedzīvotāji restorānos šogad tērē par 20% vairāk

Šogad turpina augt vietējo restorānu apmeklējums gan klātienē, gan noformējot attālinātos pasūtījumus, un iedzīvotāju iztērētā summa kafejnīcās un restorānos pieaugusi par aptuveni 20%, liecina bankas karšu maksājumu dati 2023.gada trešajā ceturksnī.

Kultūra «Michelin» prezentēs Latvijas labākos restorānus

Pasaulē populārākais restorānu ceļvedis "Michelin Guide" šodien paziņos Latvijas labākos restorānus, aģentūru LETA informēja "Michelin" pārstāvji.

Kultūra Sāksies Rīgas restorānu nedēļa

No šodienas līdz 12.novembrim notiks Rudens Rīgas restorānu nedēļa, aģentūru LETA informēja Rīgas investīciju un tūrisma aģentūras vecākā projektu vadītāja Ance Tarvida.