• Austris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas komanda startēs šefpavāru konkursa «Bocuse d’Or» finālā

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
LETA 15:17, 22.01.2025


Latvijas pavāru komanda nākamnedēļ startēs šefpavāru konkursa "Bocuse d’Or" finālā Francijā, informē restorāna "Ferma" pārstāvji.



Konkursa komandām būs jāgatavo ēdieni, ko servēt uz divām īpašām platēm. Uz pirmās plates tiks pasniegts omārs un akmens asaris ar seleriju un tās kātu, savukārt otrā plate sastāvēs no stirnas muguras veselā gabalā, pīrāga, kā arī valstij raksturīgas nacionālās uzkodas. Tāpat katrai komandai jāuztaisa ravioli ar dzidrinātu buljonu.

Katrai komandai papildu ēdienu gatavošanai ir jāizceļ arī aktuāla sociāli atbildīgā tēma, un Latvijas komandai tā ir ilgtspēja ēdināšanas nozarē.

Latvijas komandu "Bocuse d’Or" finālā pārstāvēs restorāna "Ferma" šefpavārs Nils Ģēvele, kuram gatavošanas procesā palīdzēs konkursa "Latvijas Gada pavārs 2024" uzvarētāja Agate Batraga, savukārt komandas trenere un Latvijas "Bocuse d’Or" prezidente Svetlana Riškova palīdzēs pavāriem gatavošanas procesā, sekojot līdzi laika grafikam. Latvijas komandu konkursā pārstāvēs arī iepriekšējo gadu "Bocuse d’Or" Eiropas atlases Latvijas kandidāts Dinārs Zvidriņš, kurš šogad būs degustācijas žūrijā.

Ģēvele norāda, ka ar komandu aizvadījuši daudz stundu treniņos, lai godam pārstāvētu Latviju. "Produkti, kas konkursā jāizmanto, nav gluži tādi, ko esam raduši gatavot ikdienā, kā arī izaicinājumu radīs ierobežotais laiks vairāku sarežģītu ēdienu servēšanai, tomēr esam sagatavojušies un mēģināsim izdarīt vislabāko," saka Ģēvele.

Latvijas komanda sacentīsies fināla otrajā dienā, 27.janvārī. Katrai komandai būs piecas stundas un 35 minūtes, lai pagatavotu visus ēdienus. "Bocuse d’Or" fināla rezultāti tiks paziņoti 27.janvāra vakarā.

Līdz šim Latvija "Bocuse d’Or" konkursā tikusi līdz pusfinālam, bet šogad pirmo reizi startēs finālā. Pērnā gada sākumā, startējot pusfinālā, Nils Ģēvele izcīnīja 12. vietu Eiropas atlasē, tomēr konkursa žūrija oktobra sākumā piešķīra Latvijai īpašo biļeti startam finālā.

Pasaules šefpavāru konkursā "Bocuse d’Or" tiek vērtēta katra detaļa, piemēram, darba organizācijas virtuvē, sadarbība ar palīgiem, tai skaitā trešo palīgu, kurš iepriekš nav zināms un komandai pievienosies tikai konkursa dienā, gatavošanas tehnika, inovācijas gatavošanā, ēdiena noformējums, garša un ilgtspēja.

"Bocuse d’Or" ir kulinārijas konkurss, kas notiek reizi divos gados Lionā, Francijā. Konkursu 1987.gadā izveidoja šefpavārs Pols Bokīzs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Ventspils jaunieši uzzina par 1991. gada barikāžu dienām (+VIDEO)

Klases audzināšanas stundās notiks sarunas par to laiku un tiks diskutēts par vērtībām.

Interesanti fakti Sestdien daudzviet Latvijā spīdēs saule

Sestdien valsts lielākajā daļā izklīdīs mākoņi un spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Interesanti fakti «Starship» raķetes augšējā daļa eksplodējusi

ASV uzņēmumam "SpaceX" ceturtdien izdevās palaist savu jaudīgo raķeti "Starship" septītajā izmēģinājuma lidojumā, taču tas noslēdzās ar raķetes augšējās daļas eksplodēšanu, paziņojis miljardierim Īlonam Maskam piederošais uzņēmums.

Interesanti fakti ASV regulators iesūdz Masku par pārkāpumiem «Twitter» akciju iegādē

ASV Vērtspapīru un biržu komisija (SEC) ir iesūdzējusi tiesā miljardieri Īlonu Masku par pārkāpumiem, kurus viņš pieļāvis sociālās saziņas platformas "Twitter" akciju iegādē 2022.gadā, teikts otrdien publicētā SEC iesniegumā tiesai.

Lasiet arī

Ekonomika Sākta vēsturiskā restorāna «Sēnīte» atjaunošana

Uzņēmums SIA "Latvian Catering Company" pakāpeniski sācis valsts kultūras pieminekļa - vēsturiskā restorāna "Sēnīte" - atjaunošanu un teritorijas sakopšanas darbus, kas noritēs vairākās kārtās.

Ekonomika Restorānu biedrība aicina VID vērtēt ātro ēstuvju nodokļu nomaksas disciplīnu

Latvijas Restorānu biedrība (LRB) aicina Valsts ieņēmumu dienestu (VID) vērtēt ātro ēstuvju nodokļu nomaksas disciplīnu, intervijā aģentūrai LETA sacīja biedrības prezidents Jānis Jenzis.

Ekonomika Nākamnedēļ Siguldas pilī norisināsies gastronomijas festivāls

Nākamajā sestdienā, 20.janvārī, Livonijas ordeņa Siguldas pilī norisināsies lielākais gastronomijas festivāls Siguldā "Ziemas garšu svinēšana".

Ekonomika Restorānam «36.līnija» piemēroti divi jauni VID nodrošinājumi

"Michelin Selected Restaurants" ceļvedī iekļautā restorāna "36.līnija" pārvaldītājam SIA "Apetite36" Valsts ieņēmumu dienests (VID) piemērojis divus jaunus nodrošinājumus.