• Aelita,
  • Gastons
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas komanda startēs šefpavāru konkursa «Bocuse d’Or» finālā

Teksta izmērs Aa Aa
Interesanti fakti
LETA 15:17, 22.01.2025


Latvijas pavāru komanda nākamnedēļ startēs šefpavāru konkursa "Bocuse d’Or" finālā Francijā, informē restorāna "Ferma" pārstāvji.



Konkursa komandām būs jāgatavo ēdieni, ko servēt uz divām īpašām platēm. Uz pirmās plates tiks pasniegts omārs un akmens asaris ar seleriju un tās kātu, savukārt otrā plate sastāvēs no stirnas muguras veselā gabalā, pīrāga, kā arī valstij raksturīgas nacionālās uzkodas. Tāpat katrai komandai jāuztaisa ravioli ar dzidrinātu buljonu.

Katrai komandai papildu ēdienu gatavošanai ir jāizceļ arī aktuāla sociāli atbildīgā tēma, un Latvijas komandai tā ir ilgtspēja ēdināšanas nozarē.

Latvijas komandu "Bocuse d’Or" finālā pārstāvēs restorāna "Ferma" šefpavārs Nils Ģēvele, kuram gatavošanas procesā palīdzēs konkursa "Latvijas Gada pavārs 2024" uzvarētāja Agate Batraga, savukārt komandas trenere un Latvijas "Bocuse d’Or" prezidente Svetlana Riškova palīdzēs pavāriem gatavošanas procesā, sekojot līdzi laika grafikam. Latvijas komandu konkursā pārstāvēs arī iepriekšējo gadu "Bocuse d’Or" Eiropas atlases Latvijas kandidāts Dinārs Zvidriņš, kurš šogad būs degustācijas žūrijā.

Ģēvele norāda, ka ar komandu aizvadījuši daudz stundu treniņos, lai godam pārstāvētu Latviju. "Produkti, kas konkursā jāizmanto, nav gluži tādi, ko esam raduši gatavot ikdienā, kā arī izaicinājumu radīs ierobežotais laiks vairāku sarežģītu ēdienu servēšanai, tomēr esam sagatavojušies un mēģināsim izdarīt vislabāko," saka Ģēvele.

Latvijas komanda sacentīsies fināla otrajā dienā, 27.janvārī. Katrai komandai būs piecas stundas un 35 minūtes, lai pagatavotu visus ēdienus. "Bocuse d’Or" fināla rezultāti tiks paziņoti 27.janvāra vakarā.

Līdz šim Latvija "Bocuse d’Or" konkursā tikusi līdz pusfinālam, bet šogad pirmo reizi startēs finālā. Pērnā gada sākumā, startējot pusfinālā, Nils Ģēvele izcīnīja 12. vietu Eiropas atlasē, tomēr konkursa žūrija oktobra sākumā piešķīra Latvijai īpašo biļeti startam finālā.

Pasaules šefpavāru konkursā "Bocuse d’Or" tiek vērtēta katra detaļa, piemēram, darba organizācijas virtuvē, sadarbība ar palīgiem, tai skaitā trešo palīgu, kurš iepriekš nav zināms un komandai pievienosies tikai konkursa dienā, gatavošanas tehnika, inovācijas gatavošanā, ēdiena noformējums, garša un ilgtspēja.

"Bocuse d’Or" ir kulinārijas konkurss, kas notiek reizi divos gados Lionā, Francijā. Konkursu 1987.gadā izveidoja šefpavārs Pols Bokīzs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Interesanti fakti Svētdien gaiss varētu iesilt līdz +16 grādiem

Svētdien gaiss Latvijā varētu iesilt līdz +16 grādiem, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sinoptiķi.

Interesanti fakti Nakts uz sestdienu būs auksta

Naktī uz sestdienu gaisa temperatūra Latvijā pazemināsies līdz 0..-5 grādiem, vietām Latgalē un Vidzemē gaiss atdzisīs līdz -7 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Interesanti fakti Naktī daudzviet veidosies sniega sega

Piektdien naktī un no rīta Latvijas lielākajā daļā būs nokrišņi - galvenokārt snigs, Kurzemē un vietām valsts centrālajos novados gaidāms arī lietus, prognozē sinoptiķi.

Interesanti fakti TOP 5: Kādus jaunos auto latvieši izvēlas pirkt

Latvijā šogad pirmajā ceturksnī kopumā reģistrētas 4777 jaunās vieglās automašīnas, kas ir par 22,3% vairāk nekā 2024.gada attiecīgajā periodā, liecina Auto asociācijas apkopotā informācija.

Lasiet arī

Ekonomika Sākta vēsturiskā restorāna «Sēnīte» atjaunošana

Uzņēmums SIA "Latvian Catering Company" pakāpeniski sācis valsts kultūras pieminekļa - vēsturiskā restorāna "Sēnīte" - atjaunošanu un teritorijas sakopšanas darbus, kas noritēs vairākās kārtās.

Ekonomika Restorānu biedrība aicina VID vērtēt ātro ēstuvju nodokļu nomaksas disciplīnu

Latvijas Restorānu biedrība (LRB) aicina Valsts ieņēmumu dienestu (VID) vērtēt ātro ēstuvju nodokļu nomaksas disciplīnu, intervijā aģentūrai LETA sacīja biedrības prezidents Jānis Jenzis.

Ekonomika Nākamnedēļ Siguldas pilī norisināsies gastronomijas festivāls

Nākamajā sestdienā, 20.janvārī, Livonijas ordeņa Siguldas pilī norisināsies lielākais gastronomijas festivāls Siguldā "Ziemas garšu svinēšana".

Ekonomika Restorānam «36.līnija» piemēroti divi jauni VID nodrošinājumi

"Michelin Selected Restaurants" ceļvedī iekļautā restorāna "36.līnija" pārvaldītājam SIA "Apetite36" Valsts ieņēmumu dienests (VID) piemērojis divus jaunus nodrošinājumus.