• Ziedonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


VIDEO. Noskaties, cik jautru Jāņu klipu izveidojis Zemessardzes orķestris!

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
11:21, 23.06.2020


Zemessardzes orķestris ar īpašu video klipu "Tiksimies pie ugunskura" svētkos aicina ikvienu doties uz laukiem un piedzīvot latviskus Jāņus, pavēstīja Zemessardzē.


Foto: Youtube

Humoristiskā veidā video attēlota gatavošanās Jāņu vakaram - ēst gatavošana, tīrīšana, Jāņu zāļu lasīšana, braukšana mežā pēc meijām, kā arī svētku vakars pie ugunskura. Skaņu celiņā apvienotas gan dabas, gan sadzīves skaņas, kas ietērptas vienotā ritma pulsācijā. Tam pievienotas dažādas Jāņu melodijas vai to motīvi, norādīja Zemessardzē.

"Sākumā meklēju skaņas dabā un sadzīvē, kas saistās ar Jāņu svinēšanu īstenā lauku viensētā. Pēc tam ar Zemessardzes orķestra kolēģiem - scenārija autoru Georgu Jāni Kļaviņu un video mākslinieku Ansi Kluci izveidojām mazu video stāstu," stāsta ieraksta producente un skaņu celiņa autore Inga Meijere.

"Jāņi latviešiem jau izsenis ir bijis laiks, kurā attīrīties, uzlādēties un smelties spēku. Tas ir laiks, kad saplūst ar dabu un svinēt vasaras pilnbriedu," piebilst Nacionālo bruņoto spēku Galvenais diriģents un Zemessardzes orķestra priekšnieks kapteinis Andis Karelis.

Zemessardzes orķestris dibināts 2011.gada 1.novembrī. Orķestra uzdevums ir Zemessardzes popularizēšana sabiedrībā, kā arī Zemessardzes un Nacionālo bruņoto spēku ceremoniju muzikālā noformēšana.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Samazinās slieksni kriminālatbildībai par partiju nelikumīgu finansēšanu

Saeimas Juridiskā komisija šodien konceptuāli atbalstīja Tieslietu ministrijas (TM) iesniegtos ierosinājumus grozījumiem Krimināllikumā, kas paredzētu līdz desmit minimālajām mēnešalgām samazināt slieksni partiju nelikumīgā finansējuma apmēram, no kura iestājas kriminālatbildība.

Sabiedrība Valmieras skolēni uzsāka nodarbības jaunajā sporta zālē (+VIDEO)

Vidusskolai - attīstības centram ir arī būtiska nozīme bērnu ar dzirdes traucējumiem izglītošanā.

Sabiedrība Atsevišķos valsts ceļu posmos no trešdienas palielinās maksimālo atļauto ātrumu

Latvijā atsevišķos valsts ceļu posmos no šī gada 1.maija palielinās maksimālo atļauto ātrumu, LETA informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

Lasiet arī

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Ekonomika Ventspils osta grasās kļūt par elektroenerģijas ražotāju (+VIDEO)

Atkrastes vēja parku apkalpošanai ir nepieciešama sauszemes tehniskās apkopes bāze.

Pasaule Gruzijas policija raida asaru gāzi un gumijas lodes uz protestētājiem

Gruzijas policija otrdien raidīja asaru gāzi un gumijas lodes uz demonstrantiem, kas protestēja pret likumu par "ārvalstu aģentiem", kas apdraud Gruzijas virzību uz Rietumiem un integrāciju Eiropā.