• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Domes priekšsēdētāja: Kartē gandrīz varēja iezīmēties Kandavas novads

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 17:16, 21.02.2020


Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijas sēdē šonedēļ pietrūka mazliet, lai kartē iezīmētos Kandavas novads, paziņojumā pašvaldības mājaslapā pauž Kandavas novada domes priekšsēdētāja Inga Priede (LZP).


Foto: LETA

Komunikāciju ar Vides un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvjiem Priede dēvē par cīņu ar vējdzirnavām, savukārt plānoto karti - par politisku.

"Komisija saprotoša, piekrītoša, un tikai mazliet pietrūka, lai jau šobrīd skaidri kartē iezīmētos Kandavas novads. To, ka tā ir politiska un tikai politiska vienošanās, bez jebkādiem kritērijiem un argumentiem - tas ir absolūti skaidrs. Mums bija izdevies vienoties ar lielāko daļu no katras frakcijas pārstāvētajiem komisijas locekļiem, bet, šķiet, partijas disciplīna izrādās svarīgāka par sirdsapziņu," apgalvo novada domes vadītāja.

Par Kandavas novada saglabāšanu komisijas sēdē nobalsoja Ēriks Pucens (KPV LV), Regīna Ločmele-Luņova (S) un Viktors Valainis (ZZS). Pret bija Arvils Ašeradens (JV) un Artūrs Toms Plešs (AP), bet Andris Kazinovskis (JKP) balsojumā atturējās.

"Var teikt, ka mūs "iegāza" Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK), kurš, nesagaidījis balsojumu, devās prom, tādējādi atbalsta solījumi izpalika gan mums, gan Engurei," uzskata Priede.

Vienlaikus viņa norāda, ka cīņa vēl nav galā, jo sekos vēl vairāki likuma lasījumi Saeimā. Domes priekšsēdētāja neizslēdz protesta akcijas ar smago tehniku pie Saeimas, un aicina Saeimu ņemt vērā Eiropas Padomes Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa Monitoringa komitejas ekspertu "konstatētos faktus par vietējās demokrātijas pārkāpumiem Latvijā administratīvi teritoriālās reformas procesā".

Jau ziņots, ka Saeima izskatīšanai Administratīvi teritoriālās reformas komisijā nodevusi grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādātā administratīvi teritoriālā iedalījuma karte paredz Tukuma novada administratīvo teritoriju apvienot ar Engures, Jaunpils un Kandavas novadu, par reģionālās nozīmes attīstības centru nosakot Tukumu.

Komisijas sēdē Priede, aizstāvot novadu kā pastāvīgu vienību, klāstīja, ka Kandavas novadā publiskie pakalpojumi tiek nodrošināti ar zemākām izmaksām nekā novadā. Turklāt arī bezdarba līmenis novadā ir zemāks nekā pašvaldībā, kurai novadu plānots pievienot.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atbalsta kriminālsoda pastiprināšanu par dziļviltojumu izmantošanu vēlēšanās

Saeimas Juridiskā komisija šodien izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Krimināllikumā, ar kuriem tiks pastiprināta kriminālatbildība par diskreditējošu dziļviltojumu izmantošanu vēlēšanās.

Sabiedrība Kļuvis zināms, kurš darbs ir pieprasītākais

Uz 10 pieprasītākajām vakancēm 2024.gada 1. ceturksnī kopumā pieteicās vairāk nekā 3500 darba meklētāju, liecina darba portāla CVMarket.lv jaunākā statistika.

Sabiedrība Bezpilota lidaparātiem Latvijā jābūt automātiskajiem atbildētājiem (+VIDEO)

Droniem, kas ir vieglāki par 250 g, būs jāatbilst jaunajiem drošības noteikumiem.

Sabiedrība Kopā ar Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu skatīs arī grozījumus

Kopā ar Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu nākamnedēļ, 7.maijā, izskatīšanai valdībā tiks virzīti arī grozījumi Pašvaldības domes vēlēšanu likumā, kas ļautu pēc Rēzeknes vietvaras atlaišanas pilsētā nerīkot pašvaldības ārkārtas vēlēšanas, intervijā Latvijas Radio sacīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Lasiet arī

Pasaule Igaunija neplāno repatriēt valstī likumīgi dzīvojošus ukraiņu vīriešus

Igaunijas Iekšlietu ministrija neplāno repatriēt uz Ukrainu iesaucamā vecuma Ukrainas pilsoņus, kuri Igaunijā ieradušies likumīgi, paziņoja ministrijas pilsonības un migrācijas politikas nodaļas padomniece Anneli Viksa.

Sabiedrība Valmieras skolēni uzsāka nodarbības jaunajā sporta zālē (+VIDEO)

Vidusskolai - attīstības centram ir arī būtiska nozīme bērnu ar dzirdes traucējumiem izglītošanā.

Sabiedrība Atsevišķos valsts ceļu posmos no trešdienas palielinās maksimālo atļauto ātrumu

Latvijā atsevišķos valsts ceļu posmos no šī gada 1.maija palielinās maksimālo atļauto ātrumu, LETA informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

Pasaule Ukrainu pirmo reizi kopš lielā kara sākuma apmeklē britu karaļnama pārstāve

Vizītē Ukrainā ieradusies Edinburgas hercogiene Sofija, kļūstot par pirmo britu karaļnama pārstāvi, kas apmeklē Ukrainu kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma 2022.gada februārī.