• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Krievijas mūziķi sākuši komentēt Raimonda Paula vārdus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 12:15, 13.12.2019 3


Latviešu komponists Raimonds Pauls salīdzināja skatītājus Krievijā un Latvijā, nosaucot Krievijas iedzīvotājus par uzbāzīgiem. Krievijas producents Josifs Prigožins izsaka pieņēmumu, kāpēc Maestro varēja izveidoties šāds iespaids.


Foto: LETA

Pauls teica, ka iznācis pēc koncerta ar Allu Pugačovu pie skatītājiem un redzējis, "kas notiek ar cilvēkiem". "Mūsu ļaudis nav tik uzbāzīgi, kā, piemēram, Krievijā. Pēc koncerta tur ir pavisam cita gaisotne," pastāstīja komponists. "Jā, pie mums arī pienāk, dāvina puķes, bet tas ir tik sirsnīgi un ne pārāk uzbāzīgi."

Atbildot uz žurnālistu lūgumu komentēt šos vārdus, Josifs Prigožins pauda viedokli, ka publika Krievijā esot dažāda.

"Es īsti nezina, ko bija ar to domājis Raimonds Voļdemarovičs, kuru es bezgalīgi mīlu un cienu. Es lepojos ar to, ka esmu pazīstams ar šo klasiķi mūzikas jomā. Tādu komponistu kā viņš bijušās PSRS teritorijā palicis pavisam nedaudz. Es ļoti augstu vērtēju viņa jaunradi. Savukārt runājot par viņa viedokli, es varētu tikai nojaust. Viņš tomēr nav krievs, un publika, pie kuras viņš ir pieradis mājās, patiešām pamatīgi atšķiras no mūsējās. Jā, esam bezkaunīgi, nekautrējamies. Bet tas ir raksturīgi Maskavas publikai. Citās Krievijas pilsētās publika ir tāda pati kā Latvijā," uzskata Josifs Prigožins.

Mūzikas producents piebilda, ka Krievijas reģionos skatītāji ir ļoti labvēlīgi un pieklājīgi.

"Raimonds Pauls uzstājas tikai Maskavā, bet, ja viņš būtu braukājis pa reģioniem, tad zinātu, ka tur publika ir tāda pati kā viņa dzimtajā Latvijā. Atturīgāka, varbūt kautrīgāka. Pat Sanktpēterburgā. Nevar visu Krieviju pielīdzināt Maskavai. Maskavas skatītāji ir rūdītāki. Maskava ir kā putekļu sūcējs, saprotat? Uz šejieni cilvēki sabrauc no visām pilsētām, un Maskava diemžēl viņus sabojā. Cilvēki kļūst skarbāki, snobiskāki. Aktieri saka, ka Maskavas publiku ir ļoti grūti izkustināt, tā ir pieredzējušāka, prasa, lai to izklaidē. Bet citās pilsētās uz koncertu ieradušies cilvēki pauž emocijas, jau sākot ar pirmo dziesmu," paskaidroja Josifs Prigožins.

Savu padomu Maestro vēlējās dot arī grupas "A-Studio" soliste Ketija Topurija.
Skatītāju mīlestība nav atkarīga no tautības, māksliniekiem jāvērtē šāda attieksme. Par to kanālam "360" paziņoja Topurija, komentējot Raimonda Paula vārdus par uzbāzīgo Krievijas publiku.

"Mākslinieks tāpēc arī ir mākslinieks, viņam jābūt profesionālim un nav jāatteic, kad cilvēki lūdz nofotografēties. Ja ir izredzes un iespēja saņemties, tas jāizdara," piemetināja dziedātāja.

Viņa atzinās, ka jūtas vienādi "gan Latvijā, gan Krievijā" un nesajūt lielāku vai mazāku mīlestību dažādās valstīs.

Tautas skatuves mākslinieks Ļevs Ļeščenko uzskata, ka mūsdienās daudzi skatītāji nāk uz koncertiem ar viedtālruņiem, cenšoties nofotografēt aktieri dažādos stāvokļos, un pēc koncerta vēlas uzņemt selfiju. "Bet ir jāsaprot, ka nav iespējams izslēgt šāda veida procesus no dzīves. Atliek vienīgi paciest to, jo tā ir daļa no profesijas. Tā ir viņa izvēle," citē "Nation News".

Mākslinieks nedrīkst pārāk zemu novērtēt viņa jaunrades cienītājus – tā piektdien, 6. decembrī, teica estrādes dziedātājs Soso Pavliašvili, komentējot Raimonda Paula izteicienu.
Pavliašvili pastāstīja par bezgalīgu pateikšanos saviem faniem. Pēc viņa vārdiem, viņš ir bezgalīgi pateicīgs visiem, kas novērtē viņa mūziku un viņu pašu kā cilvēku, kā arī dāvina puķes. Dziedātājs uzsvēra, ka puķes dāvina ne jau tie bagātākie cilvēki, tāpēc viņš ir desmit reizes saudzīgāks pret šādām uzmanības izpausmēm.

"Ja cilvēks atnāk un izsaka tev savu mīlestību, savu cieņu, par to ir jāpateicas Dievam," sacīja Pavliašvili sarunā ar telekanālu "360".

Tomēr mākslinieks neizslēdza, ka Paulam varētu būt cits viedoklis, un nenosodīja viņu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgas pils Svētā Gara tornī pacels ES karogu

Atzīmējot 20.gadadienu kopš Latvijas iestāšanās blokā, trešdien, 1.maijā, plkst.7.40 Rīgas pilī notiks svinīgā godasardzes ceremonija un Eiropas Savienības (ES) karoga pacelšana Rīgas pils Svētā Gara tornī.

Sabiedrība Liepājā plaši tiks atzīmēta Neatkarības atjaunošanas diena (+VIDEO)

Koncerta apmeklētāji aicināti pievienoties un dziedāt līdzi iemīļotajām dziesmām.

Sabiedrība Šodien Latvijā gaisa temperatūra būs +16…+21 grādu robežās

Svētdien īslaicīgs lietus gaidāms vienīgi Latvijas austrumu rajonos, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Lasiet arī

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionātā piekāpjas amerikāņiem (VIDEO)

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase svētdien Espo pasaules U-18 čempionāta trešajā mačā piedzīvoja neveiksmi.

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.