• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rinkēvičs Zviedrijas kolēģei uzsver nepieciešamību pēc tūlītējas rīcības klimata politikā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 00:39, 10.10.2019


Rīga, 9.okt., LETA. Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), Rīgā tiekoties ar Zviedrijas ārlietu ministri Annu Lindi, uzsvēris nepieciešamību pēc tūlītējas rīcības klimata politikā, aģentūru LETA informēja Ārlie...
Rīga, 9.okt., LETA. Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), Rīgā tiekoties ar Zviedrijas ārlietu ministri Annu Lindi, uzsvēris nepieciešamību pēc tūlītējas rīcības klimata politikā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Amatpersonas pārrunāja abu valstu divpusējās attiecības, aktuālos Eiropas Savienības (ES) jautājumus, starptautisko attiecību aktualitātes un sadarbību starptautiskajās organizācijās.

Rinkēvičs pateicās Zviedrijai par lieliski organizēto ES Arktikas forumu, kas norisinājās Zviedrijas pilsētā Ūmeo, kā arī par Zviedrijas Institūta finansējumu Rīgas Juridiskās augstskolas Intensīvajai programmai.

"Mūsu reģionu vieno kopīgi izaicinājumi un mērķi - klimata pārmaiņas, digitalizācija, inovācijas un drošība. Savukārt breksita kontekstā ir būtiski saglabāt ciešas NB8 [Ziemeļvalstu un Baltijas valstu astotnieks] reģiona attiecības ar Apvienoto Karalisti," sacīja Rinkēvičs.

Latvijas ārlietu ministrs vērsa uzmanību, ka Latvija kopā ar Zviedriju ir to valstu vidū, kas atbalsta klimatneitralitātes sasniegšanu līdz 2050.gadam, vienlaikus uzsverot nepieciešamību pēc tūlītējas rīcības klimata politikā nacionālajā un ES līmenī.

Puses pārrunāja nākamā perioda ES daudzgadu budžeta sarunu gaitu, kā arī ES paplašināšanos. Rinkēvičs pauda nostāju par sakārtotu Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES, vienlaikus akcentējot, ka 27 ES dalībvalstīm ir jāpaliek vienotām un jāgatavojas visiem scenārijiem, ja Apvienotā Karaliste aiziet no ES pēc 31.oktobra bez vienošanās nosacījumiem ar ES.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos

Sestdienas vakarā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos, apstiprināja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.

Sabiedrība Agresīvie autovadītāji Latvijā tiks sodīti ar dārgu apdrošināšanu (+VIDEO)

Ar huligānismu uz ceļa ir saskārušies lielais vairums Latvijas iedzīvotāju.

Sabiedrība Svētdien debesis pakāpeniski aizklās mākoņi

Nedēļas pēdējā dienā debesis virs Latvijas pakāpeniski aizklās mākoņi un kļūs par pāris grādiem vēsāks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība KM: Saziņa latviešu valodā norisinās pēc būtības oficiālos gadījumos

Saziņa tikai vai pārsvarā latviešu valodā valstī pēc būtības norisinās oficiālos gadījumos - mācību iestādēs, valsts un pašvaldību iestādēs, darbā apspriežu un sanāksmju laikā, kā arī veselības aprūpes iestādēs, secināts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvija atsaka patvērumu savulaik raķešu objektā dienējošam Krievijas pilsonim

Latvija atteikusi patvērumu savulaik slepenā raķešu karaspēka objektā dienējošam Krievijas pilsonim, kuram it kā draudot nosūtīšana karošanai uz Ukrainu.

Sabiedrība Rosina arī tiesnešiem prasīt pielaidi valsts noslēpumam

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) un Tieslietu ministrija (TM) rosina arī ar valsts drošību saistītu krimināllietu skatošiem tiesnešiem prasīt saņemt pielaidi valsts noslēpumam.

Sabiedrība Kā Daugavpils palīdz cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Daugavpilī ir vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku ar invaliditāti.

Pasaule Financial Times: Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus Eiropā

Eiropas valstu izlūkdienesti brīdinājuši savu valstu valdības, ka Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus visā Eiropā, vēsta britu laikraksts "Financial Times", atsaucoties uz avotiem trīs Eiropas valstu izlūkdienestos.