• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Policija veikusi narkotiku pārbaudes Rīgas reģiona skolās. Kādi rezultāti?

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:08, 09.10.2019


Valsts policija (VP) kopš septembra ir veikusi narkotiku pārbaudes septiņās Rīgas reģiona izglītības iestādēs, taču apreibinošas vielas un to lietošana nav konstatēta, ko policija uzskata par labu rezultātu, pastāstīja VP preses pārstāve Simona Grāvīte.



Policijas pārbaudes izglītības iestādēs nav jaunums un tas ir viens no profilaktisko pasākumu veidiem. Policija arī turpmāk veiks šādas pārbaudes.

Šogad maijā iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) žurnālistus informēja, ka pārbaužu aktīvā fāze sāksies jaunajā mācību gadā. Ministrs toreiz informēja, ka ir panākta vienošanās ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) par narkotisko vielu pārbaužu programmas uzsākšanu Latvijas skolās.

Ģirģens norādīja, ka skolas, kurās tiks veiktas pārbaudes, būs izvēlētas pēc noteikta algoritma, tādēļ nevienam iepriekš nebūs zināms, kurās skolās notiks preventīvie pasākumi. Programmas mērķis nav sodīt, bet sadarboties ar IZM un skolām, lai izskaustu apreibinošo vielu problēmu.

Ja policija pārbaudēs atradīs narkotikas vai konstatēs to lietošanu, atbilstoši nodarījuma smagumam būs administratīvais sods vai kriminālatbildība. Lai arī pārbaudes būs koncentrētas uz narkotiku apkarošanu, policija arī atbilstoši reaģēs, ja skolēns būs ieradies mācību iestādē alkohola reibumā.

VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1.biroja 3.nodaļas priekšnieks Aleksandrs Kaštaļjans maijā žurnālistus informēja, ka saskaņā ar iepriekšējo praksi narkotikas nereti uzietas koledžās, internātskolās, kopmītnēs. Tāpat jaunieši ir pietiekami zinoši, lai narkotikas pasūtītu internetā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ierobežos elektroskrejriteņu novietošanu Vecrīgā

Nepareizi novietoti transportlīdzekļi pakalpojumu sniedzējam būs jāpārvieto nekavējoties.

Sabiedrība Atbalsta kriminālsoda pastiprināšanu par dziļviltojumu izmantošanu vēlēšanās

Saeimas Juridiskā komisija šodien izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Krimināllikumā, ar kuriem tiks pastiprināta kriminālatbildība par diskreditējošu dziļviltojumu izmantošanu vēlēšanās.

Sabiedrība Kļuvis zināms, kurš darbs ir pieprasītākais

Uz 10 pieprasītākajām vakancēm 2024.gada 1. ceturksnī kopumā pieteicās vairāk nekā 3500 darba meklētāju, liecina darba portāla CVMarket.lv jaunākā statistika.

Sabiedrība Bezpilota lidaparātiem Latvijā jābūt automātiskajiem atbildētājiem (+VIDEO)

Droniem, kas ir vieglāki par 250 g, būs jāatbilst jaunajiem drošības noteikumiem.

Lasiet arī

Ekonomika  Budžeta deficīts būtiski pieaugs un sasniegs 2,9% no iekšzemes kopprodukta

Latvija pietuvojusies "sarkanajai iezīmei" - Māstrihtas 3% no IKP robežai.

Ekonomika FM: 2024.gadā budžeta deficīts būtiski pieaugs un sasniegs 2,9%

Šajā gadā valdības budžeta deficīts būtiski pieaugs un sasniegs 2,9% no iekšzemes kopprodukta (IKP), pietuvojoties tuvu Māstrihtas 3% no IKP robežai, teikts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajā Latvijas Stabilitātes programmas projektā 2024.-2028.gadam, ko otrdien skata valdībā.

Pasaule Igaunija neplāno repatriēt valstī likumīgi dzīvojošus ukraiņu vīriešus

Igaunijas Iekšlietu ministrija neplāno repatriēt uz Ukrainu iesaucamā vecuma Ukrainas pilsoņus, kuri Igaunijā ieradušies likumīgi, paziņoja ministrijas pilsonības un migrācijas politikas nodaļas padomniece Anneli Viksa.