• Severīns,
  • Urzula
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ukraina un Krievija apmainās ar gūstekņiem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 12:22, 19.10.2024


Ukraina un Krievija ir sarīkojušas vēl vienu gūstekņu apmaiņu, un mājās atgriezās 95 katras puses karavīri, naktī uz sestdienu paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.



Apmaiņa notikusi ar Apvienoto Arābu Emirātu starpniecību.

"95 mūsu cilvēki atkal ir mājās. Karavīri, kas aizstāvēja Mariupoli un "Azovstaļ", Doneckas, Luhanskas, Harkivas, Kijivas, Čerņihivas, Hersonas apgabalus," prezidents pavēstīja savā "Telegram" kanālā.

"Katru reizi, kad Ukraina izglābj savus cilvēkus no Krievijas gūsta, mēs tuvinām dienu, kad brīvība tiks atdota visiem, kas atrodas Krievijas nebrīvē," piebilda Zelenskis.

Prezidents pateicās visai komandai, kas nodarbojas ar gūstekņu meklēšanu un atbrīvošanu.

"Mēs darām visu, lai izvilktu visus mūsējos, kurus tur Krievija. Pateicība karavīriem, kuri papildina apmaiņas fondu, un visiem partneriem, kuri palīdz," rakstīja Zelenskis.

Krievija ir ziņojusi, ka ar šo apmaiņu arī Krievijā atgriezās 95 karavīri.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Francijas ārlietu ministrs: Krievijas uzvara radīs haosu pasaulē

Francijas ārlietu ministrs Žans Noels Baro sestdien Kijivā brīdinājis, ka Krievijas uzvara pret Ukrainu uzsāktajā karā radīs haosu starptautiskajā sistēmā.

Pasaule ASV amatpersona: Krievija ir iztērējusi savus nebalto dienu iekrājumus

Krievija ir iztērējusi savus nebalto dienu iekrājumus 650 miljardu ASV dolāru apmērā, tādas aplēses drošības un ārpolitiskas foruma "Rīgas konference" diskusijā pauda ASV valsts sekretāra vietnieks Eiropas un Eirāzijas lietās Džeimss O'Braiens.

Pasaule Eiropadome: Gruzijas uzņemšanas process ES faktiski apturēts

Ceturtdien notika kārtējais Eiropadomes samits, un saskaņā ar sanāksmes secinājumiem tika paziņots, ka Gruzijas uzņemšanas process Eiropas Savienībā (ES) faktiski apturēts, teikts Eiropadomes tīmekļa vietnē publicētajā dokumentā.

Pasaule Zelenskis: Ukraina negrasās iegūt kodolieročus

Ukraina negrasās iegūt kodolieročus, preses konferencē Briselē ceturtdien sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, šādi reaģējot uz preses interpretācijām par viņa agrākajiem vārdiem par Ukrainas izvēli starp dalību NATO un kodolieroču iegūšanu.

Lasiet arī

Pasaule Zelenskis parlamentā prezentēs savu uzvaras plānu kara izbeigšanai

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien parlamentā prezentēs jaunu stratēģiju kara izbeigšanai Ukrainā, paziņojis prezidenta birojs.

Sabiedrība Eksperts Jurģis Liepnieks iestājās pret Ukrainas dalību NATO (+VIDEO)

Sociālajos tīklos sāka apspriest ar mums sabiedrotās suverēnas valsts sadalīšanu.

Pasaule Ukraina notriekusi 31 Krievijas dronu

Aizvadītajā naktī Krievija uz Ukrainu raidījusi 68 uzbrukuma lidrobotus "Shahed", no kuriem 31 notriekusi Ukrainas pretgaisa aizsardzība, svētdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Krimas platformas samits Rīgā pulcēs delegācijas no aptuveni 40 pasaules valstīm

Starptautiskās Krimas platformas trešais parlamentārais samits Rīgā 24.oktobrī pulcēs delegācijas no aptuveni 40 pasaules valstīm, informēja Saeimas Preses dienestā.