• Erlends,
  • Rolanda,
  • Rolands,
  • Ronalds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vāc parakstus par skolēnu brīvlaika struktūras maiņu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:34, 15.10.2024


Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par skolēnu brīvlaika struktūras maiņu, tostarp atsakoties no trim brīviem mēnešiem vasarā.


Foto: LETA

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Pjotrs Kurtukovs. Viņš nesaprot, "kam tiešām ir nepieciešams praktiski trīs mēnešu pārtraukums mācību procesā".

Raksturojot retorisko vaicājumu, viņš norādīja, ka vecāki šajā laikā nezina, kur atstāt bērnus, jo vairums darba devēju ļaujot iet tikai divas līdz trīs nedēļas garā atvaļinājumā vienā piegājienā. Tāpat bērni vasarā nesamērīgi daudz laika pavada viedierīcēs.

"Bērni vasarā praktiski trīs mēnešu laikā ne tikai aizmirst lielāko daļu no mācību materiāla, bet arī zaudē ieradumu mācīties. Ir taču dzirdamas skolotāju sūdzības, ka viņiem deviņi mēneši ir pa maz kvalitatīvam pedagogu darbam,' pauž Kurtukovs.

Viņaprāt, 1.septembris ir nevis zinību svētki, bet "soda izciešanas sākums nākamajiem deviņiem mēnešiem gan bērniem, gan skolotājiem un vecākiem".

Tikmēr semestru laikā noteiktie brīvlaiki gan esot par īsu, lai ar ģimeni kaut kur aizbrauktu vai citādi saplānotu pilnvērtīgu atpūtu un kopā būšanu ģimenē.

"Esošā mācību gada struktūrā tika izveidota Padomju savienībā, un neatkarīgā Latvija līdz šim brīdim to ievēro. Varbūt pamēģinām paņemt kaut ko labu no Eiropas, nevis no pagātnes?" iniciatīvā piedāvā tās autors.

Viņš ir pārliecināts, ka pusotru mēnesi ilgs vasaras brīvlaiks būtu pilnīgi pietiekams. Savukārt rudens, ziemas un pavasara brīvlaiki būtu jāpagarina līdz divām nedēļām.

Šādu pārmaiņu rezultātā bērniem mācību process būtu vienmērīgāks, ne tik saraustīts un arī ne tik saspringts.

"Nevajag mums veselu augustu, lai "gatavotu" bērnus jaunajam mācību gadam. Mācību process nebūs iespiests deviņos mēnešos, un skolotājiem būs papildus mēnesis kvalitatīvai mācību materiāla pasniegšanai," secina Kurtukovs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Mobilitātes punktos Rīgā izveidos īstermiņa auto stāvvietas un velonovietnes

Mobilitātes punktos dzelzceļa stacijās "Bolderāja", "Dauderi", "Sarkandaugava", "Šķirotava", "Zemitāni" un "Ziemeļblāzma" plānots izbūvēt īstermiņa auto stāvvietas, velonovietnes un dzeramā ūdens brīvkrānus.

Sabiedrība Investē 240 000 eiro augstskolas modernizācijā

ISMA: Augstskolas jubilejas gadā veica vērienīgu izglītības iestādes telpu modernizāciju.

Sabiedrība Viens no deputātiem sodīts par agresīvu braukšanu

Daži tautas kalpi pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, neveic transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu, pārkāpj sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtību.

Sabiedrība Plāno atļaut elektroskrejriteņu un velosipēdu piespiedu pārvietošanu

Grozījumi arī noteiks trīs gadījumus, kad mikromobilitātes rīki, tajā skaitā velosipēdi, tiks atzīti par ilgstoši atstātiem uz ceļā.

Lasiet arī

Sabiedrība Lietas, kas jāatceras, gatavojot bērnu skolai (+VIDEO)

Pirmklasniekiem aktīvai dienai nepieciešams daudz enerģijas.

Sabiedrība Trešdaļa vecāku plāno atvēlēt bērnu sagatavošanai skolai no 100 līdz 200 eiro

Trešdaļa jeb 33% vecāku, kuriem ir bērni vecumā no septiņiem līdz 17 gadiem, plāno atvēlēt no 100 līdz 200 eiro, lai sagatavotu bērnus skolai, informē "SEB bankas" pārstāvji, atsaucoties uz bankas veikto aptauju.

Sabiedrība CSP: Pēc vidusskolas beigšanas mācības neturpina teju 40% jauniešu

Pagājušajā gadā mācības neturpināja 36,9% vidusskolas absolventu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Sabiedrība Vidusskolēniem sākas centralizēto eksāmenu sesija

Ar vidusskolas augstākā līmeņa eksāmenu sociālajās zinībās šodien sāksies valsts pārbaudes darbu sesija.