• Severīns,
  • Urzula
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Francijas ārlietu ministrs: Krievijas uzvara radīs haosu pasaulē

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 17:28, 19.10.2024


Francijas ārlietu ministrs Žans Noels Baro sestdien Kijivā brīdinājis, ka Krievijas uzvara pret Ukrainu uzsāktajā karā radīs haosu starptautiskajā sistēmā.


Foto: AP

Baro ieradies Kijivā pēc tam, kad Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis nodevis atklātībai savu "uzvaras plānu".

Kopīgajā preses konferencē ar savu ukraiņu kolēģi Andriju Sibihu Baro norādīja, ka krievu uzvara iedibinās stiprākā likumu un pagrūdīs starptautisko sistēmu haosa virzienā.

Viņš piebilda, ka sarunām Kijivā jāvairo "mūsu iespējas veicināt prezidenta Zelenska miera plānu".

Baro apsolīja, ka kopā ar ukraiņu amatpersonām centīsies pārliecināt arī citas valstis par nepieciešamību atbalstīt Zelenska plānu.

Viņš uzsvēra, ka Parīze ir gatava runāt par tūlītēju Ukrainas uzaicināšanu NATO, taču norādīja, ka sarunas ar sabiedrotajiem par šo ideju turpinās.

Francijas ārlietu ministrs arī apliecināja, ka pirmo iznīcinātāju "Mirage" partiju Kijiva saņems nākamā gada pirmajā kvartālā, piebilstot, ka Francija veikts arī ukraiņu pilotu un mehāniķu apmācību.

Sibiga pateicās Francijai par atbalstu Ukrainai, norādot, ka starp abām valstīm izveidojušās "īpašas attiecības".

Viņš arī brīdināja, ka Ziemeļkorejas karavīru iesaistīšana karā Krievijas pusē rada "lielus tālākas eskalācijas draudus", kā rezultātā karš var "iziet ārpus pašreizējām robežām".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukraina un Krievija apmainās ar gūstekņiem

Ukraina un Krievija ir sarīkojušas vēl vienu gūstekņu apmaiņu, un mājās atgriezās 95 katras puses karavīri, naktī uz sestdienu paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule ASV amatpersona: Krievija ir iztērējusi savus nebalto dienu iekrājumus

Krievija ir iztērējusi savus nebalto dienu iekrājumus 650 miljardu ASV dolāru apmērā, tādas aplēses drošības un ārpolitiskas foruma "Rīgas konference" diskusijā pauda ASV valsts sekretāra vietnieks Eiropas un Eirāzijas lietās Džeimss O'Braiens.

Pasaule Eiropadome: Gruzijas uzņemšanas process ES faktiski apturēts

Ceturtdien notika kārtējais Eiropadomes samits, un saskaņā ar sanāksmes secinājumiem tika paziņots, ka Gruzijas uzņemšanas process Eiropas Savienībā (ES) faktiski apturēts, teikts Eiropadomes tīmekļa vietnē publicētajā dokumentā.

Pasaule Zelenskis: Ukraina negrasās iegūt kodolieročus

Ukraina negrasās iegūt kodolieročus, preses konferencē Briselē ceturtdien sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, šādi reaģējot uz preses interpretācijām par viņa agrākajiem vārdiem par Ukrainas izvēli starp dalību NATO un kodolieroču iegūšanu.

Lasiet arī

Pasaule Krievijā ārvalstniekiem ieviesīs sodus par «rusofobiju»

Krievijas valdība apstiprinājusi sodu ieviešanu ārzemniekiem par "rusofobiju", pirmdien vēsta ziņu aģentūra "Interfax".

Pasaule Krievijas reģionālajās vēlēšanās dominē Putina partija

Svētdien Krievijā notikušajās reģionālajās vēlēšanās savus amatus saglabājuši visi pašreizējie gubernatori, bet reģionālajos parlamentos ievēlēti valdošās partijas "Vienotā Krievija" kandidāti.

Pasaule Bloomberg: Irāna varētu sākt piegādāt ballistiskās raķetes Krievijai

Eiropas amatpersonas sagaida, ka Irāna tuvākajā laikā Krievijai piegādās ballistiskās raķetes, vēsta ziņu aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz informētiem avotiem.

Pasaule Krievija izsludinājusi meklēšanā bijušo Saeimas deputātu Juri Jurašu

Krievijas Ģenerālprokuratūra izsludinājusi meklēšanā bijušo Saeimas deputātu Juri Jurašu, kurš kopš 2022.gada marta brīvprātīgā kārtā pievienojies Ukrainas aizstāvjiem.