• Erlends,
  • Rolanda,
  • Rolands,
  • Ronalds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Zelenskis: Krievija gatavojas iesaistīt karā 10 000 Ziemeļkorejas karavīru

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 22:25, 17.10.2024


Krievija gatavojas iesaistīt karā pret Ukrainu 10 000 Ziemeļkorejas karavīru, ceturtdien paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.



Zelenskis jau iepriekš sacījis, ka Ziemeļkoreja sūta karavīrus Krievijas armijai, taču šī ir pirmā reize, kad prezidents nosaucis precīzu skaitli.

Nenoteikts skaits Ziemeļkorejas karavīru jau atrodas okupētajā Ukrainas teritorijā, atsaucoties uz Ukrainas izlūkdienestu informāciju, sacīja Zelenskis.

"Mēs zinām (par) aptuveni 10 000 Ziemeļkorejas karavīru, kurus viņi gatavojas nosūtīt karot pret mums," runājot ar žurnālistiem Briselē, pēc sarunām ar ES līderiem paziņoja Zelenskis.

Ukrainas prezidents šodien Briselē piedalījās gan ES līderu samitā, gan NATO aizsardzības ministru sanāksmē, cenšoties panākt atbalstu savam "uzvaras plānam", lai izbeigtu karu pret Krieviju.

Zelenskis sacīja, ka Ziemeļkorejas karavīru vidū ir gan sauszemes spēki, gan "cits taktiskais personāls".

"Tas ir pirmais solis ceļā uz pasaules karu," viņš brīdināja, norādot, ka arī Irāna atbalsta Krieviju ar bezpilota lidaparātiem un raķetēm.

Zelenskis sacīja, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins rēķinās ar Ziemeļkorejas karavīriem, jo "baidās no mobilizācijas".

Eksperti jau sen apgalvo, ka Krievija izmanto Ukrainā raķetes, ko saņēmusi no Ziemeļkorejas. Maskava un Phenjana to, protams, ir noliegušas.

Putins jūnijā apmeklēja Phenjanu, kur viņš un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns parakstīja savstarpējās aizsardzības līgumu.

Maskava un Phenjana bijušas sabiedrotās kopš Ziemeļkorejas dibināšanas pēc Otrā pasaules kara, bet kopš Krievijas 2022.gada atkārtotā iebrukuma Ukrainā abu valstu attiecības kļuvušas vēl ciešākas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Microsoft: Ziemeļkorejas hakeri nozaguši trīs miljardus dolāru

Ziemeļkorejas hakeri kopš 2017.gada ir nozaguši kriptovalūtu aptuveni trīs miljardu dolāru vērtībā, un tā izmantota Phenjanas kodolprogrammas finansēšanai, teiks uzņēmuma "Microsoft" ziņojumā "Kiberdrošība 2024".

Pasaule Jāturpina stingri ieviest esošās sankcijas un jāizskauž "ēnu flote"

Ārlietu ministre Baiba Braže tikās ar ES īpašo sūtni sankciju jautājumos Deividu O'Salivanu.

Pasaule Herisa: Mana prezidentūra nebūs Baidena prezidentūras turpinājums

ASV demokrātu prezidenta amata kandidāte Kamala Herisa trešdien sniedza pirmo interviju konservatīvajam telekanālam "Fox News", Herisai cita starpā norādot, ka viņas prezidentūra, gadījumā ja uzvarēs vēlēšanās, nebūs Džo Baidena prezidentūras turpinājums.

Pasaule Ziemeļkorejas konstitūcijā Dienvidkoreja pasludināta par «naidīgu» valsti

Ziemeļkoreja ceturtdien paziņoja, ka tās konstitūcijā Dienvidkoreja tagad ir raksturota kā "naidīga" valsts.

Lasiet arī

Pasaule Ukraina notriekusi 31 Krievijas dronu

Aizvadītajā naktī Krievija uz Ukrainu raidījusi 68 uzbrukuma lidrobotus "Shahed", no kuriem 31 notriekusi Ukrainas pretgaisa aizsardzība, svētdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Krimas platformas samits Rīgā pulcēs delegācijas no aptuveni 40 pasaules valstīm

Starptautiskās Krimas platformas trešais parlamentārais samits Rīgā 24.oktobrī pulcēs delegācijas no aptuveni 40 pasaules valstīm, informēja Saeimas Preses dienestā.

Pasaule Krimā ceturto dienu deg naftas bāze

Krievijas okupētajā Krimā Feodosijā jau ceturto dienu kopš 7.oktobra dronu trieciena dega naftas bāze un no pilsētas evakuēti 1137 cilvēki, vēsta "Radio Brīvība" projekts "Krim.Reaļii".

Pasaule Apcietinājumā Krievijā mirusi ukraiņu žurnāliste Viktorija Roščina

Apcietinājumā Krievijā mirusi ukraiņu žurnāliste Viktorija Roščina, kura tika nolaupīta darba laikā okupētajos Ukrainas austrumos, ceturtdien paziņojusi Ukrainas amatpersona.