• Erlends,
  • Rolanda,
  • Rolands,
  • Ronalds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Netanjahu: «Hamās» vadoņa nāve ir Gazas kara «beigu sākums»

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 06:48, 18.10.2024


Palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" faktiskā vadoņa Jahjas Sinvara nogalināšana ir "beigu sākums" Gazas joslā notiekošajam karam, ceturtdien paziņoja Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu.



Izraēlas armija ir paziņojusi, ka tās karavīri pēc ilgstošas vajāšanas trešdien "likvidēja teroristu organizācijas "Hamās" līderi Jahju Sinvaru operācijā Gazas joslas dienvidos". "Hamās" vēl nav apstiprinājis viņa nāvi.

Netanjahu, kurš kara sākumā solīja sagraut "Hamās", apsveica Sinvara nogalināšanu, sakot: "Lai gan tās nav beigas karam Gazā, tas ir beigu sākums."

Izraēlas premjers pirms tam bija nosaucis Sinvara nāvi par '"svarīgu pagrieziena punktu "Hamās" ļaunās varas panīkumā".

Sinvars bija "Hamās" līderis Gazas joslā, kad šī grupējuma uzbrukums Izraēlai pērnā gada 7.oktobrī izraisīja karu Gazas joslā. Viņš kļuva par visa grupējuma faktisko vadoni, kad jūlijā tika nogalināts "Hamās" politiskais līderis Ismails Hanija.

Sinvars bija organizējis 2023.gada 7.oktobra uzbrukumu, kurā tika nogalināti 1206 cilvēki, pārsvarā civiliedzīvotāji, un sagrābts 251 ķīlnieks.

Lai gan "Hamās" jau ir novājinājis vairāk nekā gadu ilgušais karš, Sinvara nāve ir milzīgs trieciens šai organizācijai.

ASV prezidents Džo Baidens atzina, ka "šī ir laba diena Izraēlai, ASV un pasaulei" un ka ir radusies iespēja panākt kara izbeigšanu Gazas joslā.

"Mēs nokārtojam rēķinus ar Sinvaru, kurš ir atbildīgs par šo ļoti grūto dienu pirms gada," paziņoja Izraēlas armijas vadītājs Herzi Halevi. Viņš solīja, ka armija turpinās cīnīties, "līdz mēs sagūstīsim visus teroristus, kas iesaistīti 7.oktobra slaktiņā, un nogādāsim mājās visus ķīlniekus".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Microsoft: Ziemeļkorejas hakeri nozaguši trīs miljardus dolāru

Ziemeļkorejas hakeri kopš 2017.gada ir nozaguši kriptovalūtu aptuveni trīs miljardu dolāru vērtībā, un tā izmantota Phenjanas kodolprogrammas finansēšanai, teiks uzņēmuma "Microsoft" ziņojumā "Kiberdrošība 2024".

Pasaule Jāturpina stingri ieviest esošās sankcijas un jāizskauž "ēnu flote"

Ārlietu ministre Baiba Braže tikās ar ES īpašo sūtni sankciju jautājumos Deividu O'Salivanu.

Pasaule Herisa: Mana prezidentūra nebūs Baidena prezidentūras turpinājums

ASV demokrātu prezidenta amata kandidāte Kamala Herisa trešdien sniedza pirmo interviju konservatīvajam telekanālam "Fox News", Herisai cita starpā norādot, ka viņas prezidentūra, gadījumā ja uzvarēs vēlēšanās, nebūs Džo Baidena prezidentūras turpinājums.

Pasaule Ziemeļkorejas konstitūcijā Dienvidkoreja pasludināta par «naidīgu» valsti

Ziemeļkoreja ceturtdien paziņoja, ka tās konstitūcijā Dienvidkoreja tagad ir raksturota kā "naidīga" valsts.

Lasiet arī

Pasaule Izraēlas uzbrukumā likvidēts «Hamās» komandieris

Izraēlas uzbrukumā palestīniešu teroristu grupējuma "Hamās" slēptuvei sestdien nogalināts grupējuma komandieris Rafa Salama, apstiprinājusi Izraēla.

Pasaule Jaunievēlētais Irānas prezidents apliecina atbalstu «Hamās»

Jaunievēlētais Irānas prezidents Masuds Pezeškiāns apliecinājis Irānas atbalstu palestīniešu teroristu organizācijai "Hamās", ceturtdien ziņo aģentūra FARS.

Pasaule 7.oktobra slaktiņa upuru radinieki vēršas tiesā pret UNRWA

To izraēliešu tuvinieki, kurus 7.oktobrī noslepkavoja palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" kaujinieki, pirmdien vērsušies tiesā pret ANO palestīniešu bēgļu aģentūru UNRWA.

Pasaule Blinkens: Izraēlas ofensīva Rafahā «Hamās» nelikvidēs

Izraēlas pilna apjoma ofensīva Gazas joslas dienvidu pilsētā Rafahā var izraisīt anarhiju, bet grupējums "Hamās" likvidēts netiks, svētdien sacīja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.