• Erlends,
  • Rolanda,
  • Rolands,
  • Ronalds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Zelenskis parlamentā prezentēs savu uzvaras plānu kara izbeigšanai

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:11, 16.10.2024


Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien parlamentā prezentēs jaunu stratēģiju kara izbeigšanai Ukrainā, paziņojis prezidenta birojs.


Foto: Instagram

Zelenskis nesen apmeklēja vairākas Rietumu galvaspilsētas, tai skaitā Vašingtonu, Londonu, Parīzi, Romu un Berlīni, prezentējot savu uzvaras plānu, lai sakautu Krieviju, un izteica pateicību Francijas prezidentam par viņa atbalstu.

Daļa no Zelenska iecerētās stratēģijas ir uzaicinājums Ukrainai pievienoties NATO, liecina amatpersonu izteikumi. Ukraina arī aicina atļaut tai izmantot rietumu piegādātos tāla darbība ieročus pret mērķiem dziļi Krievijas iekšienē.

Zelenska plāns paredz arī uzlabot pretgaisa aizsardzību un prasa, lai Krievijas bezpilota lidaparāti tiktu notriekti no Polijas un Rumānijas teritorijas. Kijiva arī cer uz lielākām Rietumu investīcijām Ukrainas bruņojuma ražotnēs.

Zelenskis vairākkārt paudis cerību, ka karu varētu izdoties pārtraukt 2025.gadā uz Ukrainas noteikumiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Zelenskis: Krievija gatavojas iesaistīt karā 10 000 Ziemeļkorejas karavīru

Krievija gatavojas iesaistīt karā pret Ukrainu 10 000 Ziemeļkorejas karavīru, ceturtdien paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Microsoft: Ziemeļkorejas hakeri nozaguši trīs miljardus dolāru

Ziemeļkorejas hakeri kopš 2017.gada ir nozaguši kriptovalūtu aptuveni trīs miljardu dolāru vērtībā, un tā izmantota Phenjanas kodolprogrammas finansēšanai, teiks uzņēmuma "Microsoft" ziņojumā "Kiberdrošība 2024".

Pasaule Jāturpina stingri ieviest esošās sankcijas un jāizskauž "ēnu flote"

Ārlietu ministre Baiba Braže tikās ar ES īpašo sūtni sankciju jautājumos Deividu O'Salivanu.

Pasaule Herisa: Mana prezidentūra nebūs Baidena prezidentūras turpinājums

ASV demokrātu prezidenta amata kandidāte Kamala Herisa trešdien sniedza pirmo interviju konservatīvajam telekanālam "Fox News", Herisai cita starpā norādot, ka viņas prezidentūra, gadījumā ja uzvarēs vēlēšanās, nebūs Džo Baidena prezidentūras turpinājums.

Lasiet arī

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule Zelenskis: Pēc Kurskas operācijas krievu virzība Doneckā palēninājusies

Pateicoties Kurskas operācijas sekmēm, Ukrainas armijai izdevās apturēt ienaidnieku Harkivas apgabalā un palēnināt tā virzīšanos Doneckas apgabalā, lai gan situācija joprojām ir sarežģīta, ikgadējā Jaltas Eiropas stratēģijas sanāksmē sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Zelenskis: Lūdzam partnerus paātrināt piegādes, karam nav brīvdienu

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenski svētdien vakara videouzrunā mudināja Kijivas partnerus paātrināt bruņojuma piegādes, kā arī uzsvēra, ka karam nav brīvdienu.

Pasaule WSJ: «Nord Stream» spridzināšanu apstiprinājis Zelenskis

Laikraksts "The Wall Street Journal" pētījumā par 2022.gada septembrī notikušo gāzesvada "Nord Stream" spridzināšanu apgalvo, ka šo operāciju apstiprinājis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, kurš vēlāk mēģināja to atcelt, kad par to uzzinājusi ASV Centrālās izlūkošanas pārvalde (CIP).