• Erlends,
  • Rolanda,
  • Rolands,
  • Ronalds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Izraēla aicina evakuēties no Libānas austrumiem un dienvidiem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 23:51, 17.10.2024


Izraēlas armija ceturtdien aicinājuši evakuēties Libānas iedzīvotājus no kaujinieku grupējuma "Hizbollah" kontrolētās teritorijas valsts austrumu un dienvidu reģionos, brīdinot, ka Izraēlas spēki atkal vērsīsies pret šīm teritorijām.



Evakuēties aicināti iedzīvotāji konkrētos rajonos Bekas apgabalā valsts austrumos un Sūras apgabalā dienvidos, kurus regulāri apšauda Izraēlas militārās lidmašīnas.

"Steidzams brīdinājums Bekas apgabala iedzīvotājiem, īpaši tiem, kas atrodas kartē atzīmētajā ēkā Tamnīnas rajonā," platformā "X" paziņoja Izraēlas armijas preses pārstāvis Avičajs Adraī. Paziņojumā norādīts, ka tur atrodas "Hizbollah" objekti un intereses, pret kuriem tuvākajā laikā vērsīsies Izraēlas armija.

Adraī vēlāk publicēja aicinājumus evakuēties vēl divu Bekas apgabalu iedzīvotājiem. Šiem aicinājumiem drīz vien sekoja vēl viens armijas izdots rīkojums evakuēties Alhavšas rajona iedzīvotājiem netālu no Sūras pilsētas Libānas dienvidos.

Izraēla ir paziņojusi, ka tās militārā kampaņa pret "Hizbollah" ir ar mērķi padarīt reģionu drošu, lai 60 000 evakuēto Izraēlas ziemeļu daļas iedzīvotāju varētu atgriezties mājās. Daudzi no viņiem atstāja savas mājas pārrobežas apšaužu starp Izraēlu un "Hizbollah" dēļ pēc karadarbības sākuma Gazas joslā pērnā gada 7.oktobrī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Microsoft: Ziemeļkorejas hakeri nozaguši trīs miljardus dolāru

Ziemeļkorejas hakeri kopš 2017.gada ir nozaguši kriptovalūtu aptuveni trīs miljardu dolāru vērtībā, un tā izmantota Phenjanas kodolprogrammas finansēšanai, teiks uzņēmuma "Microsoft" ziņojumā "Kiberdrošība 2024".

Pasaule Jāturpina stingri ieviest esošās sankcijas un jāizskauž "ēnu flote"

Ārlietu ministre Baiba Braže tikās ar ES īpašo sūtni sankciju jautājumos Deividu O'Salivanu.

Pasaule Herisa: Mana prezidentūra nebūs Baidena prezidentūras turpinājums

ASV demokrātu prezidenta amata kandidāte Kamala Herisa trešdien sniedza pirmo interviju konservatīvajam telekanālam "Fox News", Herisai cita starpā norādot, ka viņas prezidentūra, gadījumā ja uzvarēs vēlēšanās, nebūs Džo Baidena prezidentūras turpinājums.

Pasaule Ziemeļkorejas konstitūcijā Dienvidkoreja pasludināta par «naidīgu» valsti

Ziemeļkoreja ceturtdien paziņoja, ka tās konstitūcijā Dienvidkoreja tagad ir raksturota kā "naidīga" valsts.

Lasiet arī

Pasaule Izraēlas armija paziņo par Hizbollah līdera Hasana Nasrallas nogalināšu

Izraēlas armija sestdien paziņoja, ka piektdien Beirūtā notikušajā triecienā nogalināts Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" līderis Hasans Nasralla.

Pasaule Izraēlas armija gatavojas iespējamajai sauszemes operācijai Libānā

Izraēlas ģenerālštāba priekšnieks ģenerālleitnants Herci Halevi trešdien paziņojis, ka armija gatavojas iespējamajai sauszemes operācijai Libānā.

Pasaule Izraēla turpina veikt gaisa triecienus Libānā

Izraēlas Gaisa spēki otrdien turpina triecienus Libānā, pavēstījusi Izraēlas armija.

Pasaule Libānā divās dienās sakaru ierīču eksplozijās gājuši bojā 37 cilvēki

Libāna otrdien un trešdien peidžeru un rāciju sprādzienos nogalināti 37 cilvēki un 2931 ievainots, ceturtdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.