• Erlends,
  • Rolanda,
  • Rolands,
  • Ronalds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Zelenskis: Ukraina negrasās iegūt kodolieročus

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:07, 18.10.2024


Ukraina negrasās iegūt kodolieročus, preses konferencē Briselē ceturtdien sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, šādi reaģējot uz preses interpretācijām par viņa agrākajiem vārdiem par Ukrainas izvēli starp dalību NATO un kodolieroču iegūšanu.


Foto: twitter

Ceturtdienas vakarā Briselē notikušajā preses konferencē kāds žurnālists, atceroties Zelenska vārdus, kas izskanēja kādā no iepriekšējiem brīfingiem, prezidentam jautāja, cik ilgā laikā Ukraina varētu izstrādāt savus kodolieročus.

"Dažreiz mēs paši sev radām problēmas, un jūs tagad esat sākuši to darīt. Mēs nekad neesam teikuši, ka gatavojamies radīt kodolieročus vai ko tamlīdzīgu," ziņu aģentūra "Ukrinform" citē Zelenska atbildes vārdus.

Ukrainas prezidents atgādināja - viņš ir teicis, ka 1994.gada Budapeštas memorands, saskaņā ar kuru Ukraina atteicās no savā teritorijā atlikušā padomju kodolarsenāla apmaiņā pret ASV, Krievijas un Apvienotās Karalistes drošības garantijām, neaizsargā valsti no Krievijas uzbrukuma.

"Tas nozīmē, ka tas [Budapeštas memorands] nav labs lietussargs mūsu drošībai. Tāpēc es teicu, ka man nav citas alternatīvas kā vien NATO. Tas bija mans signāls. Taču mēs neražojam kodolieročus. Lūdzu, neizplatiet šos vēstījumus," aģentūra citē Zelenska teikto.

Ceturtdienas pēcpusdienā notikušajā brīfingā Zelenskis pastāstīja, kā viņš septembra beigās notikušās vizītes laikā ASV ar Donaldu Trampu pārrunājis jautājumu par Ukrainas uzņemšanu NATO.

Pēc Zelenska teiktā, viņš Trampam atgādinājis par 1994.gada Budapeštas memorandu un norādījis - tā kā šis dokuments neaizsargāja Ukrainu no Krievijas uzbrukuma, valstij tagad ir divas iespējas, kā garantēt savu drošību - vai nu atkal iegūt kodolieročus, vai arī iestāties NATO - un izvēlēties otro no tām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Lielbritānija tur aizdomās Krieviju par spridzekļa ievietošanu lidmašīnā

Lielbritānijas pretterorisma policija izmeklē, vai spridzekli pakā, kas aizdegās noliktavā pēc izkraušanas no lidmašīnas, nav ievietojuši Krievijas aģenti.

Pasaule Zelenskis: Krievija gatavojas iesaistīt karā 10 000 Ziemeļkorejas karavīru

Krievija gatavojas iesaistīt karā pret Ukrainu 10 000 Ziemeļkorejas karavīru, ceturtdien paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Microsoft: Ziemeļkorejas hakeri nozaguši trīs miljardus dolāru

Ziemeļkorejas hakeri kopš 2017.gada ir nozaguši kriptovalūtu aptuveni trīs miljardu dolāru vērtībā, un tā izmantota Phenjanas kodolprogrammas finansēšanai, teiks uzņēmuma "Microsoft" ziņojumā "Kiberdrošība 2024".

Pasaule Jāturpina stingri ieviest esošās sankcijas un jāizskauž "ēnu flote"

Ārlietu ministre Baiba Braže tikās ar ES īpašo sūtni sankciju jautājumos Deividu O'Salivanu.

Lasiet arī

Pasaule Zelenskis ar savu «uzvaras plānu» ieradies ASV

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ieradies ASV, lai iepazīstinātu ar savu "uzvaras plānu" Savienoto Valstu prezidentu Džo Baidenu.

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule Zelenskis: Pēc Kurskas operācijas krievu virzība Doneckā palēninājusies

Pateicoties Kurskas operācijas sekmēm, Ukrainas armijai izdevās apturēt ienaidnieku Harkivas apgabalā un palēnināt tā virzīšanos Doneckas apgabalā, lai gan situācija joprojām ir sarežģīta, ikgadējā Jaltas Eiropas stratēģijas sanāksmē sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Zelenskis: Lūdzam partnerus paātrināt piegādes, karam nav brīvdienu

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenski svētdien vakara videouzrunā mudināja Kijivas partnerus paātrināt bruņojuma piegādes, kā arī uzsvēra, ka karam nav brīvdienu.