• Severīns,
  • Urzula
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kļuvis zināms, cik maksās vienotā vilciena un «Rīgas satiksmes» biļete

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 16:21, 20.10.2024


"Vienotā biļete" nodrošinātu vienotu vilciena laika biļetes un pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" laika biļetes kombināciju.


Foto: LETA

Pasažieris varēs iegādāties vienu laika biļeti braucienam reģionālās nozīmes dzelzceļa maršrutu A zonā un "Rīgas satiksme" apkalpotajos maršrutos.

Vienotā biļešu cena plānota 2 eiro, kas veidotos no "Rīgas satiksmes" laika biļetes cenas 1,5 eiro un AS "Pasažieru vilciens" biļetes vērtības - 0,5 eiro.

Biļešu tirdzniecība tiktu nodrošināta "Pasažieru vilciena" aplikācijā, kā arī to varētu nodrošināt jebkurš cits komersants, piemēram, SIA "Mobilly", "bezrindas.lv" u.c. Pilotprojekts varētu tiks uzsākts provizoriski 1.martā.

SM sagaida, ka vienotās biļetes ieviešana ļaus palielināt pasažieru skaitu. Pašlaik abu pārvadātāju pakalpojumus vienlaikus izmanto aptuveni 38 000 pasažieru gadā. Potenciālais pasažieru skaita pieaugums, kas lietos vienoto biļeti, tiek lēsts aptuveni 30% apmērā.

Satiksmes ministrija norāda, ka "Pasažieru vilciena" pārdotās biļetes cena A zonā jeb Rīgas teritorijā ir 1,5 eiro. Līdz ar to uzņēmumam nepieciešams saņemt kompensāciju viena eiro apmērā.

Pilotprojekta ietvaros vienotās biļetes pakalpojumus saņems apmēram 50 000 pasažieri mēnesī, līdz ar to negūto ieņēmumu kompensēšanai nepieciešami 600 000 eiro. Vēl 47 000 eiro nepieciešami "Pasažieru vilciena" izmaksām, kas saistītas ar vienotās biļetes izstrādi un ieviešanu.

Vienotās biļetes princips ļaus ar vienu biļeti ērti pārsēsties no viena transportlīdzekļa veida uz citu Rīgas un Pierīgas ietvaros. Tas nozīmētu, ka Pierīgas iedzīvotāji būtu vairāk motivēti, dodoties uz Rīgu, neizmantojot privātos transportlīdzekļus un tādā veidā samazinot transporta plūsmu. Vienlaikus gan Rīgas dome, gan valsts apzinās, ka šāds princips nozīmēs lielāku līdzfinansējumu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Svēstdien nokrišņi nav gaidāmi

Svētdien teritorijas lielākajā daļā mākoņu būs maz, savukārt valsts rietumos debesis būs daļēji mākoņainas, tomēr nokrišņi nav gaidāmi, liecina sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Šoruden pret Covid-19 vakcinējušies vien 3786 iedzīvotāji

Šoruden Latvijā pret Covid-19 ir vakcinējušies vien 3786 iedzīvotāji, bet vakcinācija pret gripu notiek vismaz piecreiz aktīvāk, liecina e-veselības sistēmas ievadītie dati.

Sabiedrība Aptauja: Latvijas iedzīvotāji ASV prezidenta vēlēšanās dod priekšroku Harisai

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāji ASV prezidenta vēlēšanās dod priekšroku demokrātu kandidātei Kamalai Harisai, liecina pētījumu kompānijas "Kantar" veiktā aptauja.

Sabiedrība Naktī austrumu rajonos gaiss var atdzist līdz -4 grādiem

Tuvākajā diennaktī debesis virs Latvijas būs diezgan skaidras un naktī austrumu rajonos gaiss var atdzist līdz -4 grādiem, bet sestdien dienā atkal būs mēreni silts, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Lasiet arī

Sabiedrība Pirmajā mācību gada dienā Rīgā sabiedriskais transports būs bez maksas

Pirmajā mācību gada dienā Rīgas sabiedriskais transports būs bez maksas, vienlaikus pašvaldība aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem, informē Rīgas pašvaldība.

Sabiedrība Latvijā plāno izveidot pašvaldībās 25 sabiedriskā transporta savienojuma punktus

Satiksmes ministrija (SM) sagatavojusi un nodevusi saskaņošanai regulējumu Eiropas Savienības (ES) fondu finansējuma piesaistei 88,7 miljonu eiro apmērā 25 sabiedriskā transporta savienojuma punktu izveidei pašvaldībās, informē SM pārstāvji.

Sabiedrība Rudenī Rīgā plāno sākt būvēt deviņus mobilitātes punktus pie dzelzceļa stacijām

Rudenī Rīgā plānots sākt būvēt deviņus mobilitātes punktus pie dzelzceļa stacijām, šodien preses konferencē informēja Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).

Sabiedrība Rīgas svētkos sabiedriskais transports būs bez maksas

Rīgas svētkos 17.augustā un 18.augustā sabiedriskais transports būs bez maksas, savukārt "Rīgas satiksmes" apsaimniekotās autostāvvietās par spēkrata novietošanu nebūs jāmaksā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.