• Dailis,
  • Herberts,
  • Umberts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kolumbija pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:10, 02.05.2024


Kolumbijas prezidents Gustavo Petro trešdien pavēstīja, ka viņa valsts pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu tās valdības, kā sacīja prezidents, īstenotās genocīda politikas dēļ.


Foto: twitter

"Ja Palestīna mirst, cilvēcīgums mirst, un mēs to nepieļausim," uzrunājot tūkstošiem cilvēku, kas Bogotā bija pulcējušies Starptautiskās Strādnieku dienas demonstrācijā, sacīja prezidents.

Diplomātiskās saites ar Izraēlu tiks sarautas ceturtdien, sacīja prezidents.

Petro aizvadīto mēnešu gaitā vairākkārt kritizējis Izraēlu un draudējis saraut diplomātiskās attiecības.

Oktobrī viņš Izraēlas uzvedību Gazas joslā pielīdzināja nacistiskās Vācijas noziegumiem.

Reaģējot uz šo salīdzinājumu, Izraēlas Ārlietu ministrijas preses sekretārs paziņoja, ka tiek apturēts bruņojuma eksports uz Kolumbiju.

Izraēla bija svarīgs bruņojuma piegādātājs Dienvidamerikas valstij, kur valdības bruņotie spēki cīnās ar partizānu grupējumiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kijiva: Izjaukts krievu plāns maksimāli dziļi iespiesties Vovčanskā

Ukrainas karavīri izjaukuši Krievijas karaspēka plānu Harkivas apgabalā maksimāli dziļi iespiesties Vovčanskas pilsētas teritorijā un tur nostiprināties, aizstāvjiem turpinot pildīt kaujas uzdevumus pilsētas ziemeļu daļā un turot pretinieku uguns kontrolē, pavēstīja Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Pasaule Armēnija un Azerbaidžāna vienojas par strīdīgajiem robežas posmiem

Armēnija un Azerbaidžāna panākušas vienošanos par strīdīgajiem robežas posmiem, kas ir solis ceļā uz attiecību normalizēšanu.

Pasaule Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais Slovākijas prezidents Peters Pellegrīni.

Pasaule Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tiekas ar pāvestu Francisku (FOTO)

Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien privātā audiencē tikās ar Viņa Svētību pāvestu Francisku, informēja VS.LV Valsts prezidenta kancelejā.

Lasiet arī

Pasaule Kolumbija nokaus daļu no Eskobara nīlzirgiem

Kolumbija nokaus daļu no 166 nīlzirgiem, kas ir cēlušies no neliela nīlzirgu bara, kuru narkobarons Pablo Eskobars astoņdesmitajos gados bija importējis savam zooloģiskajam dārzam, ceturtdien paziņoja vides ministre.

Pasaule Kolumbijas valdība izsludina pamieru ar grupējumu FARC-EMC

Kolumbijas valdība un viens no pēdējiem komunistu teroristiskajiem grupējumiem izsludinājuši pamieru uz desmit mēnešiem un plāno oktobrī sākt miera sarunas, otrdien paziņoja abas puses.

Pasaule Kolumbijas galvaspilsētu satricinājusi spēcīga zemestrīce

Kolumbijas galvaspilsētu un citas lielākās pilsētas ceturtdien satricinājusi spēcīga zemestrīce, kurai neilgi pēc tam sekoja spēcīgs pēcgrūdiens, izraisot iedzīvotājos paniku un nodarot postījumus Kolumbijas Kongresa palātai.

Pasaule Kolumbijā Amazones džungļos pēc lidmašīnas katastrofas atrasti dzīvi četri bērni

Kolumbijā Amazones džungļos ir atrasti četri indiāņu bērni, kas izdzīvojuši 1.maijā notikušā lidmašīnas katastrofā, trešdien paziņoja Kolumbijas prezidents Gustavo Petro, nosaucot šo atradumu par "prieku valstij".