• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ASV piešķir 138 miljonus dolāru Ukrainas pretgaisa aizsardzības atbalstam

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 17:37, 10.04.2024


ASV Valsts departaments devis ārkārtas atļauju piešķirt Kijivai 138 miljonus dolāru, lai tiktu nodrošinātas rezerves daļas zenītraķešu kompleksiem "Hawk" un to remonts.



Tādējādi Ukrainai tiks sniegts atbalsts, lai šo pretgaisa aizsardzības sistēmu uzturētu darba kārtībā, aizsargātu iedzīvotājus un kritiski svarīgo infrastruktūru.

"Ukrainai steidzami ir jāpalielina savas iespējas aizsargāties pret Krievijas raķešu triecieniem un Krievijas armijas gaisa triecienu jaudām," teikts Valsts departamenta paziņojumā.

Svētdien Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis no jauna aicināja Ukrainas partnerus nodrošināt Kijivai pretgaisa aizsardzības bruņojumu, cita starpā arī sistēmas "Patriot".

"Ir acīmredzami, ka nav pietiekami ar tiem pretgaisa aizsardzības līdzekļiem, kas mums Ukrainā šobrīd ir," vakara videouzrunā sacīja prezidents.

"Pasaulē ir pretgaisa aizsardzības sistēmas, ar ko mums var tikt palīdzēts, vajadzīga tikai politiskā griba, lai šīs sistēmas tiktu nodotas Ukrainai," norādīja Zelenskis.

"Šobrīd sistēmām "Patriot" vieta ir tieši Ukrainā, lai pēc tam tās nevajadzētu pielietot kā minimums visā NATO austrumu flangā," sacīja Ukrainas prezidents.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā izsludina konkursu Ukrainas iedzīvotāju integrācijai

Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centrā līdz 25.martam var iesniegt projektus konkursam "Atbalsta nodrošināšana Ukrainas civiliedzīvotāju integrācijai".

Pasaule Kanāda šogad Ukrainas atbalstam atvēlēs trīs miljardus dolāru

Kanāda sestdiena parakstījusi drošības līgumu ar Ukrainu un apsolījusi šajā gadā piešķirt 3,02 miljardus kanādiešu dolāru (2,07 miljardus eiro) Kijivas finansiālajam un militārajam atbalstam.

Pasaule Ekvadora atsakās no ieroču sūtīšanas Ukrainai

Ekvadora pirmdien atteicās no padomju laika ieroču sūtīšanas Ukrainai pēc tam, kad prezidenta solījums to darīt izraisīja strīdu ar Krieviju, kas aizliedza Ekvadoras banānu un ziedu importu.