• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ekvadora atsakās no ieroču sūtīšanas Ukrainai

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:38, 20.02.2024


Ekvadora pirmdien atteicās no padomju laika ieroču sūtīšanas Ukrainai pēc tam, kad prezidenta solījums to darīt izraisīja strīdu ar Krieviju, kas aizliedza Ekvadoras banānu un ziedu importu.



"Ekvadora nesūtīs nekādus kara materiālus uz valsti, kas ir iesaistīta starptautiskā bruņotā konfliktā," Kongresa komitejai paziņoja ārlietu ministre Gabriela Sommerfelda.

Ekvadoras prezidents Daniels Noboa janvārī paziņoja, ka Kito ir piekritusi apmainīt Krievijas militāro aprīkojumu, kas kļuvis par "metāllūžņiem", pret jauniem ASV ieročiem apmēram 200 miljonu ASV dolāru vērtībā.

Ekvadora plānoja nosūtīt uz ASV sešus Krievijas kara helikopterus, tāla darbības rādiusa raķešu palaišanas iekārtas un pretgaisa aizsardzības sistēmas, ko pēc tam bija paredzēts no ASV nosūtīt uz Ukrainu.

Ekvadora apmaiņā pret to saņemtu mūsdienīgus ieročus, lai cīnītos pret narkotiku tirgoņu bandām.

Maskava kritizēja šo "pārsteidzīgo" lēmumu un aizliedza Ekvadoras banānu un ziedu importu, kā iemeslu minot atrastus kaitēkļus.

Ekvadoras tirdzniecības ministre Sonsolesa Garsija piektdien paziņoja sociālo mediju platformā "X", ka Krievijas embargo piecām Ekvadoras banānu eksporta kompānijām ir atcelts.

Ekvadora ir pasaulē lielākā banānu eksportētāja un viena no galvenajām ziedu, pārsvarā rožu, eksportētājām.

Saskaņā ar Krievijas mediju ziņām deviņas desmitdaļas Krievijas importēto banānu ir no Ekvadoras.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Pasaule Ekvadoras drošības spēki atguvuši kontroli pār cietumiem

Ekvadoras drošības spēkiem svētdien izdevies atgūt kontroli pār vairākiem cietumiem un atbrīvot vairāk nekā 200 cietumsargus un citus darbiniekus, kurus bija sagrābuši gūstā ieslodzītie.

Pasaule «Jūs pieteicāt karu, jūs dabūsiet karu»: Ekvadorā notiek ārprāts

13 bruņotie bandīti, kas otrdien tika aizturēti pēc ielaušanās Ekvadoras sabiedriskās televīzijas studijā Gvajakilas pilsētā, tiks apsūdzēti terorismā, paziņoja Ekvadoras ģenerālprokuratūra.

Pasaule Ekvadoras prezidenta vēlēšanās uzvarējis centriski labējo kandidāts

Ekvadorā svētdien notikušajā prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā uzvarējis uzņēmējs, centriski labējās alianses "Nacionālā demokrātiskā rīcība" (ADN) kandidāts Daniels Noboa, uzveicot kreiso politiķi Luisu Gonsalesu, liecina apkopotie rezultāti.

Pasaule Ekvadoras cietuma dumpī nogalināti seši ieslodzītie

Ekvadoras pilsētā Gvajakilā piektdien notika dumpis cietumā, kura gaitā tika nogalināti seši ieslodzītie, paziņoja varas iestādes.