• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


«Sabiedrotie turpina pastāvēt par principu "viens par visiem un visi par vienu»

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 18:04, 15.02.2024

Andris Ērglis


Ukrainai plāno piegādāt vienu miljonu dronu!



No 14. līdz 15.februārim aizsardzības ministrs Andris Sprūds piedalījās NATO Aizsardzības ministru sanāksmē un Ukrainas Aizsardzības kontaktgrupas sanāksmē Briselē, Beļģijā, kur Alianses dalībvalstis apstiprināja nākamos soļus NATO militārās gatavības stiprināšanā un Ukrainas atbalsta veicināšanai. Sanāksmes laikā astoņas valstis pievienojās Latvijas iniciētajai dronu koalīcijai Ukrainas atbalstam.

"NATO Alianse ir militāri spēcīga un kļūst vēl spēcīgāka. Sabiedrotie turpina pastāvēt par principu "viens par visiem un visi par vienu". To apliecina arī šīs NATO aizsardzības ministru sanāksmes laikā pieņemtie lēmumi, kas padara reģionālos aizsardzības plānus vēl detalizētākus. Tika pieņemti lēmumi, kas ļauj NATO militārajai vadībai reaģēt uz apdraudējumu nekavējoties. Ir nolemts arī attīstīt NATO pretgaisa un pretraķešu aizsardzību, tajā skaitā Baltijas valstīs. Atbilstoši izstrādātajiem aizsardzības plāniem precizējam komandvadības risinājumus, kaujas nodrošinājuma vajadzības un reaģēšanas mehānismus krīzes situācijā," sanāksmē lemto iezīmē aizsardzības ministrs Andris Sprūds.

Sabiedroto virtuālās tikšanās laikā Ukrainas Aizsardzības kontaktgrupā tika pārrunāts un ziņots par valstu turpmāko militāro atbalstu Ukrainai. Latvijas izveidotajā dronu koalīcijā valstis apņēmās ieguldīt resursus dronu ražošanā, veikt dronu un to rezerves daļu piegādes Ukrainai, kā arī īstenot dronu testēšanu un militāro apmācību. Šobrīd Latvijas iniciētajai dronu koalīcijai ir pievienojušās 8 Ramšteinas formāta dalībvalstis. "Kopā ar Ukrainu, Apvienoto Karalisti, Dāniju, Igauniju, Lietuvu, Nīderlandi, Vāciju un Zviedriju dronu koalīcija būs ļoti spēcīgs partnerības un sadarbības kodols. Strādāsim lai piegādātu Ukrainai vienu miljonu dronu," atzīmēja Andris Sprūds.

Aizsardzības ministrs uzsver, ka dronu koalīcija attīstīs arī pašmāju militāro industriju. Latvija dronu koalīcijas attīstībai gadā atvēlēs vismaz 10 miljonus eiro. Aizsardzības ministrija ir saņēmusi informāciju par Ukrainai nepieciešamajiem droniem un uzsākusi sarunas ar vietējiem ražotājiem par to spēju piegādāt Ukrainas vajadzībām atbilstošus dronus un to sastāvdaļas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Lasiet arī

Sabiedrība Militārajā bāzē "Ādaži" atzīmēs NATO 75.gadadienu

NATO tika dibināta tieši pirms 75 gadiem - 1949.gada 4.aprīlī.

Pasaule FT: NATO plāno 100 miljardu dolāru militāro palīdzību Ukrainai

NATO izstrādā plānus par piecu gadu militārās palīdzības pakotnes nodrošināšanu Ukrainai 100 miljardu ASV dolāru apmērā, lai pasargātu to no "politisku pārmaiņu vējiem" iespējamas Donalda Trampa otrās prezidentūras gadījumā, ziņoja laikraksts "Financial Times" (FT).

Sabiedrība Rīgas pilī atzīmēs divdesmito gadadienu kopš Latvijas iestāšanās NATO

Rīgas pilī šodien atzīmēs divdesmito gadadienu kopš Latvijas iestāšanās NATO, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

Pasaule Tramps sola nepamest NATO, kamēr dalībvalstis maksā savu daļu

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps izteicies, ka gadījumā, ja viņš uzvarēs ASV prezidenta vēlēšanās, viņš nepametīs NATO, kamēr vien alianses Eiropas partneri maksā savu daļu.