• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ukraiņu spēku atkāpšanās, nenonākot ielenkumā, ir ļoti liels panākums - eksperts

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 21:00, 04.07.2022


Ukrainas pilsētas Lisičanskas atstāšana nav zaudēts karš, turklāt Ukrainas armijas atkāpšanās, nenonākot ielenkumā, ir vērtējams kā ļoti liels panākums, norādīja Nacionālo bruņoto spēku kapteinis Jānis Slaidiņš.



"Skaidrs, ka krievi, paceļot sarkano karogu uz kārtējās nopostītās ukraiņu pilsētas, ir sasnieguši to mērķi, ko bija noteikuši, proti, krītot Lisičanskai, viss Luhanskas apgabals ir nonācis Krievijas spēku rīcībā. Tas gan nav zaudēts karš. Tā ir teritorijas zaudēšana, kuru diemžēl Ukrainas spēki ilgtermiņā nevarēja noturēt, jo spēku pārsvars bija apmēram viens pret desmit dzīvā spēka ziņā un arī vismaz viens pret pieci tehniskā pārsvarā," norādīja Slaidiņš.

Tas, ka Ukrainas armija atkāpās, secīgi nenonākot ielenkumā, ir vērtējams kā ļoti liels panākums, norādīja Slaidņš. Vienlaikus nav noliedzams, ka līdz ar Lisičanskas pamešanu krievi varēs izvērst savas apgādes līnijas, lai attīstību uzbrukumu citām pilsētām - Siverskai, Slovjanskai, Kramatorskai un Bahmutai.

"Viņi līdīs tur tālāk, tas ir viennozīmīgi skaidrs," piebilda Slaidiņš

Runājot par kopējo situāciju frontē, Slaidiņš norādīja, ka galvenais ir tas, ka ukraiņiem ir izveidota stabila aizsardzība un, pateicoties tai, viņi spēj kavēt Krievijas spēku virzību. Vienlaikus krievi turpina izmantot izdedzinātās zemes taktiku, ar artilēriju iznīcinot visas iespējamās būves, lai ukraiņi nevarētu izveidot aizsardzību.

Lai arī rietumvalstu bruņojumu piegādes vēl plašā mērogā frontē nevar manīt, Slaidiņš norādīja ar lielu varbūtību, ka ukraiņi gatavo kādu uzbrukuma grupējumu un daudzas kaujas tehnikas vienības nav redzamas frontē.

"Viņi dodas uz fronti ar pašu nepieciešamāko minimumu. Arī ukraiņu speciālisti uzskata, ka tiek veidots uzbrukuma grupējums, ko vērst Hersonas virzienā. Krievi acīmredzot arī pastiprina Hersonas apgabalu ar nocietinājumiem, jo arī viņi saprot, ka šis būs Ukrainas armija uzbrukuma virziens," uzsvēra eksperts.

Jau ziņots, ka Ukrainas karaspēks svētdien atstājis Lisičansku, paziņoja Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābs.

Tikmēr svētdien Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu ziņoja prezidentam Vladimiram Putinam, ka Krievijas karaspēks ieņēmis Lisičansku un līdz ar to pilnībā kontrolē Luhanskas apgabalu.

Līdz šim Ukrainas amatpersonas noliedza, ka Krievijas spēki būtu ieņēmuši Lisičansku.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Pasaule Krievijā no 1.maija lozungiem pazudis vārds «miers»

Krievijā oficiālajos Darba svētku pasākumos trešdien gandrīz vairs nav izmantots vārds "miers", kas vairākas desmitgades bijis 1.maija svētku pazīstamākā lozunga "Miers. Darbs. Maijs" daļa, novērojuši vietējie mediji un "Telegram" kanāli.

Lasiet arī

Kriminālziņas Avārijā Olaines novadā gājis bojā cilvēks

Pagājušajā diennaktī avārijā Olaines novada Grēnēs gājis bojā cilvēks, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".