• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Lietuvas diplomāta automašīnu Maskavā apķēpā ar Z burtiem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:26, 28.06.2022


Lietuvas diplomāta privātai automašīnai, kas bijusi novietota apsargātā autostāvvietā Maskavā, svētdien ar aerosola krāsu uzzīmēti burti "Z", kas kļuvuši par Krievijas iebrukuma Ukrainā atbalstītāju simbolu, pirmdien informēja Lietuvas Ārlietu ministrija.



Uz notikuma vietu izsaukti Krievijas policisti, kuri reģistrējuši notikušo, un gaidāms, ka tiks veikta oficiāla izmeklēšana, ministrijā informēja ziņu aģentūru BNS.

"Saistībā ar notikušo Krievijas Federācijas Ārlietu ministrijai tiks nosūtīta nota," norādīja Lietuvas Ārlietu ministrijā. "Šī nav pirmā reize, kad Eiropas Savienības diplomātu automašīnas tiek apzīmētas ar tādiem simboliem".

Lietuvas konsuls Krievijā Ugņus Labutis vietnē "Facebook" publicējis fotogrāfijas ar savu automašīnu, kura apzīmēta ar burtiem "Z".

Kopš Krievija sāka atkārtotu iebrukumu Ukrainā, burts "Z" ir kļuvis par iebrukuma atbalstītāju simbolu.

Krievijas Aizsardzības ministrija marta sākumā skaidroja, ka burts "Z" uz militārās tehnikas nozīmē "Za pobedu" ("Par uzvaru").


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām

Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām, paziņoja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Pasaule Virpuļviesuļos ASV pieci bojāgājušie

ASV Oklahomas un Aiovas štatos virpuļviesuļos zaudējuši dzīvību pieci un ievainoti apmēram 100 cilvēki, svētdien paziņoja varasiestādes.

Pasaule ASV amatpersona: Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt Navaļniju

ASV izlūkdienestu amatpersonas uzskata, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt ieslodzījumā turēto opozīcijas politiķi Alekseju Navaļniju, sacīja Savienoto Valstu amatpersona, kas ir pazīstama ar šo izvērtējumu.

Pasaule Kijiva: Divi Vācijā nodurtie ukraiņi bija karavīri

Ukrainas Ārlietu ministrija apstiprinājusi, ka divi Ukrainas pilsoņi, kas sestdien tika nodurti Vācijā, bija Ukrainas karavīri, kas šajā valstī atradās rehabilitācijas kursa dēļ.

Lasiet arī

Sabiedrība Bezpilota lidaparātiem Latvijā jābūt automātiskajiem atbildētājiem (+VIDEO)

Droniem, kas ir vieglāki par 250 g, būs jāatbilst jaunajiem drošības noteikumiem.

Pasaule Kolumbijā nogāzies armijas helikopters ar deviņiem cilvēkiem, visi gājuši bojā

Kolumbijas ziemeļos ir nogāzies armijas helikopters ar deviņiem cilvēkiem, kas visi gājuši bojā, pirmdien paziņoja Kolumbijas armija.

Sabiedrība Kopā ar Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu skatīs arī grozījumus

Kopā ar Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu nākamnedēļ, 7.maijā, izskatīšanai valdībā tiks virzīti arī grozījumi Pašvaldības domes vēlēšanu likumā, kas ļautu pēc Rēzeknes vietvaras atlaišanas pilsētā nerīkot pašvaldības ārkārtas vēlēšanas, intervijā Latvijas Radio sacīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Ekonomika Nauda vecumdienam: Latvijā fiksēja pensiju iemaksu pieaugumu par 18% (+VIDEO)

Ikviens iedzīvotājs pats ir atbildīgs par savu uzkrājumu, pauž eksperts.