• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Traģēdija Ganā: Autosadursmes eksplozijā gājuši bojā 17 un ievainoti 59 cilvēki

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:12, 21.01.2022


Ganas rietumos ceturtdien sadūrās smagā automašīna ar sprāgstvielu kravu un motocikls, izraisot eksploziju, kurā gājuši bojā vismaz 17 cilvēki un ievainoti 59, paziņoja Ganas valdība.



Sprādziens izsita milzu bedri un sagrāva desmitiem ēku Apiates ciemā netālu no Bogoso pilsētas, apmēram 300 kilometrus uz rietumiem no valsts galvaspilsētas Akras.

Vietējie iedzīvotāji steidzās uz degošo notikuma vietu, lai noskaidrotu postījumus, bet glābēji meklēja izdzīvojušos ēku gruvešos.

Informācijas ministrs Kodžo Opongs Nkruma sacīja, ka sākotnējās pazīmes norāda uz "avāriju, kurā bija iesaistīta kravas mašīna, kas veda sprāgstvielas kalnrūpniecības uzņēmumam, motocikls un kāds trešais autosatikmes līdzeklis". Avārija notika elektrības transformatora tuvumā.

No 59 ievainotajiem 42 saņēma medicīnisko palīdzību slimnīcās vai veselības centros, un daži bija kritiskā stāvoklī, piebilda ministrs.

Uz notikuma vietu tika nosūtīta policijas un armijas spridzekļu ekspertu grupa, lai novērstu vēl vienu sprādzienu un veiktu drošības pasākumus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Pasaule Krievijā no 1.maija lozungiem pazudis vārds «miers»

Krievijā oficiālajos Darba svētku pasākumos trešdien gandrīz vairs nav izmantots vārds "miers", kas vairākas desmitgades bijis 1.maija svētku pazīstamākā lozunga "Miers. Darbs. Maijs" daļa, novērojuši vietējie mediji un "Telegram" kanāli.

Lasiet arī

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Kultūra Dziedāja Palū: «Tas ir stāsts par to, kas notiek sievietes prātā» (+VIDEO)

Palū ar ievērojamiem sasniegumiem piedalījusies šovā “Lietuvas balsas”, nokļūstot populārās lietuviešu dziedātājas Monikas Liu komandā.