Šveicieši referendumā atbalstījuši tā dēvēto Covid likumu

Pasaule
LETA 16:36, 28.11.2021 0

Šveicē svētdien notikušajā referendumā vēlētāji pārliecinoši atbalstījuši tā dēvēto Covid likumu, liecina prognozes.

 

Īsi pēc balsošanas iecirkņu slēgšanas pusdienlaikā tirgus izpētes firma "GFS Bern", kas veica aptaujas kampaņas gaitā, izplatīja prognozes, ka 63% vēlētāju atbalstījuši likumu.

Jautājums par valdības lomu pandēmijas apkarošanā Šveicē raisījis tik daudz pretišķību, ka šis bija jau otrais referendums šajā jautājumā pēdējo četru mēnešu laikā.

Covid likums, kas paplašina federālās valdības pilnvaras pandēmijas apkarošanā, tika jau reiz apstiprināts 13.jūnijā notikušajā referendumā.

Svētdien vēlētājiem bija jāizvērtē šī likuma grozījumi, kurus parlaments apstiprināja 19.martā un kuri attiecas uz potēšanās sertifikātiem.

Sertifikātus sāka izsniegt 7.jūnijā, apliecinot, ka persona ir pilnībā vakcinējusies, vai pārslimojusi Covid-19, vai arī nesen veikusi testu, kas bijis negatīvs.

Likuma atbalstītāji, kuru vidū ir lielākā daļa partiju un vairums parlamenta deputātu, apgalvo, ka sertifikāti ļaus izvairīties no uzņēmumu slēgšanas jauna pandēmijas viļņa gadījumā un samazinās spiedienu uz veselības aprūpes sistēmu.

Turklāt sertifikāts ir nepieciešams ceļošanai uz ārvalstīm.

Savukārt likuma pretinieki uzstāj, ka prasības uzrādīt sertifikātus, kas pašreizējā formā būs spēkā vismaz līdz nākamā gada 24.janvārim, ir diskriminējošas, rada šķelšanos sabiedrībā, paredz faktisku piespiedu vakcināciju un paver "valstij pieeju mūsu ķermeņiem".

Lai gan likuma pretinieki pēdējo nedēļu laikā izvērsuši arvien vērienīgāku kampaņu, rīkojot visā Šveicē ielu demonstrācijas, viņiem nav izdevies pārliecināt vairākumu vēlētāju.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Krievija izsludina meklēšanā Zelenski

Krievijas Iekšlietu ministrija meklēšanā izsludinājusi Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, sestdien vēsta Krievijas mediji.

Pasaule Starptautiskā krimināltiesa nosoda draudus tās amatpersonām

Starptautiskā krimināltiesa (SKT) piektdien stingri reaģējusi uz draudiem un iebiedēšanas mēģinājumiem, ar kuriem saskārušies tās darbinieki, bet plašāku informāciju nesniedza.

Pasaule Kijiva: Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem

Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem, intervijā žurnālam "The Economist" sacīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) priekšnieka vietnieks Vadims Skibickis.

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Lasiet arī

Pasaule Šveices parlamenta vēlēšanās uzvar pretimigrantu partija

Šveices parlamenta vēlēšanās pārliecinošu uzvaru guvusi nacionālkonservatīvā Tautas partija (SVP), liecina sākotnējie balsu skaitīšanas rezultāti.

Sports Šveice par kandidatūru 2030.gada olimpisko spēļu rīkošanai lems novembra beigās

Šveice par kandidatūru 2030.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanai lems novembra beigās, vēsta Šveices ziņu aģentūra "Keystone-SDA".

Sabiedrība LIAA atvērusi inovāciju un tehnoloģiju pārstāvniecību Šveicē

Ženēvā, Šveicē darbu ir sākusi Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvniecība, kuras uzdevums būs nodrošināt saikni starp Eiropas Kodolpētniecības organizāciju (CERN) Latvijas uzņēmējiem un zinātniskajām institūcijām, informē LIAA.

Pasaule Šveice neatzīs Krievijas pases, kas izsniegtas okupētajās teritorijās

Šveice neatzīs Krievijas pases, kas izsniegtas okupētajās Ukrainas un Gruzijas teritorijās, ceturtdien paziņoja Šveices Federālās padomes preses dienests.