• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


LIAA atvērusi inovāciju un tehnoloģiju pārstāvniecību Šveicē

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 16:14, 12.10.2023


Ženēvā, Šveicē darbu ir sākusi Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvniecība, kuras uzdevums būs nodrošināt saikni starp Eiropas Kodolpētniecības organizāciju (CERN) Latvijas uzņēmējiem un zinātniskajām institūcijām, informē LIAA.



Jaunā pārstāvniecība darbosies atbilstoši Latvijas CERN stratēģijai.

LIAA direktora pienākumu izpildītāja Iveta Strupkāja norāda, ka Šveice ir valsts ar augstu attīstības līmeni inovāciju un tehnoloģiju jomā, tādēļ, plānojot LIAA pārstāvniecību tīklu, Šveice izvirzīta par vienu no prioritātēm.

"Būtiskākais faktors bija Latvijas pievienošanās CERN, jo pašlaik virzāmies uz pilnas dalībvalsts statusu un vēlamies stiprināt CERN sadarbību ar Latvijas uzņēmumiem un zinātniskajām institūcijām," pauž Strupkāja.

Savukārt Latvijas pārstāvniecības Šveicē vadītāja Alise Pīka-Ozola norāda, ka viņas uzdevums būs "būt tiltam starp CERN un Latvijas uzņēmējiem".

CERN piedāvā iespēju Latvijas uzņēmumiem piedalīties organizācijas iepirkumos, kā arī veidot jaunas sadarbības tehnoloģiju pārneses jomā starp dažādu valstu uzņēmumiem un zinātniskajām organizācijām pētniecības un attīstības jomā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Ekonomika Būs pieejams atbalsts darbinieku piesaistei 2,6 miljonu eiro apmērā!

Jau pavisam drīz, aprīļa pirmajā pusē, sāksies pieteikumu pieņemšana Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) administrētajā atbalsta programmā jaunuzņēmumiem, kas ļaus saņemt atbalstu līdz pat 200 000 eiro apmērā augsti kvalificētu darbinieku piesaistei.

Ekonomika Par LIAA direktora amatu otrajā kārtā sacentīsies 32 pretendenti

Par Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu konkursa otrajā kārtā sacentīsies 32 pretendenti, informē Valsts kancelejā.

Ekonomika LIAA aicina pieteikties jaunajā digitalizācijas programmā

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) aicina pieteikties jaunajā digitalizācijas programmā "Atbalsts komercdarbības procesu digitalizācijai", pavēstīja LIAA pārstāvji.

Pasaule Latvija plāno pieteikties dalībai "Expo 2025 Osaka" kopā ar Lietuvu un Igauniju

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) pilnvaros vienoties ar Lietuvas un Igaunijas atbildīgajām institūcijām par pieteikuma iesniegšanu dalībai starptautiskajā izstādē "Expo 2025 Osaka" kas notiks no 2025.gada 13.aprīļa līdz 13.oktobrim, ar īrētu B tipa moduļa Baltijas paviljonu, kā sekundāru prioritāti piesakot Latvijas Republikas dalību Izstādē ar īrētu B tipa moduļa Latvijas Republikas paviljonu, izriet no Ekonomikas ministrijas (EM) sagatavotā informatīvā ziņojuma, ko šodien konceptuāli atbalstīja valdībā.