• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Šveice neatzīs Krievijas pases, kas izsniegtas okupētajās teritorijās

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:20, 18.08.2023


Šveice neatzīs Krievijas pases, kas izsniegtas okupētajās Ukrainas un Gruzijas teritorijās, ceturtdien paziņoja Šveices Federālās padomes preses dienests.



"Personas no Krievijas okupētajiem Ukrainas reģioniem vai Gruzijas separātiskajiem reģioniem vairs nevarēs saņemt Šengenas vīzu vai šķērsot Šengenas zonas ārējo robežu ar ceļošanas dokumentu, kuru izsniegusi Krievija," teikts paziņojumā.

Federālā padome pieņēmusi šo lēmumu savā trešdienas sēdē.

Šveices Federālā padome uzsvēra, ka netiks atzītas parastās un diplomātiskās pases, apliecības par atgriešanos, jūrnieku personas apliecības un nepilsoņu uzturēšanās apliecības, kuras izdevušas Krievijas varas iestādes.

Runājot par Ukrainu, Federālā padome uzsvēra, ka atkarībā no reģiona ir noteikti dažādi dokumentu izsniegšanas termiņi, pēc kuriem šie dokumenti vairs netiek pieņemti.

Runājot par Gruziju, Federālā padome paziņoja, ka visi Krievijas ceļošanas dokumenti, kas izsniegti Abhāzijas un Dienvidosetijas iedzīvotājiem pēc 2008.gada 26.augusta, netiks pieņemti Šengenas vīzas saņemšanai.

Neraugoties uz jaunajiem ierobežojumiem, Šveice turpinās izsniegt vīzas humānu iemeslu dēļ tiem cilvēkiem, kas aizbēguši no Krievijas okupētajām Ukrainas un Gruzijas teritorijām.

Eiropas Savienības (ES) Padome pērn decembrī nolēma nepieņemt Krievijas dokumentus, kas izsniegti Krievijas okupētajos reģionos. Šādi pasākumi tika pieņemti, lai noteiktu ES dalībvalstīm vienotu vīzu un drošības politiku.

Pēc šī ES lēmuma pieņemšanas dažas valstis uzreiz nolēma vairs nepieņemt Krievijā izsniegtus ceļošanas dokumentus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kolumbija pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu

Kolumbijas prezidents Gustavo Petro trešdien pavēstīja, ka viņa valsts pārtrauc diplomātiskās attiecības ar Izraēlu tās valdības, kā sacīja prezidents, īstenotās genocīda politikas dēļ.

Pasaule Lielbritānijā skolā jaunietis sadūris trīs cilvēkus

Lielbritānijā trešdien aizturēts 17 gadus vecs jaunietis, kurš tiek turēts aizdomās par trīs cilvēku saduršanu skolā Anglijas ziemeļos, paziņojusi policija.

Pasaule Dienvidkoreja apspriež dalību aizsardzības paktā AUKUS

Dienvidkoreja apspriež dalību Austrālijas, Lielbritānijas un ASV aizsardzības paktā AUKUS, trešdien paziņojis Dienvidkorejas aizsardzības ministrs Sins Vonsiks.

Pasaule Slovākija piešķīrusi aizsardzību Krievijas propagandas tīkla vadītājam

Slovākija piešķīrusi aizsardzību prokremliski noskaņotajam Ukrainas politiķim Artjomam Marčevskim, kuram Čehija piemērojusi sankcijas par Krievijas propagandas tīkla vadīšanu un anulēs uzturēšanās atļauju, otrdien ziņoja Čehijas laikraksts "Denik N".

Lasiet arī

Pasaule Šveices parlamenta vēlēšanās uzvar pretimigrantu partija

Šveices parlamenta vēlēšanās pārliecinošu uzvaru guvusi nacionālkonservatīvā Tautas partija (SVP), liecina sākotnējie balsu skaitīšanas rezultāti.

Sports Šveice par kandidatūru 2030.gada olimpisko spēļu rīkošanai lems novembra beigās

Šveice par kandidatūru 2030.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanai lems novembra beigās, vēsta Šveices ziņu aģentūra "Keystone-SDA".

Sabiedrība LIAA atvērusi inovāciju un tehnoloģiju pārstāvniecību Šveicē

Ženēvā, Šveicē darbu ir sākusi Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvniecība, kuras uzdevums būs nodrošināt saikni starp Eiropas Kodolpētniecības organizāciju (CERN) Latvijas uzņēmējiem un zinātniskajām institūcijām, informē LIAA.

Pasaule Mediji: UBS pēc «Credit Suisse» glābšanas likvidēs 35 000 darbavietu

Šveices banka UBS plāno likvidēt 35 000 darbavietu jeb vairāk nekā pusi no konkurenta "Credit Suisse" kopējā darbavietu skaita, vēstī aģentūra "Bloomberg News".