• Didzis,
  • Gaidis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Izraēlā kino, teātros, sporta zālēs ielaiž tikai potētos un Covid pārslimojušos

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 21:33, 21.02.2021


Izraēlā no svētdienas atcelti vairāki Covid-19 dēļ noteiktie ierobežojumi, cita starpā paredzot, ka pret jauno koronavīrusu vakcinētie un Covid-19 pārslimojušie varēs apmeklēt kinoteātrus, teātrus, muzejus, sporta centrus un baseinus un apmesties viesnīcās, uzrādot tā dēvēto "zaļo pasi" un ievērojot piesardzības noteikumus.



Kā tviterī pavēstījis veselības ministrs Juli Edelšteins, tādu cilvēku valstī pašlaik ir vairāk nekā 3,2 miljoni.

Atsāk darbu veikali un tirgi, bet apmeklētāju plūsmas tiek stingri regulētas. Skolas pēc gandrīz divu mēnešu pārtraukuma daļēji pāriet uz mācībām klātienē. Ievērojot tā dēvēto luksofora sistēmu, kas apdzīvotās vietas klasificē atbilstoši vīrusa izplatībai, skolās pagaidām atgriezīsies piekto, sesto, vienpadsmito un divpadsmito klašu skolēni, bet pilnībā izglītības sistēma varētu atsākt darbu normālā režīma marta sākumā.

Izraēla izvērsusi vienu no straujākajām vakcinācijas kampaņām pasaulē - no 9,3 miljoniem valsts iedzīvotāju līdz šim vakcinēta jau gandrīz puse - 4,3 miljoni, un gandrīz trīs miljoni no viņiem jau saņēmuši arī otro poti.

Tomēr vīrusa izplatība Izraēlā turpinās, un joprojām paliek spēkā pārvietošanās un pulcēšanās ierobežojumi, ko valdība noteica decembrī, ieviešot valstī jau trešo karantīnu.

Pandēmijas krīzes operāciju vadītājs Nahmans Ašs brīdinājis cilvēkus nekļūt bezrūpīgiem, lai nenāktos izsludināt karantīnu valstī ceturto reizi. Viņš aicinājis turpināt valkāt maskas, ievērot higiēnas prasības un distancēšanos.

"Man ir lielas bažas par turpmākajām dienām saistībā ar pašreizējo eiforiju par ekonomikas atvēršanos un skolēnu atgriešanos skolās," viņš atzinis, runājot pa Izraēlas Armijas radio.

Kā svētdien paziņojusi Izraēlas Veselības ministrija, pierādījies, ka "Pfizer" un "BioNTech" vakcīna ir ļoti efektīva un divas nedēļas pēc otrās potes saņemšanas par gandrīz 99% spēj novērst hospitalizācijas nepieciešamību, smagu slimības gaitu un nāvi.

Kopš pandēmijas sākuma Izraēlā ar jauno koronavīrusu inficējušies vismaz 743 000 cilvēki un tā izraisītā slimība Covid-19 prasījusi 5521 cilvēka dzīvību. Trīs līdzšinējās karantīnas paralizējušas valsts ekonomiku, bezdarba līmenis valstī pārsniedzis 20%.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Pasaules dabas fonds: Jau viena trešdaļa Baltijas jūras ir mirusi

Baltijas jūra ir sliktā ekoloģiskā stāvoklī un nepieciešama nekavējoša rīcība vides uzlabošanai, pēc aprīļa izskaņā Rīgā notikušās Baltijas jūras vides aizsardzības komisijas (HELCOM) ministru sanāksmes šādu paziņojumu izplatījis Pasaules dabas fonds (WWF).

Pasaule Par Londonas mēru atkārtoti ievēlēts Sadiks Hans

Londonas mēra amatā atkārtoti ievēlēts līdzšinējais pilsētas galva Sadiks Hans no parlamenta opozīcijā esošās Leiboristu partijas, liecina pēc visu balsu saskaitīšanas publiskotie vēlēšanu rezultāti.

Pasaule Ukraina notriekusi 23 no 24 droniem "Shahed"

Krievija pret mērķiem Ukrainā aizvadītajā naktī palaidusi 24 dronus "Shahed", taču 23 no tiem notriekusi Ukrainas pretgaisa aizsardzība, svētdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Madonnas bezmaksas koncerts Riodežaneiro pulcē 1,6 miljonus skatītāju

Amerikāņu popzvaigznes Madonnas bezmaksas koncerts sestdienas vakarā Riodežaneiro Kopakabanas pludmalē pulcējis 1,6 miljonus skatītāju, paziņoja šīs Brazīljas pilsētas pašvaldība.

Lasiet arī

Ekonomika Šosezon ASV ultra luksusa klases kruīza laineris Rīgā viesosies 5 reizes (VIDEO)

Šogad būs sagaidāms lielāks skaits vācu tūristu, tostarp ģimenes ar bērniem.

Ekonomika Kāpēc uzņēmēji nedrīkst Grobiņā būvēt biznesa centru (+VIDEO)

"Mēs ilgus gadus maksājam nomas maksu par zemes gabalu".

Pasaule Izraēlas armija no Rafahas evakuē 100 000 cilvēku

Izraēlas armija pirmdien paziņoja, ka tā evakuē aptuveni 100 000 cilvēku no Rafahas austrumu daļas pirms gaidāmā uzbrukuma Gazas joslas dienvidu pilsētai.

Ekonomika Celtniecība Latvijā varētu ilgt 7 gadus, sacīja uzņēmējs (+VIDEO)

Galvenās problēmas ir darbaspēka pieejamība, valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību lomas valsts attīstībā un administratīvais slogs.