• Didzis,
  • Gaidis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tramps sola apstrīdēt balsu skatīšanu Augstākajā tiesā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 13:32, 04.11.2020


ASV prezidents Donalds Tramps trešdien paziņoja, ka esot uzvarējis otrdien notikušajās prezidenta vēlēšanās, lai gan to iznākums nav zināms, kā arī solīja apstrīdēt balsu skaitīšanu Augstākajā tiesā.



"Mēs gatavojāmies uzvarēt šajās vēlēšanās. Godīgi, mēs uzvarējām šajās vēlēšanās," sacīja Tramps žurnālistiem Baltajā namā.

"Tā ir amerikāņu sabiedrības krāpšana. (..) Mēs gribam, lai balsošana beidzas," teica ASV prezidents.

Domājams, ka ar teikto par "balsošanu" Tramps gribējis sacīt, ka vēlas, lai netiktu skaitīti tie pa pastu nosūtītie biļeteni, kas saņemti pēc balsošanas laika beigām. Tomēr vēlēšanu komisijām šie biļeteni ir jāņem vērā, ja tie nosūtīti paredzētajā laikā.

Jau ziņots, ka balsu skaitīšana turpinās, un pašlaik demokrātu kandidāts Džo Baidens apsteidz republikāni Trampu iegūto elektoru balsu skaita ziņā, lai gan Trampam vēl ir iespējas uzvarēt Baidenu.

Savukārt Baidena kampaņa paudusi sašutumu par Trampa centieniem ietekmēt balsu skaitīšanu.

"Prezidenta paziņojums par mēģinājumu pārtraukt atbilstoši noteikumiem nodoto balsu skaitīšanu bija sašutumu izraisošs, bezprecedenta un nepareizs," uzsvēra Baidena kampaņas menedžere Džena O'Meilija-Dilona.

"Vēl nekad mūsu vēsturē Savienoto Valstu prezidents nav mēģinājis atņemt amerikāņiem balsi nacionālajās vēlēšanās," viņa norādīja.

Baidena kampaņas menedžere piebilda, ka Trampam nav juridisku pilnvaru izlemt pasludināt sevi par uzvarētāju vai ietekmēt balsu skaitīšanu.

"Mūsu juristu komandas ir gatavībā," uzsvērts O'Meilijas-Dilonas izplatītajā paziņojumā.

Savukārt Vācijas aizsardzības ministre Annegrēta Krampa-Karenbauere telekanālam ZDF sacījusi, ka 'šādi Trampa izteikumi var izraisīt eksplozīvu situāciju un konstitucionālo krīzi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Izraēlas valdība nolemj pārtraukt «Al Jazeera» darbību valstī

Izraēlas valdība svētdien nolēma pārtraukt televīzijas kompānijas "Al Jazeera" darbību valstī, platformā "X" pavēstīja premjerministrs Benjamins Netanjahu.

Pasaule Sji sāk vizīti Eiropā

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins svētdien ieradās Parīzē, sākot sešu dienu vizīti Eiropā.

Pasaule Pasaules dabas fonds: Jau viena trešdaļa Baltijas jūras ir mirusi

Baltijas jūra ir sliktā ekoloģiskā stāvoklī un nepieciešama nekavējoša rīcība vides uzlabošanai, pēc aprīļa izskaņā Rīgā notikušās Baltijas jūras vides aizsardzības komisijas (HELCOM) ministru sanāksmes šādu paziņojumu izplatījis Pasaules dabas fonds (WWF).

Pasaule Par Londonas mēru atkārtoti ievēlēts Sadiks Hans

Londonas mēra amatā atkārtoti ievēlēts līdzšinējais pilsētas galva Sadiks Hans no parlamenta opozīcijā esošās Leiboristu partijas, liecina pēc visu balsu saskaitīšanas publiskotie vēlēšanu rezultāti.

Lasiet arī

Pasaule Mediji: Blinkens brīdinās Ķīnu par sankcijām

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens nākamnedēļ vizītes laikā Ķīnā plāno brīdināt, ka Vašingtona noteiks sankcijas, ja Pekina nepārtrauks piegādāt Krievijai militārās un divējāda lietojuma tehnoloģijas, ziņo laikraksts "Financial Times" (FT) un aģentūra "Bloomberg".

Pasaule ASV Pārstāvju palāta atbalsta likumprojektus par palīdzību Ukrainai

ASV republikāņu kontrolētā Pārstāvju palāta sestdien nobalsoja par likumprojektu, kas paredz piešķirt ilgi aizkavēto palīdzību Ukrainai, kas apvienota kopējā paketē ar palīdzību arī Izraēlai un Taivānai.

Pasaule Baidens sasauks G7 līderu tikšanos par Irānas uzbrukumu Izraēlai

ASV prezidents Džo Baidens solījis šodien sasaukt G7 valstu līderu tikšanos, lai saskaņotu vienotu diplomātisku atbildi uz Irānas dronu un raķešu uzbrukumu Izraēlai.

Pasaule ASV piešķir 138 miljonus dolāru Ukrainas pretgaisa aizsardzības atbalstam

ASV Valsts departaments devis ārkārtas atļauju piešķirt Kijivai 138 miljonus dolāru, lai tiktu nodrošinātas rezerves daļas zenītraķešu kompleksiem "Hawk" un to remonts.