• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Krievijā ar Covid-19 inficējušos cilvēku skaits pārsniedzis 300 000

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 14:48, 20.05.2020


Krievijā ar jauno koronavīrusu inficējušos cilvēku skaits pārsniedzis 300 000, no kuriem aptuveni trešdaļa ārstējas slimnīcās, trešdien paziņojušas varasiestādes.



Aizvadītajā diennaktī no jaunā koronavīrusa izraisītas slimības Covid-19 miruši 135 cilvēki, kas ir līdz šim lielākais skaits 24 stundu laikā.

Kopējais Covid-19 upuru skaits Krievijā sasniedzis 2972, liecina jaunākie dati.

Krievijas slimnīcās Covid-19 pacienti aizņem vairāk nekā 90 000 gultas vietu. Vairāk nekā 2000 pacientu ir pieslēgti plaušu ventilēšanas iekārtām, atsaucoties uz vicepremjeri Tatjanu Goļikovu, vēstīja ziņu aģentūra TASS.

"Mirstības rādītājs no Covid-19 Krievijā pašreiz ir 0,95%, kas ir ievērojami mazāks nekā pasaulē kopumā," sacīja Goļikova, skaidrojot, ka eksperti pēta, kādēļ mirstības rādītājs Krievijā ir tik zems.

Krievija stingri noraida Rietumu mediju ziņoto, ka tās varasiestādes, iespējams, neatklāj patieso Covid-19 upuru skaitu.

Amatpersonas skaidrojas, ka Krievijā oficiālajā statistikā par Covid-19 upuriem tiek iekļauti tikai tie nāves gadījumi, kurus tiešā veidā izraisījis Covid-19.

Varasiestādes arī apgalvo, ka Krievijai, kuru jaunais koronavīruss skāra vēlāk, bija vairāk laika sagatavot slimnīcas un sākt plašu Covid-19 pārbaužu veikšanu.

Aizvadītajā diennaktī Krievijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu tika apstiprināta 8764 cilvēkiem, kopējam inficēto skaitam sasniedzot 308 705, liecina jaunākie dati.

Tas ir mazākais diennakts laika saslimušo skaits kopš 1.maija.

Amatpersonas norādījušas, ka pēdējā pusotrā nedēļā inficēšanās temps ir samazinājies, un vēlas atvieglot ierobežojumus, kas noteikti cīņā pret jauno koronavīrusu.

Trešdien arī Krievijā pirmo reizi tika reģistrēts vairāk pēdējā diennaktī atveseļojušos pacientu skaits nekā jauno saslimšanas gadījumu skaits.

Aizvadītajā diennaktī atveseļojušies 9262 cilvēki.

Otrdien darbā atgriezās arī Krievijas premjerministrs Mihails Mišustins, kuram arī bija apstiprināta inficēšanās ar Covid-19 vīrusu un nācās ārstēties slimnīcā.

Krievijā ir pasaulē otrs lielākais saslimušo skaits aiz ASV. Trešajā vietā pašreiz atrodas Brazīlija, liecina Džonsa Hopkinsa universitātes apkopotie dati.

Taču jauno inficējušos skaits Krievijā jau piekto dienu pēc kārtas ir mazāks par 10 000.

Krievijā smaga situācija izveidojusies Dagestānā, kur ar jauno koronavīrusu inficējušies vairāk nekā 3600 cilvēku, no kuriem 36 miruši. Vietējās amatpersonas situāciju slimnīcās raksturoja kā katastrofu.

Atzīstot smago situāciju, Krievijas prezidents Vladimirs Putins šonedēļ solīja nosūtīt palīdzību un īstenot "steidzamus pasākumus".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Pasaule Krievijā no 1.maija lozungiem pazudis vārds «miers»

Krievijā oficiālajos Darba svētku pasākumos trešdien gandrīz vairs nav izmantots vārds "miers", kas vairākas desmitgades bijis 1.maija svētku pazīstamākā lozunga "Miers. Darbs. Maijs" daļa, novērojuši vietējie mediji un "Telegram" kanāli.

Lasiet arī

Kriminālziņas Avārijā Olaines novadā gājis bojā cilvēks

Pagājušajā diennaktī avārijā Olaines novada Grēnēs gājis bojā cilvēks, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".