• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ASV demokrātu priekšvēlēšanās Lielajā otrdienā uzvar Baidens

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 15:32, 04.03.2020


ASV demokrātu priekšvēlēšanās, kas tā dēvētajā Lielajā otrdienā notiek 14 štatos, bijušais ASV viceprezidents Džo Baidens ir guvis uzvaru vismaz astoņos štatos - Virdžīnijā, Ziemeļkarolīnā, Alabamā, Tenesī, Oklahomā, Ārkanzasā, Minesotā un Masačūsetsā, liecina ASV telekanālu veiktas aplēses.


Foto:

Viņa galvenais sāncensis, galēji kreisais senators Bērnijs Sanderss ir guvis uzvaru vismaz trijos štatos - Vērmontā, kuru Sanderss pārstāv ASV Senātā, Kolorādo un Jūtā.

Uzvarot Masačūsetsā, Baidens sakāvis arī kreiso senatori Elizabeti Vorenu, kas šo štatu pārstāv ASV Senātā un vēl oktobrī demokrātu nominācijas pretendentu vidū dažās sabiedriskās domas aptaujās atradās līderpozīcijās.

Miljardieris un Ņujorkas eksmērs Maikls Blumbergs vienīgo uzvaru Lielās otrdienas balsojumos izcīnījis Amerikāņu Samoa.

Ņemot vērā pieticīgo sniegumu Lielajā otrdienā, Blumbergs trešdien izvērtēs savas kampaņas tālāko likteni, vēsta ziņu aģentūra " Associated Press", atsaucoties uz Blumberga kampaņai tuvu avotu.

Lielās otrdienas priekšvēlēlēšanās tiek sadalīta aptuveni trešdaļa Demokrātu Nacionālā konventa delegātu, kam jūlijā būs jāizraugās partijas kandidāts, kuram vēlēšanās 3.novembrī būs jāstājas pretī pašreizējam ASV prezidentam republikānim Donaldam Trampam.

Šos 14 štatus Demokrātu Nacionālajā konventā pārstāvēs 1357 delegāti, tai skaitā 99 no Virdžīnijas, 110 no Ziemeļkarolīnas, 52 no Alabamas, 64 no Tenesī, 37 no Oklahomas, 31 no Arkanzasas, 16 no Vermontas, 67 no Kolorādo.

Priekšvēlēšanās galvenā cīņa norisinās starp Sandersu un Baidenu.

Pirmdien no priekšvēlēšanu cīņas izstājās bijušais Indiānas štata Sautbendas pilsētas mērs Pīts Būtidžedžs un senatore Eimija Klobušāra, kuri sacentās ar Baidenu par mēreni noskaņoto vēlētāju balsīm. Neilgi pēc savu kampaņu pārtraukšanas viņi abi izteica atbalstu Baidenam, kurš tagad izvirzījies līdera pozīcijās centrisko spēku vidū.

Sanderss, kuram ir daudz atbalstītāju gados jaunu amerikāņu un latīņamerikāņu vidū, izvirzījies vadībā Kalifornijā, kas ar 415 Demokrātu Nacionālā konventa delegātiem ir viena no delegātiem bagātākajām pavalstīm.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Pasaule Beļģija plāno piegādāt Ukrainai F-16 jau šogad

Beļģija plāno līdz 2024.gada beigām nodot Ukrainai vairākus ASV ražotos iznīcinātājus F-16, paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro un aizsardzības ministre Ludivīna Dedondere.

Lasiet arī

Pasaule ASV Pārstāvju palāta atbalsta likumprojektus par palīdzību Ukrainai

ASV republikāņu kontrolētā Pārstāvju palāta sestdien nobalsoja par likumprojektu, kas paredz piešķirt ilgi aizkavēto palīdzību Ukrainai, kas apvienota kopējā paketē ar palīdzību arī Izraēlai un Taivānai.

Pasaule Baidens sasauks G7 līderu tikšanos par Irānas uzbrukumu Izraēlai

ASV prezidents Džo Baidens solījis šodien sasaukt G7 valstu līderu tikšanos, lai saskaņotu vienotu diplomātisku atbildi uz Irānas dronu un raķešu uzbrukumu Izraēlai.

Pasaule ASV piešķir 138 miljonus dolāru Ukrainas pretgaisa aizsardzības atbalstam

ASV Valsts departaments devis ārkārtas atļauju piešķirt Kijivai 138 miljonus dolāru, lai tiktu nodrošinātas rezerves daļas zenītraķešu kompleksiem "Hawk" un to remonts.

Pasaule ASV ministre brīdina par sekām, ja Ķīnas uzņēmumi palīdzēs Krievijai karā

ASV finanšu ministre Dženeta Jelena sestdien brīdināja par sekām, ja tiks konstatēts, ka Ķīnas uzņēmumi atbalsta Krieviju tās karā pret Ukrainu.