• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Princis Harijs ieradies Kanādā, uzsākot jaunu dzīvi

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 17:53, 21.01.2020


Lielbritānijas princis Harijs otrdien ieradies Kanādā, kur viņš, kā sagaidāms, pēc paziņojuma par atkāpšanos no svarīgāko karalisko pienākumu veikšanas pavadīs lielāko daļu laika.


Foto:

Kā redzams telekanāla "Sky News" pārraidītajos kadros, Harijs otrdienas rītā pēc atlidošanas Vankūveras lidostā pamet lidmašīnu.

Harija sieva ASV televīzijas aktrise Megana Mārkla un pāra astoņus mēnešus vecais dēls Ārčijs jau iepriekš šomēnes atgriezās Kanādā.

Pāra lēmums pamatā dzīvot Kanādā, kur Mārkla savulaik filmējās ASV seriālā "Suits", izraisījis debates par to, kam būtu jāsedz viņu apsardzes izdevumi.

Valdības atbildei "būtu jābūt īsam un kodolīgam "nē"", redakcijas ievadrakstā pauž Kanādas ietekmīgākais laikraksts "Globe and Mail".

Līdz ar Harija lēmumu "atteikties no ģimenes tradīcijas karaliskā ģimene nebūtu pēkšņi jāatbrīvo no atbildības gādāt par viņa drošību", otrdien vēstulē, kas publicēta laikraksta tīmekļa vietnē, norāda Olga Eiznere Favro.

"Karaliskajai ģimenei būtu jāgādā par viņa apsargāšanas rēķina apmaksu, nevis pašam Harijam un pavisam noteikti ne jau Kanādas nodokļu maksātājiem," uzsvēra Favro.

Harijs un Megana ar Lielbritānijas karalieni Elizabeti II panāktās vienošanās ietvaros atteikušies no karaliskajiem tituliem un valsts finansējuma, sestdien pavēstīja Bakingemas pils.

Vienošanās nozīmē, ka Harijs un viņa sieva pārtrauks lietot titulu "karaliskā augstība".

Pāris "vairs nav strādājoši karaliskās ģimenes locekļi", apliecināja Bakingemas pils.

Harijs un Megana 8.janvārī nāca klajā ar paziņojumu, ka viņi nolēmuši samazināt savu lomu karaļnama pārstāvēšanā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Pasaule Beļģija plāno piegādāt Ukrainai F-16 jau šogad

Beļģija plāno līdz 2024.gada beigām nodot Ukrainai vairākus ASV ražotos iznīcinātājus F-16, paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro un aizsardzības ministre Ludivīna Dedondere.

Lasiet arī

Sabiedrība Abu Meri: Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu

Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sports PSG futbolisti nodrošina Francijas čempiontitulu

Parīzes "Saint-Germain" (PSG) futbolisti svētdien pēc tuvākās sekotājas "Monaco" zaudējuma 31.kārtas spēlē nodrošināja Francijas čempiontitulu trešo sezonu pēc kārtas.

Pasaule Kijiva: Divi Vācijā nodurtie ukraiņi bija karavīri

Ukrainas Ārlietu ministrija apstiprinājusi, ka divi Ukrainas pilsoņi, kas sestdien tika nodurti Vācijā, bija Ukrainas karavīri, kas šajā valstī atradās rehabilitācijas kursa dēļ.

Sabiedrība Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda

Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".