• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Austrumeiropā atbildīgāk attiecas pret koplietošanas transporta līdzekļiem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:05, 22.10.2019 1


Austrumeiropas valstīs cilvēku attieksme pret koplietošanas ierīcēm un transporta līdzekļiem ir atbildīgāka nekā Rietumeiropā un Dienvideiropā, intervijā aģentūrai LETA atzina koplietošanas uzņēmuma "CityBee" izpilddirektors Luks Īla.


Foto: LETA

"Es esmu runājis ar daudziem koplietošanas pakalpojumu sniedzējiem Eiropā, un ļoti daudzi stāsta, ka Austrumeiropas valstīs cilvēku attieksme pret koplietošanas ierīcēm un transporta līdzekļiem ļoti bieži ir kā pret pašu mantām, ko nebūt nevar teikt par Rietumeiropas un Dienvideiropas iedzīvotājiem," stāstīja Īla.

Tostarp viņš minēja, ka "CityBee" bija ieguvusi licenci piedāvāt elektrisko skrejriteņu koplietošanas pakalpojumu arī Madridē, taču kompānija saskārās ar vandalisms un zādzībām. "Mēs Madridē sākām piedāvāt 250 skrejriteņus, un pēc pirmās nedēļas 50 skrejriteņi vairs nebija atrodami," teica Īla, apliecinot, ka Baltijas valstīs un arī Polijā vandalisms un zādzības nav būtiska problēma.

Tajā pašā laikā viņš gan arī atzina, ka Lietuvā bija gadījums, kad pirmajā dienā, kad "CityBee" sāka piedāvāt elektriskos skrejriteņus, kāds to aiznesa uz lombardu un centās ieķīlāt, bet šis gadījums beidzās ar policijas iesaisti.

"Kopumā Baltijas valstīs un Polijā mēs vandalisma un zādzību gadījumus varam skaitīt uz roku pirkstiem, ko nevaru teikt par Madridi," teica Īla.

"CityBee" šobrīd Lietuvā darbojas trijās lielākajās pilsētās - Viļņā, Kauņā un Klaipēdā, Latvijā kompānija stādā Rīgā un Jūrmalā, Igaunijā - Tallinā, bet Polijā kompānija darbojas 10 pilsētās, iekļaujot lielākās - Varšavu, Krakovu, Lodzu.

"CityBee" ir investīciju uzņēmuma "Modus Group" projekts. "Modus Group" specializējas finansējuma piesaistē autobūves nozarei, atjaunojamās enerģijas un nekustamā īpašuma projektiem.

"CityBee Latvija" dibināts šogad martā, un pieder Lietuvā reģistrētajam uzņēmumam "CityBee Solutions", kas darbojas 14 pilsētās Eiropā, piedāvājot vieglo un kravas automašīnu, velosipēdu un elektrisko skrejriteņu nomu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Lasiet arī

Ekonomika Luminor vēlas iegādāties Krievijā strādājošā Ungārijas banka OTP - Bloomberg

Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" vēlas iegādāties Ungārijas lielākā banka "Országos Takarék Pénztár" (OTP), kas darbojas arī Krievijā, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.

Kriminālziņas Avārijā Olaines novadā gājis bojā cilvēks

Pagājušajā diennaktī avārijā Olaines novada Grēnēs gājis bojā cilvēks, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.