• Lita,
  • Sibilla,
  • Teika
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Londonā šovakar tiks pasniegtas Britu kinoakadēmijas balvas

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 11:21, 18.02.2024


Londonā šovakar tiks pasniegtas Britu kinoakadēmijas (BAFTA) balvas, kas tiek uzskatītas par labu indikatoru gaidāmajām ASV Kinoakadēmijas jeb "Oskara" balvām.



BAFTA balvu nomināciju sarakstā dominē režisora Kristofera Nolana filma "Oppenheimer" ("Openheimers"), kas vēsta par atombumbas izgudrotāju Robertu Openheimeru. Filma izvirzīta balvām 13 kategorijās, tai skaitā kategorijā "Labākā filma".

Kategorijā "Labākā filma" par balvu sacentīsies kinolentes "Oppenheimer", grieķu režisora Jorga Lantima filma "Poor Things" ("Nabaga radības"), kas kopumā nominēta balvām 11 kategorijās, "Anatomy of a Fall" ("Kritiena anatomija"), "The Holdovers" un Mārtina Skorsēzes darbs "Killers of the Flower Moon" ("Ziedu mēness slepkavas").

Savukārt par godalgu kategorijā "Labākā britu filma" sacentīsies kinolentes "All of Us Strangers", "How To Have Sex", "Napoleon", "The Old Oak", "Rye Lane", "Saltburn", "Scrapper", "Wonka", "The Zone of Interest", kā arī "Poor Things".

Kategorijā "Labākā aktrise" uz balvu pretendē Margota Robija par slavenās lelles Bārbijas atveidojumu kinolentē "Barbie" ("Bārbija"), Fantasija Barino par lomu filmē "The Color Purple", Sandra Hillere par lomu filmā "Anatomy of a Fall", Kerija Maligana par lomu filmā "Maestro", Viviana Opara par tēlojumu filmā "Rye Lane" un Emma Stouna par tēlojumu zinātniskās fantastikas melnajā komēdijā "Poor Things.

Kategorijā "Labākais aktieris" nominēti Bredlijs Kūpers par lomu filmā "Maestro", Kolmans Domingo par tēlojumu kinolentē "Rustin", Pols Džiamati par lomu filmā "The Holdovers", Berijs Kjogans par tēlojumu "Saltburn", Kilians Mērfijs par lomu filmā "Oppenheimer" un Teo Jū par tēlojumu kinolentē "Past Lives".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Rīgā uzstāsies populārais britu mākslinieks DUB FX (+VIDEO)

Viņš ir sakrājis vairāk nekā 300 miljonus skatījumu vietnē YouTube.

Kultūra Muzeju naktī runās par latviešu kino leģendu Adu Neretnieci (+VIDEO)

"Kinorežisors - tā ir nolādēti grūta profesija, īpaši sievietei".

Kultūra Francijā sāksies Kannu festivāls, kurā demonstrēs Latvijas filmu «Straume»

Francijā šodien sāksies Kannu kinofestivāls, kur konkursam "Īpašais skatiens"atlasīta arī Latvijas režisora Ginta Zilbaloža pilnmetrāžas animācijas filma "Straume" jeb "Flow", aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra (NKC) pārstāve Margarita Rimkus.

Kultūra Azerbaidžānas paklāji rotā Liepājas muzeju (+VIDEO)

Aušanai tiek izmantots tikai roku darbs.

Lasiet arī

Kultūra Pirmizrādi Latvijā piedzīvos režisora Sīmaņa filma «Marijas klusums»

Kinoteātros visā Latvijā no ceturtdienas sāks demonstrēt jauno filmu studijā "Mistrus Media" veidoto režisora Dāvja Sīmaņa filmu "Marijas klusums", kas pasaules pirmizrādi piedzīvoja 74.Starptautiskajā Berlīnes kinofestivālā un saņēmusi Ekumēniskās žūrijas balvu, aģentūru LETA informēja producents Gints Grūbe.

Kultūra Filma «Kaprači»: viņi gatavo mūža mājas mums visiem (+VIDEO)

Režisors un operators Ivars Zviedris ir viens no pēdējā laika titulētākajiem dokumentālā kino autoriem.