• Didzis,
  • Gaidis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Arī Liepājā septembrī aizritēs Dzejas dienas; dalība atteikta Andrai Manfeldei

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
14:25, 29.08.2021 5


No 10.septembra līdz 18.septembrim Liepājā ar īpaši radītu un daudzveidīgu pasākumu piedāvājumu aizritēs Dzejas dienas, informē Liepājas Kultūras pārvaldes projektu vadītāja Ieva Puka.



Godinot dzejnieku Aleksandru Čaku 120.jubilejā, kā Dzejas dienu vadmotīvs izvēlēti dzejnieka vārdi "Sapņo, un tu nebūsi mazs…". Dzejas mākslai šogad būs veltīti gan publiski pasākumi, kā tikšanās ar dzejniekiem klātienē, gan arī attālināti.

Puka norādīja, ka plašu izzinošu izstāžu un fotostāstu piedāvājumu sagatavojušas Liepājas bibliotēku filiāles. Būs iespēja iepazīt un piedalīties dzejas radīšanas procesā. Kā arī svinīgā ceremonijā tiks pasniegta rakstnieka Egona Līva piemiņas balva "Krasta ļaudis". Šogad Dzejas dienu vizuālo identitāti veidojusi māksliniece Zane Bluķe.

Dzejas dienu programmu 10.septembrī plkst.20 atklās kamerkoncerts "Čaka spēle" Liepājas muzeja dārzā. Tā māksliniecisko saturu veido Liepājas teātra aktrise Karīna Tatarinova kopā ar mūziķi Robertu Dinteru un mākslinieku Dainaru Albuži. Čaka lomu atveidos Liepājas teātra aktieris Kaspars Kārkliņš. Mākslinieki skatītājiem un klausītājiem piedāvās tieši šim pasākumam veidotu programmu, kas apvienos dzejas, mūzikas un teātra mākslas vienā uzvedumā.

12.septembrī Liepājas muzeja dārzā tiksies jau zināmie un jaunie Liepājas dzejnieki. Pasākums iecerēts kā dzejas pikniks "Saruna ar Čaku" ar dzejas lasījumiem, muzikālu pavadījumu un jauku atpūtu pilsētas vidē.

Dzejas piknikā pulcēsies jau zināmie un jaunie Liepājas dzejnieki Ēriks Vilsons, Valentīns, Gundega Rezevska, Laura Andersone, Dace Pūre, Irma Markopa, Jana Egle, Gunta Šnipke, Sandra Vensko, Linda Skranda (Ulāne), Aija Puzarele, Varis Siliņš, Jānis Hvoinskis un Maija Kalniņa. Apmeklētāji varēs baudīt mājīgu svētdienas noskaņu un aicināti ņemt līdzi pledus, arī kādu nelielu piknika grozu, lai izdzīvotu rudenīgu un romantizētu atmosfēru pilsētas vidē.

Pēc lat.bb.lv rīcībā esošās informācijas, pasākumā aicināta piedalīties arī rakstniece un dzejniece, daudzu atzītu grāmatu autore Andra Manfelde, kura šogad atkal atgriezusies uz dzīvi Liepājā. Tomēr - pēcāk viņai dalība dzejas piknikā atteikta, pamatojot, ka Manfelde nav vakcinējusies pret Covid-19. Šogad iznācis Manfeldes autobiogrāfiskos motīvos balstīts miniatūru krājums "Uzzīmē baltu lietu" ar mākslinieces Neonillas Medvedevas ilustrācijām, kā arī zināms, ka top nākamais darbs - ar dzimtas vēsturi saistītais dzejoļu krājums "Poēma ar mammu".

Pasākumi Liepājas muzeja dārzā apmeklētājiem ir bez maksas. Uz pasākumiem aicināti apmeklētāji, kas ir vakcinēti pret Covid-19 vai to izslimojuši un var to apliecināt ar Covid-19 sertifikātu. Dodoties uz pasākumu, līdzi jāņem arī derīgs personu apliecinošs dokuments. Pie ieejas tiks nodrošināta dokumentu pārbaude.

Vēl Dzejas dienu laikā no 13.septembra līdz 15.septembrim Liepājas Centrālā zinātniskā bibliotēka aicinās uz attālinātu tikšanos ar latviešu literātiem un radošām personībām. 18.septembrī kultūrtelpā "Kursas putni" notiks "Satori" dzejas diskotēka, kuru pasākuma rīkotāji raksturo kā laikmetīgās dzejas radīšanas procesu, dīdžeju lomās būs paši dzejnieki. Dzejas dienu nedēļā tiks atvērts tradicionālais Liepājas literātu un radošo mūziķu kluba "Helikons" žurnāla kārtējais izdevums, kā arī notiks citi pasākumi, piebilst Puka.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Vāc parakstus par liegumu publiskos pasākumos saīsināt Latvijas valsts himnu

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Latvijas valsts himnas atskaņošanu pilnā garumā publiskos pasākumos.

Kultūra Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes

Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes, iecerēts, ka Lielajā zālē un Mazajā zālē taps četri iestudējumi, savukārt divi iestudējumi gaidāmi Kamerzālē, izriet no teātra 2023.gada pārskata.

Kultūra Pēc četru gadu pārtraukuma Daugavpilī atvērs kinozāli

Piektdien, 3.maijā, pēc vairāk nekā četru gadu pārtraukuma Daugavpils Kultūras pilī durvis apmeklētājiem vērs multimediju zāle "Daugavpils Kino".

Lasiet arī

Ekonomika Lufthansa Cargo veiks regulārus kravas lidojumus uz Rīgu

Vācijas aviokravu pārvadātājs "Lufthansa Cargo" ir sācis regulārus kravu lidojumus uz Rīgas lidostu, kas līdz ar to kļūst par pirmo Baltijas lidostu, ar ko "Lufthansa Cargo" veido regulāru tiešo kravu savienojumu.

Pasaule Par Londonas mēru atkārtoti ievēlēts Sadiks Hans

Londonas mēra amatā atkārtoti ievēlēts līdzšinējais pilsētas galva Sadiks Hans no parlamenta opozīcijā esošās Leiboristu partijas, liecina pēc visu balsu saskaitīšanas publiskotie vēlēšanu rezultāti.

Pasaule Ukraina notriekusi 23 no 24 droniem "Shahed"

Krievija pret mērķiem Ukrainā aizvadītajā naktī palaidusi 24 dronus "Shahed", taču 23 no tiem notriekusi Ukrainas pretgaisa aizsardzība, svētdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Madonnas bezmaksas koncerts Riodežaneiro pulcē 1,6 miljonus skatītāju

Amerikāņu popzvaigznes Madonnas bezmaksas koncerts sestdienas vakarā Riodežaneiro Kopakabanas pludmalē pulcējis 1,6 miljonus skatītāju, paziņoja šīs Brazīljas pilsētas pašvaldība.