• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kaņepes Kultūras centrā sācies spēļu festivāls. Kā tas notiek?

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 13:16, 16.02.2021


Kaņepes Kultūras centrā no šodienas līdz 21.februārim notiks festivāls "Spēļu Fest", kas būs veltīts dažāda veida datora un galda spēlēm, spēlētājiem, spēļu izstrādātājiem un "spēļošanai", aģentūru LETA informēja centra pārstāve Anna Luīze Pētersone.


Foto: LETA

Viņa pavēstīja, ka "Spēļu Fest" laikā tiešsaistē notiks darbnīcas, diskusijas, lekcijas un citi pasākumi. Kaņepes Kultūras centra kultūras programmas veidotāja Beatrise Amtinga norādīja, ka spēles atspoguļo gan kultūras paradumus, gan tos rada un pārstāv. Viņas ieskatā, kad cilvēki iesaistās jebkāda veida spēlē, lai tā būtu datorspēle vai galda spēle "Monopols", viņiem ir jāpieņem cita, pilnīgi sveša perspektīva.

"Spēles šajā ziņā pārstāv un veido tik svarīgo līdzdalības kultūru. "Spēļu Fest" laikā mūsu mērķis būs apmainīties ar viedokļiem, pieredzi, idejām pāri robežām, kā arī, tā kā spēles ir sava veida sabiedrības spogulis, iepazīt tajās esošās, pazudušās un pārkāptās robežas," akcentēja Amtinga, norādot, ka visi festivāla pasākumi pozicionēs spēles, spēļu attīstību un "spēļošanu" sociālā kontekstā, piemēram, saistītā ar dzimumu, vecumu, caurspīdīgumu, iznīcību un vidi.

Kā pavēstīja Pētersone, "Spēļu Fest" programma ir bez maksas. Visus festivāla pasākumus būs iespējams noskatīties tiešraidē Latvijā un citviet pasaulē, vairāk informācijas par tiešraižu programmu varēs uzzināt Kaņepes Kultūras centra sociālā medija "Facebook" lapā.

"Spēļu Fest" ir daļa no Kaņepes Kultūras centra plānotās īsformāta festivālu sērijas, kurā tiks aicināti satikties konkrētas jomas dalībnieki un pārstāvji. Šie festivāli būs kā platforma, lai apmainītos idejām un viedokļiem, mācītos, iedvesmotu viens otru, kā arī iepazīstinātu ar konkrētā festivāla pārstāvēto jomu citus, kas ar to vēl nav saistīti, atzīmēja Pētersone.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Luvra varētu piešķirt portretam «Mona Liza» atsevišķu telpu

Pasaules slavenākajam Leonardo da Vinči portretam "Mona Liza" Luvrā varētu atvēlēt atsevišķu telpu, sestdien paziņoja muzeja prezidente.

Kultūra Balvu novada folkloras kopa «‎Upīte» radīja hitu «Žīguļi» (+VIDEO)

"Apzinātas vairāk kā 200 dziesmas un šķiet, ka vēl nav redzamas beigas".

Kultūra Priekšlikumiem par atteikšanos no programmām krievu valodā trūkst pamatojuma

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšlikumiem atteikties no radio reklāmām un radio programmām krievu valodā trūkst argumentēta pamatojuma, aģentūrai LETA pauda Latvijas Raidorganizāciju asociācijas (LRA) valdes loceklis un radio "SWH" komercdirektors Filips Rubenis.

Kultūra Latviešu reperim palīgā nāca mākslīgais intelekts

Esiet uzmanīgi, dziesmas satur neķītru valodu.

Lasiet arī

Kultūra Franču aktieri Depardjē oktobrī sāks tiesāt par seksuālu uzbrukumu

Franču kinoaktieris Žerārs Depardjē no oktobra tiks tiesāts par seksuālu uzbrukumu, pirmdien paziņoja Parīzes prokurors.

Sabiedrība Lai atjaunotu bumbu patvertnes, nepieciešami aptuveni 100 miljoni eiro (+VIDEO)

Vērienīgo projektu ierosināts finansēt no Eiropas Savienības līdzekļiem.

Sports Porziņģis gūst traumu NBA izslēgšanas turnīra spēlē

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien guva kājas traumu un iemeta septiņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē, kurā viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" komanda izcīnīja uzvaru.

Pasaule Krievijas raķešu triecienā Odesai nogalināti vismaz pieci cilvēki

Krievijas armija pirmdienas vakarā ar raķetēm apšaudīja Ukrainas dienvidu pilsētu Odesu, nogalinot vismaz piecus cilvēkus un ievainojot vairāk nekā 30, paziņoja Ukrainas Valsts ārkārtas situāciju dienests un vietējās amatpersonas.