• Karmena,
  • Manfreds,
  • Milda
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvija pirmo reizi piedalīsies pavāru konkursa "Bocuse d’Or" Eiropas atlasē

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 18:24, 29.09.2020


Latvijas pavāru komanda 15.oktobrī un 16.oktobrī Tallinā pirmo reizi būs pārstāvēta prestižā pavāru konkursa "Bocuse d’Or" Eiropas atlasē, kur cīnīsies par iespēju piedalīties šī konkursa pasaules finālā, aģentūru LETA informēja Latvijas "Bocuse d’Or" mārketinga vadītāja Laura Podgurska.



Viņa norādīja, ka Latviju sacensībās pārstāvēs "Laivu centrs" restorāna šefpavārs Dinārs Zvidriņš, kurš ir Latvijas Gada pavāra balvas ieguvējs 2017.gadā un 2018.gadā. Viņš iespēju piedalīties "Bocuse d’Or" Eiropas atlasē izcīnīja Latvijas atlasē, kas notika 2019.gada septembrī "Riga Food Expo" pasākumā. Zvidriņam virtuvē vairāk nekā piecas stundas ilgajā konkursā asistēs pavāre Sintija Blauberga un treneris Romans Ugļanica.

Zvidriņš atzīmēja, ka piedalīšanās "Bocuse d'Or" konkursā ir bijis viņa sapnis kopš pievēršanās konkursiem. Daudzos no tiem viņš startējis līdzās igauņu pavāriem, kuri stāstījuši par pieredzi "Bocuse d’Or" sacensībās, kur Igaunija piedalās jau desmit gadus. "Tāpēc, kad tika paziņota nacionālā atlase, daudz domu galvā nebija - gribēju būt pirmais, kurš pārstāv Latviju. Protams, darbs ir milzīgs, kas mums kā pavāriem ir bijis jāiegulda, lai varētu cīnīties par Pasaules finālu. Otra lieta - ģimenes atbalsts. Bez tā nevar, jo mājās mani redz reti - vai nu darbs, vai treniņi konkursam," stāstīja šefpavārs.

Latvijas Pavāru kluba un Latvijas "Bocuse d’Or" akadēmijas prezidente Svetlana Riškova pauda lepnumu par to, ka Latvija tikusi tik tālu, it sevišķi ņemot vērā Covid-19 pandēmijas radīto ietekmi, kas drastiski skārusi restorānu, viesnīcu un tūrisma industriju. "Cenšamies radoši pieiet mainīgiem apstākļiem un rast papildus risinājumus mūsu komandas atbalstam. Tikai ar bezierunu ticību var pārvarēt grūtības un iet uz priekšu," uzsvēra Riškova.

"Bocuse d’Or" pastāv kopš 1987.gada un ir prestižākais augstās kulinārijas konkurss pasaulē. Šo konkursu izveidoja franču šefpavārs Pols Bokuzs, kura vārdā tika nosaukts konkurss. Konkursam ir 67 nacionālās atlases, četras kontinentālās atlases un viens pasaules fināls Lionā, Francijā. Vairāk nekā 400 pavāri piedalās šajā konkursā katrus divus gadus. Eiropas atlasē no katras valsts ir viena komanda un viens žūrijas loceklis.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Dziedātāja Aminata kļūst par «Lielo meiteni» (+VIDEO)

"Es gribētu dzīvot pasaulē, kur cilvēki aizdomājas, pirms raksta vai izsaka ko sāpīgu".

Kultūra Dziedātāja Jolanta Strikaite klausītājus priecēs ar krāšņu koncertu (+VIDEO)

"Šī uzstāšanās ir kā atbilde urdošajai iekšējai balsij".

Kultūra Lāce par kultūras mantojuma aizsardzību

Krievijas pilna mēroga karš Ukrainā skaidri parāda, ka kultūras mantojuma saglabāšana un aizsardzība ir ārkārtīgi svarīgs uzdevums, kurš jāveic ne vien krīžu gadījumos, bet arī ikdienā, tā Ziemeļvalstu, Baltijas un Ukrainas kultūras ministru neformālajā sanāksmē Somijā izteikusies kultūras ministre Agnese Logina (P).

Kultūra Pāvilostā ar daudzveidīgu pasākumu programmu svinēs pilsētas 146 gadu jubileju

No 16.maija līdz 18.maijam Pāvilostā norisināsies pilsētas 146. dzimšanas dienas svinības ar devīzi "Vienā laivā", piedāvājot daudzveidīgu pasākumu programmu, aģentūru LETA informēja Dienvidkurzemes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Elbere.

Lasiet arī

Interesanti fakti Starptautiskajā restorānu ceļvedī iekļauti 70 Latvijas restorāni

Starptautiskajā "Falstaff International" restorānu ceļvedī iekļauti 70 Latvijas restorāni no Rīgas un reģioniem, liecina ceļveža tīmekļvietnē publiskotā informācija.

Ekonomika Sākta vēsturiskā restorāna «Sēnīte» atjaunošana

Uzņēmums SIA "Latvian Catering Company" pakāpeniski sācis valsts kultūras pieminekļa - vēsturiskā restorāna "Sēnīte" - atjaunošanu un teritorijas sakopšanas darbus, kas noritēs vairākās kārtās.

Ekonomika Restorānu biedrība aicina VID vērtēt ātro ēstuvju nodokļu nomaksas disciplīnu

Latvijas Restorānu biedrība (LRB) aicina Valsts ieņēmumu dienestu (VID) vērtēt ātro ēstuvju nodokļu nomaksas disciplīnu, intervijā aģentūrai LETA sacīja biedrības prezidents Jānis Jenzis.

Ekonomika Nākamnedēļ Siguldas pilī norisināsies gastronomijas festivāls

Nākamajā sestdienā, 20.janvārī, Livonijas ordeņa Siguldas pilī norisināsies lielākais gastronomijas festivāls Siguldā "Ziemas garšu svinēšana".