• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Festivāla rīkotājs: Iereibušos grūti pārliecināt, ka pusnaktī jādodas pie miera

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 15:57, 25.07.2020


Etniskās mūzikas un seno amatu festivāls "Zobens un lemess" no jūnija ir pārcelts uz augusta sākumu, un tā norise būs atkarīga tikai no pašu apmeklētāju atbildības, pauda rīkotāju pārstāvis Valdis Bērzvads.



Pašlaik plānots, ka festivāls Bauskas pilskalna estrādē norisināsies 7.augustā un 8.augustā. Lielākā daļa iepriekš izziņoto grupu jau ir apstiprinājušas dalību festivāla jaunajos datumos, taču dažas ārzemju grupas uz pasākumu ierasties nevarēs. Bērzvads prognozēja, ka nākamās nedēļas sākumā rīkotāji izziņos jaunu pasākuma programmu.

Festivāla rīkotājs pastāstīja, ka sākumā pārdošanā nodotas 1000 biļetes uz pasākumu. Lai valdība noteikusi, ka augustā ārtelpās var pulcēties līdz 3000 cilvēkiem, pēc Bērzvada teiktā, mazāks pārdoto biļešu skaits ļaus vieglāk pārorientēties un pasākumam notikt arī gadījumā, ja ierobežojušie pasākumi kļūs stingrāki. Iespējams, īsi pirms pasākuma dienas tiks paziņots par papildu biļešu pārdošanu.

"Cilvēki nogaida. Ir cilvēki, kas baidās. Gan no vīrusa, gan no tā, ka pasākumu var pārcelt, bet viņi nav gatavi ieguldīt naudu nākamā gada pasākumā," atzina pasākuma rīkotājs.

Lai arī festivāla teritorijā esot iespējams ievērot visus pulcēšanās ierobežojumus un noteikumus, Bērzvads atzina, ka pārliecināt iereibušus apmeklētājus par to, ka pusnaktī pasākums beidzas un jādodas pie miera, varētu būt diezgan grūti. Kārtību pasākumā, arī telšu pilsētiņā, nodrošinās apsardzes uzņēmums.

"Īstenībā viss ir apmeklētāju rokās. Ja noteikumi netiks ievēroti, atnāks attiecīgās struktūras un pasākumu slēgs," atzina Bērzvads.

Bauskas novada domes sēdes protokols liecina, ka pašvaldība grozījusi iepriekš pieņemto lēmumu par 10 000 eiro līdzfinansējuma piešķiršanu festivāla rīkotājiem, precizējot pasākuma norises datumu. Vienlaikus dome noteikusi, ka pasākumā rīkotājiem - biedrībai "Alternatīvās kultūras centrs Krauklis" - jānodrošina Ministru kabineta noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" noteiktās prasības.

Jau ziņots, ka iepriekš Bauskas novada domē starptautiskajam mūsdienu etniskās un vēstures rekonstrukcijas festivālam "Zobens un lemess" no prasītajiem 15 000 eiro atbalstīta 10 000 eiro liela finansējuma piešķiršana.

Deputāti sprieduši, ka Bauska sevi sauc par festivālu pilsētu, tādēļ arī tiek sniegts atbalsts dažādu festivālu organizētajiem. Turklāt pasākumi pulcē ne tikai novadniekus, bet arī viesus no citām Latvijas pilsētām un valstīm.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes

Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes, iecerēts, ka Lielajā zālē un Mazajā zālē taps četri iestudējumi, savukārt divi iestudējumi gaidāmi Kamerzālē, izriet no teātra 2023.gada pārskata.

Kultūra Pēc četru gadu pārtraukuma Daugavpilī atvērs kinozāli

Piektdien, 3.maijā, pēc vairāk nekā četru gadu pārtraukuma Daugavpils Kultūras pilī durvis apmeklētājiem vērs multimediju zāle "Daugavpils Kino".

Kultūra Konkursā uz Nacionālās operas un baleta valdi pieteikušies 23 pretendenti

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā atklātajā konkursā uz Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) valdi - trīs valdes locekļu amatiem - pieteikušies 23 pretendenti.

Kultūra Franču aktieri Depardjē oktobrī sāks tiesāt par seksuālu uzbrukumu

Franču kinoaktieris Žerārs Depardjē no oktobra tiks tiesāts par seksuālu uzbrukumu, pirmdien paziņoja Parīzes prokurors.

Lasiet arī

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.

Kriminālziņas Avārijā Olaines novadā gājis bojā cilvēks

Pagājušajā diennaktī avārijā Olaines novada Grēnēs gājis bojā cilvēks, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.