• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Solvita Āboltiņa pastāstījusi, kā viņai klājas koronavīrusa skartajā Itālijā

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
12:07, 04.03.2020 1


Pēc tam, kad Itālijā uzliesmoja koronavīruss, dzīve tur nav apstājusies, žurnālam "Privātā Dzīve" atklājusi Latvijas vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa.


Foto: LETA
Āboltiņa atzīst, ka Romā, kur atrodas viņas rezidence, pagaidām ir samērā mierīgi. Vēstniecības darbs kopumā nav būtiski mainījies, arī viņas darba laiks ir tāds pats.

Taču Itālijā ik stundu atjauninās informācija, kas saistīta ar jauniem saslimšanas gadījumiem.

"Itālija ir ļoti norūpējusies par to, kāda ir cilvēku reakcija. Šajā situācijā atļaušos citēt Itālijas eirokomisāru Paolo Džentiloni, kurš tviterī ierakstīja, ka par koronavīrusu trakāka ir vien histērija par to. Aicinu to nepārvērst histērijā un nemeklēt vainīgo valsti," pauž Āboltiņa.

Viņa gan uzsver, ka tomēr neaicina izturēties vieglprātīgi pret šo pasaules mēroga katastrofu un ievērot drošības pasākumus, tostarp, mediķu ieteikumus.

Āboltiņa arī piebilda, ka šonedēļ plāno ierasties Latvijā, lai apmeklētu ģitārista Aivara Hermaņa 65,jubilejas koncertu.

Jāpiebilst, ka Itālijā inficēšanās gadījumu skaits ar jauno koronavīrusu pieaudzis līdz 2036, pirmdien pavēstīja Civilās aizsardzības dienests. Salīdzinot ar svētdienas datiem, koronavīrusa gadījumu skaits pieaudzis par aptuveni 20%.

Jaunajos datos iekļauti arī 52 cilvēki, kas miruši no koronavīrusa izraisītajām komplikācijām, un 149, kas izveseļojušies. Vēl svētdien tika ziņots par 34 nāves un 83 izveseļošanās gadījumiem.

908 cilvēki atrodas slimnīcās, bet 166 intensīvās aprūpes nodaļās.

Teju pusē gadījumu - 927 - simptomi ir mēreni vai arī to nav nemaz, un sagaidāms, ka vīruss pāries, šiem inficētajiem uzturoties izolācijā mājās.

Visvairāk inficēto ir Itālijas ziemeļu provincēs - 1077 gadījumi Lombardijā, Emīlijā-Romanjā - 324, Veneto - 271, Pjemontā 51 un Markē - 34.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Latviešu reperim palīgā nāca mākslīgais intelekts

Esiet uzmanīgi, dziesmas satur neķītru valodu.

Kultūra Sestdien Ventspilī darbu sāk jauns muzejs (+VIDEO)

Izveidota arī Ziemeļkurzemes dabas ekspozīcija – radot īsta meža klātbūtni.

Kultūra Protestētāji pie BBC biroja Londonā aicina boikotēt Eirovīziju

Pie Lielbritānijas raidsabiedrības BBC biroja Londonā ceturtdien notika palestīniešu atbalstītāju demonstrācija, kuras dalībnieki aicināja Lielbritānijas pārstāvi Eirovīzijas dziesmu konkursā boikotēt šo konkursu.

Kultūra Daugavpilī apskatāmi vēl divi Marka Rotko oriģināldarbi

Atzīmējot Rotko muzeja 11.dzimšanas dienu, šodien plkst.16 līdzās pasaulslavenā mākslinieka Marka Rotko oriģināldarbu ekspozīcijai tiks atklāti vēl divi viņa oriģināldarbi, aģentūru LETA informēja Rotko muzeja Mākslas departamenta speciāliste Inita Paegle.

Lasiet arī

Kultūra Leģendārais Dīters Bolens savā 70. jubilejas tūrē iekļāva Jūrmalu (+VIDEO)

Tieši pateicoties fanu lūgumiem Instagramā, viņš pēc 16 gadu pārtraukuma atgriezās uz skatuves.

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Sabiedrība Pirmdien gaiss iesils līdz +22 grādiem

Latvijā pirmdien gaiss iesils līdz +22 grādiem, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sabiedrība Pretplūdu pasākumiem 11 pašvaldībām būs pieejams aptuveni 41 miljons eiro

Valdība otrdien, 30.aprīlī, plāno skatīt jautājumu par pretplūdu pasākumu otrās atlases kārtas noteikumiem, kas paredz 11 pašvaldībām piešķirt 40 986 358 eiro.