• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Brazīlijā izņem no apraides šovu, kurā Jēzus attēlots kā gejs

Teksta izmērs Aa Aa
Kultūra
LETA 19:09, 09.01.2020 1


Brazīlijā tiesnesis trešdien devis rīkojumu straumēšanas kompānijai "Netflix" izņemt no apraides Ziemassvētku šovu, kurā Jēzus attēlots kā gejs.


Kadrs no šova.
Foto:

Tiesā ar lūgumu aizliegt šovu "The First Temptation of Christ" griezās Brazīlijas katoļu organizācija, apgalvoja, ka tas aizskāris miljoniem katoļu godu.

Šovu producēja kompānija "Porta dos Fundos", kuras birojam Riodežaneiro 24.decembrī uzbruka grupa vīriešu ar degbumbām. Video, kas izplatījās internetā pāris dienas vēlāk, trīs vīrieši uzņēmās atbildību par šo uzbrukumu.

"The First Temptation of Christ" vēsta par Jēzus atgriešanos mājās savā 30.dzimšanas dienā un netieši norāda, ka viņš ir gejs. Video veidotāji aizstāvēja savu darbu kā vārda brīvības izpausmi, bet reliģiskās organizācijas asi kritizēja šo video.

Riodežaneiro tiesneša Benedikto Abikaira lēmums, ka "Netflix" jāizņem šovs no apraides, ir pretrunā ar iepriekš pieņemto lēmumu, kas noraidīja cenzūru.

Tiesnesis, kura lēmums attiecas tikai uz Brazīliju, sacīja, ka tas "nāks par labu ne tikai kristiešu kopienai, bet Brazīlijas sabiedrībai, kas lielākoties ir kristīga".

"Netflix" ziņu aģentūrai AP atteicās komentēt tiesneša lēmumu, un arī "Porta dos Fundos" nesniedza komentārus.

Vairākas pilsoniskās sabiedrības grupas uzskata, ka galēji labējais Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru sācis "kultūras karu", samazinot finansējumu projektiem, kas apstrīd kristietības vērtības, un kritizējot karnevālus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kultūra Balvu novada folkloras kopa «‎Upīte» radīja hitu «Žīguļi» (+VIDEO)

"Apzinātas vairāk kā 200 dziesmas un šķiet, ka vēl nav redzamas beigas".

Kultūra Priekšlikumiem par atteikšanos no programmām krievu valodā trūkst pamatojuma

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšlikumiem atteikties no radio reklāmām un radio programmām krievu valodā trūkst argumentēta pamatojuma, aģentūrai LETA pauda Latvijas Raidorganizāciju asociācijas (LRA) valdes loceklis un radio "SWH" komercdirektors Filips Rubenis.

Kultūra Latviešu reperim palīgā nāca mākslīgais intelekts

Esiet uzmanīgi, dziesmas satur neķītru valodu.

Kultūra Sestdien Ventspilī darbu sāk jauns muzejs (+VIDEO)

Izveidota arī Ziemeļkurzemes dabas ekspozīcija – radot īsta meža klātbūtni.

Lasiet arī

Sports Latvijas U-18 hokejisti zaudē norvēģiem (VIDEO)

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase pirmdien Espo pasaules U-18 čempionāta apakšgrupas noslēdzošajā, ceturtajā mačā ar rezultātu 3:5 (0:3, 1:2, 2:0) zaudēja vienaudžiem no Norvēģijas, ceturtdaļfināla ceļazīmes iegūšanu atstājot konkurentu rokās.

Sports Šilovs debitē Stenlija kausa izcīņā ar uzvaru papildlaikā

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs svētdien debitēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā un tika pie dramatiskas uzvaras papildlaikā.

Interesanti fakti Gatavojas no maija Rīgā ieviest jaunos ierobežojumus elektroskrejriteņiem

Rīgas pašvaldības policija (RPP) šodien tikās ar koplietošanas elektroskrejriteņu un velosipēdu pakalpojumu sniedzējiem, gatavojoties no maija galvaspilsētā ieviest jaunos ierobežojumus elektroskrejriteņiem.

Ekonomika Valsts airBaltic obligācijas varētu iegādāties ne vairāk kā 100 mil eiro vērtībā

Valsts Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" obligācijas varētu iegādāties ne vairāk kā 100 miljonu eiro vērtībā, šodien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).