• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vairākās Latvijas skolās saņemti draudi, audzēkņi evakuēti

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 12:09, 10.10.2023


Vairākās Latvijas skolās saņemti identiski e-pasti par iespējamiem drošības riskiem un no izglītības iestādēm evakuēti audzēkņi, tomēr policija norāda, ka tie ir zema riska draudi un satraukumam nav pamata.



Valsts policija informē, ka vairākās mācību iestādēs visā Latvijā šodien saņemts identisks e-pasts par iespējamiem drošības riskiem. Šāda veida e-pasti policijas redzeslokā nonākuši arī iepriekš, kad dažādām iestādēm, pat simtiem adrešu, ticis sūtīts identisks teksts, līdzīgi kā šoreiz.

Kāds cilvēks e-pastā aicinājis apmeklēt platformas "Telegram" diskusiju kanālu, kurā ir redzams pret latviešiem vērsts saturs, veicināta naida kurināšana un daudz ar vardarbību saistīts saturs. Tāpat tur redzami ekrānšāviņi no citiem e-pastiem, kas šķietami adresēti valsts institūcijām un uzņēmumiem ar līdzīgu vardarbīga rakstura saturu.

Policijā šādos gadījumos ir izstrādāti precīzi rīcības algoritmi, kuros skaidri definēta rīcība un riska līmeņa novērtējums.

Policijā skaidroja, ka zema riska līmeņa draudos ārkārtas pasākumu nodrošināšana izglītības objektā, piemēram, personu evakuāciju nav nepieciešams veikt. Tomēr, saskaņā ar publiski pieejamo informāciju daļa skolu, piemēram, Rīgas reģionā tomēr veikušas audzēkņu evakuāciju.

Policijas rīcībā esošā informācija saistībā ar šo gadījumu liecina, ka e-pasti apzināti izsūtīti no viena adresāta, un, izvērtējot visus apstākļus, šie ir vērtējami kā zema riska līmeņa draudi un iedzīvotājiem nav pamata satraukumam. Kā ierasts, Valsts policija veic drošības pārbaudes mācību iestādēs un ir saziņā ar skolu personālu par nepieciešamo rīcību.

Kā ziņo LA.lv, sazvanot Ikšķiles vidusskolas direktora pienākumu izpildītāju Solvitu Zirni, šorīt skola saņēmusi vēstuli krievu valodā ar terorisma draudiem.

“Mēs evakuējam skolu. Bērni, kas var, dodas mājās, mazie gaida vecākus. Sarakstā, kam nosūtīta šī vēstule, kopā redzēju 358 e-pasta adreses. Protams, neesmu droša, ka tās ir īstas un reālas. Konsultējoties ar mūsu pašvaldības policiju, pieņēmām lēmumu mūsu skolu evakuēt, jo nevaram uzņemties atbildību. Kamēr skola netiks pārbaudīta, mācības turpināt nevaram,” norāda Solvita Zirne.

Zināms arī, ka identiska situācija ir arī vairākās citās skolās, piemēram, Babītes vidusskolā, Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolā, Mārupes pamatskolā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Izmeklē ugunsdzēsēju un robežsargu savervēšanu par naudas mūļiem

Iekšējās drošības birojā (IDB) šogad izmeklējis sešus kriminālprocesus, kuros kā tā dēvētie naudas mūļi krāpšanas shēmās savervēti iekšlietu resora darbinieki - ugunsdzēsēji un robežsargi, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Kriminālziņas Kur Latvijas iedzīvotāji pazūd: nekļūt par cilvēktirdzniecības upuri (+VIDEO)

Daudzi cilvēki izmisīgi vēlas atrast darbu un jau ir gatavi krist uz apšaubāmiem sludinājumiem.

Kriminālziņas Partija rosina atņemt parlamenta «mūža caurlaidi» notiesātiem deputātiem

Partija "Progresīvie" rosina atņemt parlamenta "mūža caurlaidi" notiesātiem bijušajiem Saeimas deputātiem.

Kriminālziņas Finanšu noziedznieki Latvijā vēlas izkrāpt naudu, izmantojot robotus (+VIDEO)

Ja kāds sociālajos tīklos jums piedāvā ātru peļņu, neticiet.

Lasiet arī

Sabiedrība Aptauja: kādas skolas ir piemērotas skolēniem un vecākiem Latvijā (+VIDEO)

Kā nozīmīgus izvēles kritērijus min profesionāli skolotāji.

.

Sabiedrība Pamatizglītībā pakāpeniski atteiksies no krievu valodas

No 2026./2027.mācību gada pamatizglītībā pakāpeniski atteiksies no krievu valodas kā otrās svešvalodas apguves, otrdien nolēmusi valdība.

Sabiedrība IZM šogad saskaņojusi 31 izglītības iestādes reorganizāciju vai slēgšanu

Šogad Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) saskaņojusi pašvaldību lēmumus par 31 izglītības iestāžu reorganizāciju vai slēgšanu, liecina IZM apkopotā informācija.

Sabiedrība Plāno iespēju atteikties no krievu valodas apguves jau šovasar

Izglītības iestādes vadītājam par skolēna atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas apguves būs jāinformē izglītības iestādes dibinātājs, kura pienākums būs jau no nākamā mācību gada sākuma nodrošināt citas svešvalodas apguvi.