• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vācijā vairākas skolas un radiostacijas saņēmušas spridzināšanas draudus

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 16:32, 24.10.2023


Vācijā vairākas skolas un radiostacijas otrdien saņēmušas spridzināšanas draudus, kas ietekmējuši arī Berlīnes centrālās dzelzceļa stacijas darbību.



Pirmdien šādus draudus saņēma Vācijas sabiedriskās raidorganizācijas ZDF birojs Maincā un vismaz septiņas skolas. Visas ēkas tika pārbaudītas un nekas aizdomīgs tajās netika atrasts.

Šorīt pēc vēl vienu šādu draudu saņemšanas tika evakuēta kāda vidusskola Bavārijā. Policija atklāja, ka draudi saņemti pa elektronisko pastu un ir saistīti ar palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Vācijas valsts dzelzceļa uzņēmums "Deutsche Bahn" draudu vēstuli elektroniskajā pastā saņēma naktī. Policija pēc tam pastiprināja klātbūtni Berlīnes centrālajā dzelzceļa stacijā un novērtēja situāciju. Beigās tika secināts, ka pasažieri nav apdraudēti.

Policija atklāja, ka draudus saņēmusi arī RTL televīzijas stacija, Villija Branta ēka un Sociāldemokrātu partijas (SPD) birojs. Izmeklēšanā iesaistīta kriminālpolicija.

Tīringenes pilsētā Erfurtē draudus saņēmušas trīs skolas. Tām nav draudēts ar spridzināšanu, bet ar vardarbību, paziņoja policija.

Tīringenē tika evakuēts arī raidorganizāciju centrs, kurā atrodas trīs radiostacijas. Centrs saņēma e-pasta vēstuli ar draudiem par ēkā ievietotu spridzekli. Policija pavēstīja, ka vēstuli nosūtījis "Hamās".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Pasaule Drīzumā sāksies ES militārā misija Sarkanajā jūrā

Eiropas Savienības (ES) militārā misija Sarkanajā jūrā sāksies tuvākajā laikā, jo plāni tās sagatavošanai ir gandrīz pabeigti, trešdien paziņojuši ES diplomāti.

Pasaule Gazas joslas ziemeļos nogalināti desmitiem palestīniešu teroristu

Izraēlas armijas operācijā Beit Lāhijā, Gazas joslas ziemeļos, nogalināti desmitiem palestīniešu teroristu, otrdien paziņojusi Izraēlas armija.

Pasaule DPA: Ķelnē un Vīnē islāmisti plāno uzbrukumus

Vācijas drošības iestādes saņēmušas ziņas, ka kāds islāmistu grupējums, iespējams, gatavo uzbrukumu Ķelnes katedrālei, kā arī vienai no Vīnes baznīcām, liecina aģentūras DPA rīcībā nonākusī informācija.

Pasaule LU studenti apšaudē Prāgā nav cietuši un ir drošībā

Latvijas Universitātes (LU) studenti ceturtdien notikušajā apšaudē universitātes ēkā Prāgas centrā nav cietuši un ir drošībā, vēsta LU.