• Salvis,
  • Selva,
  • Venta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


RSU studenti no Izraēlas saņēmuši draudus, IZM vērtē situāciju

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:42, 25.10.2023


Izglītības un zinātnes ministrija vērtēs situāciju Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) par iespējamiem konfliktiem starp ārvalstu studentiem saistībā ar Izraēlas un Palestīnas konfliktu, izriet no ministrijas ieraksta tviterī.



IZM ir sazinājusies ar Veselības ministriju, kuras padotībā ir RSU, Ārlietu ministriju un Iekšlietu ministriju, lai skaidrotu situāciju un novērstu tās eskalāciju.

Kā vēsta portāls "Tvnet", vairāki RSU studenti no Izraēlas kopš kara sākuma Izraēlā ir saņēmuši naidu kurinošus tekstus un draudus. Tas ir novedis pie nesaskaņām RSU studentu vidū. Viena persona vērsusies Valsts drošības dienestā (VDD) saistībā ar antisemītiskiem izteicieniem un draudiem.

Arī agrāk RSU esot bijuši līdzīgi incidenti, taču mazāk ekstrēmi, vienlaikus RSU brīdinājumi agresoriem par iespējamu izraidīšanu nav līdzējuši, vēsta portāls.

Aģentūrai LETA universitātē atklāja, ka līdz šim tā nav saņēmusi pierādījumus par rakstā pieminētā studenta apgalvoto. Taču izglītības iestāde "reaģē uz katru šādu ziņojumu un katru arī individuāli izvērtē". Vēl šorīt RSU sazinājusies ar VDD un saņēmusi norādes, ka pašlaik RSU papildus pasākumi nav nepieciešami, un situācija tiek uzraudzīta.

"Ņemot vērā aktuālo ģeopolitisko situāciju, ir tikai saprotams, ka studenti, kurus tas skar personīgi, ir ārkārtīgi satraukti un reaģē īpaši jūtīgi," pauda universitātē, piebilstot, ka līdz šim brīdim nav saņēmuši informāciju par fizisku aizskaršanu. RSU novērojusi, ka lielākoties šiem studentiem nepieciešama "vienkārša saruna un emocionālais atbalsts no universitātes", kas arī tiekot sniegts.

Universitāte apliecināja, ka ir saņēmusi ziņojumus par iespējami nekorektiem izteikumiem sociālo tīklu kontos un savstarpējās sarunās studējošo vidū, tomēr neprecizēja, cik šādu ziņojumu saņemts. Par diviem gadījumiem esot ziņots Valsts drošības dienestam. Tie notikuši pēc kara sākšanās Tuvajos Austrumos.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Tetovēšanas meistars

Viss par jūsu sapņu profesiju vai kur doties, lai kļūtu par tetovētāju

Sabiedrība Pirmdien vietām gaidāms pērkona negaiss

Pirmdien daudzviet Latvijā uzlīs, vietām gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība «BB ir proraška ka jv un progkomunisti»: soctīklos par ārlietu ministri (+VIDEO)

Baiba Braže tiek apsūdzēta kopējās Baltijas diplomātijas graušanā.

Sabiedrība Kamēr daļā Latvijas gaidāms negaiss, Austrumlatvijas mežos pieaug ugunsbīstamība

Šonakt un svētdien daļā Latvijas gaidāms pērkona negaiss, bet tikmēr valsts austrumos mežos ir augsta ugunsbīstamība, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognoze.

Lasiet arī

Kriminālziņas JVLMA studentes liecina par atsevišķu pasniedzēju seksuālu uzmākšanos

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Kultūršoks" rīcībā nonākušas septiņu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) studenšu liecības par atsevišķu pasniedzēju seksuālu uzmākšanos.

Sabiedrība Latvijā konstatēts mazākais studējošo skaits pēdējos 20 gados

2023./2024. akadēmiskajā gadā augstāko izglītību apgūst 74 tūkstoši studējošo, kas ir par 1,8 % mazāk nekā iepriekšējā gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes jaunākie dati. Studējošo skaits Latvijā samazinās jau pēdējos 20 gadus. Tendence pieaugt tika novērota tikai līdz 2005. gadam, kad tika sasniegts lielākais studējošo skaits Latvijā – 131,1 tūkstotis.

Sabiedrība Studentiem plāno samazināt maksu par braukšanu Rīgas sabiedriskajā transportā

Rīgas dome plāno studentiem samazināt maksu par braukšanu galvaspilsētas sabiedriskajā transportā, paredz sabiedriskajai apspriešanai nodotie grozījumi saistošajos noteikumos par braukšanas maksas atvieglojumiem Rīgas valstspilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā.

Sabiedrība Rīgas pašvaldība piedāvā studentiem 200 eiro stipendiju

Lai piesaistītu sociālā darba speciālistus, Rīgas pašvaldība piedāvā studentiem 200 eiro stipendiju.