• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Piena iepirkuma cenas piena pircējiem turpmāk būs jāpaziņo agrāk

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 16:15, 04.04.2023


Valdība otrdien atbalstīja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos grozījumus, kas paredz noteikt agrāku piena cenas paziņošanas datumu, informē ZM.


Foto: Arhīvs.

Ministrijā skaidro, ka piena pircēji turpmāk ziņos piena iepirkuma cenu par iepriekšējo mēnesi un plānoto iepirkuma cenu kārtējā mēnesī līdz katra mēneša piektajam datumam. Līdz šim termiņš bija katra mēneša desmitais datums.

Vienlaikus noteikti arī agrāki datumi informācijas nosūtīšanai uz Centrālās statistikas pārvaldi un Eiropas Komisiju, nosakot, ka abās institūcijās informāciju Lauksaimniecības datu centrs iesniedz līdz mēneša desmitajam datumam.

Kā atzīmē ZM, tas ļaus savlaicīgāk izvērtēt esošo situāciju piena nozares tirgū un pieņemt nepieciešamos lēmumus tirgus stabilizēšanai.

Izmaiņas sagatavotas, reaģējot uz neseno piena iepirkuma cenu kritumu. Grozījumu mērķis ir nodrošināt savlaicīgāku un vienkāršāku informācijas apriti par piena iepirkuma cenām iepriekšējā mēnesī un plānoto iepirkuma cenu kārtējā mēnesī.

Grozījumi stāsies spēkā stāsies spēkā pēc publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Jau ziņots, ka svaigpiena iepirkuma cena Latvijā pēdējo četru mēnešu laikā ir samazinājusies par vairāk nekā 30% un prognozes liecina, ka piena krīze varētu turpināties līdz pat vasarai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Atklāja smilts un grants ieguvi Kocēnu pagastā, Vidzemē (+VIDEO)

Valsts uzņēmums apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā.

Ekonomika Luminor vēlas iegādāties Krievijā strādājošā Ungārijas banka OTP - Bloomberg

Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" vēlas iegādāties Ungārijas lielākā banka "Országos Takarék Pénztár" (OTP), kas darbojas arī Krievijā, vēsta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz nenosauktiem avotiem.

Ekonomika Dienvidkurzemes novada Nīcas pagastā par ES naudu tiks pārbūvēts polderis

Kopējā pasākumam atvēlētā summa ir 32,9 miljoni eiro no Atveseļošanas fonda un 6,9 miljoni eiro no Latvijas valsts budžeta.

Ekonomika Nodokļu ieņēmumi pirmajā ceturksnī par 1,2% atpaliek no plānotā

Nodokļu ieņēmumos šogad pirmajos trijos mēnešos iekasēti 3,325 miljardi eiro, kas ir par 40,7 miljoniem eiro jeb 1,2% mazāk, nekā plānots, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijas pārstāvji.

Lasiet arī