• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


KNAB pieņēmis zināšanai KP konstatēto par pasažieru pārvadātāju karteli

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 18:45, 29.01.2023


Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) "pieņēmis zināšanai" Konkurences padomes publiski sniegto informāciju par aizliegtu vienošanos reģionālās nozīmes pasažieru pārvadājumos, aģentūra LETA uzzināja birojā.



KNAB norādīja, ka birojs seko līdzi un pievērš uzmanību dažādām norisēm un procesiem publiskajā telpā, tostarp aktualitātēm pasažieru pārvadājumu jomā.

Ja KNAB rīcībā nonāks informācija par gadījumiem, kad valsts amatpersona veikusi vai plāno veikt koruptīvus noziedzīgus nodarījumus vai citas pretlikumīgas darbības pasažieru pārvadājumu jomā, KNAB nekavējoties rīkosies atbilstoši savai kompetencei.

KNAB aicina ziņot, ja iedzīvotāju rīcībā ir informācija vai pierādījumi, kas varētu liecināt par iespējamu valsts amatpersonu iesaisti koruptīvās darbībās, kā arī nonākšanu interešu konflikta situācijā vai kādiem citiem likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" pārkāpumiem. Ziņot iespējams arī anonīmā veidā iestādes mobilajā lietotnē "Ziņo KNAB".

Konkurences padome vaicāta vai saistībā ar šo neatļauto vienošanos plāno vēsties, piemēram, KNAB vai policijā, atbildēja, ka padome atbilstoši savai kompetencei veikusi izpēti un pieņemto lēmumu ar kuru lietas dalībniekiem tika konstatēts pārkāpums un piemērots sods.

"Attiecīgi šobrīd process iestādē ir noslēdzies - izpētes ietvaros netika saskatītas indikācijas par citu iestāžu kompetences jomu," uzsvēra padomē.

Jau ziņots, ka Konkurences padome par aizliegtu vienošanos reģionālās nozīmes pasažieru pārvadājumos piemērojusi naudas sodu kopumā 1,975 miljonu eiro apmērā trim reģionālajiem pasažieru pārvadātājiem - AS "Liepājas autobusu parks" (LAP), AS "Nordeka" un SIA "Latvijas sabiedriskais autobuss".

Tostarp LAP piemērota soda nauda 862 700 eiro apmērā, "Nordeka" - 637 600 eiro apmērā, bet "Latvijas sabiedriskajam autobusam" - 474 600 eiro apmērā.

Konkurences padomes Aizliegtu vienošanos departamenta direktore Ieva Šmite norādījusi, ka sodu apmēru nosaka, vērtējot pārkāpuma smagumu, ilgumu, vainu pastiprinošos un mīkstinošos apstākļus, kā arī sekas un citus aspektus. Visiem trim uzņēmumiem sods noteikts 5,6% apmērā no iepriekšējā pieejamā gada apgrozījuma. Turklāt "Nordeka" piespriestais 5,6% apmēra sods, kas veido 554 466 eiro palielināts par 15%, jo tā KP redzeslokā nonākusi atkārtoti un jau 2008.gadā tika sodīta par neatļautu vienošanos.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā. Regulāri veicot sabiedriskā transporta finanšu analīzi un auditu, direkcija nodrošina vienotu, nepārtrauktu un pieejamu sabiedriskā transporta sistēmu visā valstī.

Autotransporta direkcijas uzdevums ir īstenot virkni pasākumu kompleksu, lai Latvijas autopārvadātājiem tiktu nodrošināta likumīga iespēja veikt pārvadājumus Latvijas teritorijā un ārpus tās.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Darba likumā, nosakot, ka darbiniekiem nedrīkst prasīt svešvalodu zināšanas, ja vien svešvalodu zināšanas nav objektīvi pamatotas.

Ekonomika Būvniekiem jārēķinās, ka Rīgā 80% teritoriju ir dažādi apgrūtinājumi (+VIDEO)

Vērtības transformējas, kā to šobrīd lieliski var vērot Latgales priekšpilsētā.

Ekonomika VNĪ nav izdevies izsolīt Maskavas namu

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pirmajā izsolē par Maskavas kultūras un biznesa centru Rīgā, Marijas ielā 7, kas plašāk pazīstama kā Maskavas nams, nav izdevies piesaistīt potenciālo investoru interesi.

Ekonomika Eksperts: elektromobiļiem ir jāizmanto zemie enerģijas tarifi (+VIDEO)

Plānojot un optimizējot uzlādes laiku un sekojot līdzi biržas cenām, jums ir iespējams būtiski ietaupīt.

Lasiet arī

Ekonomika Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu varētu turpināties vēl dažus gadus

Problēmas ar lidmašīnu dzinēju trūkumu un ar to saistītajiem jautājumiem varētu turpināties vēl vienu līdz divus gadus, intervijā aģentūrai LETA sacīja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Pasaule Slovākijā tūkstošiem cilvēku protestē pret kultūras ministri

Slovākijā tūkstošiem cilvēku ceturtdien izgāja demonstrācijās, protestējot pret kultūras ministres Martinu Šimkovičovu, kuru kritiķi apsūdz cenzūrā un valsts finansējuma sliktā pārvaldībā.

Pasaule Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.