Latvijā faktiskais bezdarba līmenis jūnija beigās samazinājies līdz 7,8%

Ekonomika
LETA 15:57, 20.07.2021 0

Latvijā faktiskais bezdarba līmenis šogad jūnija beigās bija 7,8%, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā mēnesi iepriekš, liecina Centrālās statistikas pārvaldes darbaspēka apsekojuma dati.

 
Foto: LETA

Sieviešu vidū faktiskais bezdarba līmenis jūnijā pieauga par 0,1 procentpunktu - līdz 7,4%, savukārt vīriešu vidū faktiskais bezdarba līmenis saglabājās nemainīgs - 8,3%.

Vienlaikus Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis jūnija beigās bija 7,4%, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā maija beigās.

Statistikas pārvaldē arī norādīja, ka salīdzinājumā ar 2020.gada jūniju faktiskais bezdarba līmenis samazinājies par 0,8 procentpunktiem, bet reģistrētā bezdarba līmenis gada laikā sarucis par 1,2 procentpunktiem.

2021.gada jūnijā Latvijā bija 72,6 tūkstoši bezdarbnieku, tostarp 33,5 tūkstoši sieviešu un 39,1 tūkstotis vīriešu. Kopš maija kopējais bezdarbnieku skaits nav būtiski mainījies, taču sieviešu bezdarbnieku skaits pieaudzis par 0,1 tūkstoti, bet vīriešu bezdrabniekus skaits samazinājies par 0,2 tūkstošiem.

Savukārt, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, kad trīs mēnešus valstī bija izsludināta pirmā ārkārtējā situācija, bezdarbnieku skaits ir samazinājies par 11,3 tūkstošiem, bet kopš otrās ārkārtējās situācijas izsludināšanas 2020.gada novembrī, kad vairāki klātienes pakalpojumi tika ierobežoti, bezdarbnieku skaits ir samazinājies par trim tūkstošiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Saražotās elektroenerģijas daudzums četros mēnešos Latvijā sarucis par 3,5%

Saražotās elektroenerģijas daudzums šogad četros mēnešos Latvijā sarucis par 3,5% salīdzinājumā ar 2023.gada attiecīgo periodu, sasniedzot 3337 gigavatstundu (GWh), liecina pārvaldes sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) sagatavotais Latvijas elektroenerģijas tirgus apskats.

Ekonomika Piensaimnieks: «Līdz gada beigām Latvijā būs nedaudz ap 100 000 govju» (+VIDEO)

Ražošanas saimniecības izmanto mazāk dabas, resursu, mazāk dzīvnieku.

Ekonomika Zems izglītības līmenis rada četras reizes augstāku risku kļūt par bezdarbnieku

Pērn bezdarba līmenis personām 15-74 gadu vecumā ar pamata vai zemāku izglītības līmeni bija gandrīz četras reizes augstāks nekā personām, kas ieguvušas augstāko izglītību - attiecīgi 13,3% un 3,3%, secināts Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) izdotajā informatīvajā apskatā "Darbaspēka apsekojuma galvenie rādītāji 2023.gadā".

Lasiet arī