• Alda,
  • Maruta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Partija rosina atņemt parlamenta «mūža caurlaidi» notiesātiem deputātiem

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
VS.LV 11:44, 18.05.2024


Partija "Progresīvie" rosina atņemt parlamenta "mūža caurlaidi" notiesātiem bijušajiem Saeimas deputātiem.


Foto: LETA

Saeimas kārtības rullis paredz bijušajiem Saeimas deputātiem, kā arī Latvijas Republikas Augstākās padomes deputātiem, kuri balsoja par 1990.gada 4.maija Neatkarības atjaunošanas deklarāciju, ir tiesības apmeklēt Saeimas ēkas. Savukārt šo tiesību nav deputātiem, kuri izslēgti no Saeimas sastāva.

"Progresīvie" vēstulē Saeimas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijai pauž viedokli, ka regulējums par "mūža caurlaides" nodrošināšanu parlamenta ēkās nav piemērojams arī tiem deputātiem, kas pēc Saeimas deputāta pilnvaru laika beigām atzīti par vainīgiem noziedzīga nodarījuma izdarīšanā.

Partija atzīmē, ka deputāti var tikt notiesāti par pretvalstiskiem nodarījumiem, piemēram, koruptīviem, valsts noslēpuma pārkāpumiem. "Progresīvie" uzskata, ka īpaši šādos gadījumos caurlaides esamība Saeimas ēkās rada šaubas par valsts drošības vai tiesiskuma apdraudējumu.

"Tā saucamā "mūža caurlaide" ir goda statusu apliecinoša, un šādu statusu var atņemt, ja par personas lojalitāti valstij pastāv objektīvas šaubas vai persona izdarījusi noziedzīgu nodarījumu, tātad veikusi prettiesisku rīcību, par ko paredzēta smagākā atbildības forma - kriminālatbildība," pauž "Progresīvie".

Vienlaikus partija akcentē, ka deputāts, kuram nebūtu pieejama "mūža caurlaide", nepieciešamības gadījumā varētu apmeklēt Saeimu, piesakoties caurlaidei vispārējā kārtībā. Tātad liegums apmeklēt Saeimas ēkas nav absolūts un neietekmētu personas tiesības piedalīties parlamenta darbā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Aiztur iepriekš sodītu pedofilu par seksuālu uzbrukumu mazgadīgai meitenei

Valsts policija pirmdien, 1.jūlijā, veicot plašus meklēšanas pasākumus, aizturēja vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par seksuālu vardarbību, kas pagājušās nedēļas beigās Rīgā, Ķengaraga mikrorajonā, tika veikta pret mazgadīgu meiteni.

Kriminālziņas Mēnesī valstī tiek fiksēti vairāk nekā 800 krāpšanas mēģinājumi (+VIDEO)

Kampaņas sauklis "Met nost!" aicina uz šķietami nepieklājīgu rīcību telefona sarunas laikā.

Kriminālziņas Krāpnieki Smart-ID vārdā izsūta viltus e-pastus

Krāpnieki izsūta viltus e-pastus "Smart-ID" vārdā, lai viltus vietnē izkrāptu internetbankas piekļuves datus, liecina informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" publiskotā informācija.

Kriminālziņas Satiksmes ministrs: Latvijā ir ātruma pandēmija

Latvijā lielākā daļa autovadītāju sistemātiski pārkāpj atļauto braukšanas ātrumu, otrdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P).

Lasiet arī

Sabiedrība Deputāti atsauc vairākus priekšlikumus, kuri ierobežo alkohola pieejamību

Saeimas deputāti trešdien atsauca savus priekšlikumus par alkohola norobežošanu veikalā un aizliegumu reklamēt bezalkoholiskos dzērienus, kuru preču zīmi izmanto arī alkoholiskajiem dzērieniem, kā arī priekšlikumu vecuma slieksni dalīt attiecīgi alkohola stiprumam.

Sabiedrība Šogad pie administratīvās atbildības saukti četri Saeimas deputāti

Laikā no šī gada janvāra līdz aprīlim pie administratīvās atbildības saukti četri Saeimas deputāti, liecina Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas ziņojums, pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas Informācijas centra sniegto informāciju.

Sabiedrība Atver grāmatu "Latvijas Satversmes sapulce deputātu biogrāfijās, 1920-1922"

Tieši šodien, 27.maijā, aprit 102 gadi, kopš Satversmes sapulce pieņēma Deklarāciju par Latvijas valsti.

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem