• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Viada īpašnieki iegādāsies Dinaz degvielas uzpildes stacijas; KP neiepibilst

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 19:08, 01.03.2021


Konkurences padome (KP) atļāvusi AS "Viada Baltija" un SIA "Petrol Property" iegādāties kopumā 21 "Dinaz" degvielas uzpildes staciju, informēja KP.


Foto: LETA

KP atļāvusi "Petrol Property" un "Viada Baltija" iegūt izšķirošu ietekmi pār SIA "Latvijas nacionālā nekustamo īpašumu aģentūra" aktīviem - 21 degvielas uzpildes staciju.

Konkurences uzraugā skaidroja, ka "Petrol Property" un "Latvijas nacionālā nekustamo īpašumu aģentūra" pamatdarbība pārklājas sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšanā un pārvaldīšanā. Savukārt "Viada Baltija" pamatdarbība ir degvielas mazumtirdzniecība degvielas uzpildes stacijās, automobiļu rezerves daļu un piederumu mazumtirdzniecība, pārējā mazumtirdzniecība nespecializētajos veikalos, kā arī sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšana un pārvaldīšana.

Plānotā darījuma ietvaros "Petrol Property" iegūs izšķirošu ietekmi pār "Latvijas nacionālās nekustamo īpašumu aģentūras" aktīviem, kuri patlaban ir SIA "Latvijas nacionālā naftas kompānija" lietošanā, kura Latvijas degvielas mazumtirdzniecības tirgū darbojas ar preču zīmi "Dinaz".

Darījuma rezultātā "Petrol Property" iegūtos aktīvus jeb degvielas uzpildes stacijas nodos lietošanā "Viada Baltija".

"Izvērtējot uzņēmumu sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, KP secina, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no tirgiem Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki. Tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams," atzina KP.

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datiem, 2020.gadā "Viada Baltija" bija Latvijā trešais lielākais komersants pēc mazumtirdzniecībā realizētā degvielas apmēra, bet "Latvijas nacionālā naftas kompānija" bija 12.lielākais komersants pēc mazumtirdzniecībā realizētā degvielas apmēra.

"Viada Baltija" reģistrēta 2015.gadā, un tās pamatkapitāls ir 535 500 eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2019.gadā bija 174,97 miljoni eiro, bet peļņa - 80 563 eiro. "Viada Baltija" patiesie labuma guvēji ir Lietuvas pilsoņi Birute Paleičikiene, Renata Paleičikaite-Polujanskiene, Kristina Paleičikaite-Lesevičiene un Ivans Paleičikas.

Savukārt "Petrol Property" reģistrēta 2014.gadā, un tās pamatkapitāls ir 11 miljoni eiro. Šī uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir tie paši, kas "Viada Baltija". "Petrol Property" 2019.gadu noslēdza ar 3,65 miljonu eiro apgrozījumu un 1,26 miljonu eiro peļņu.

Vienlaikus "Latvijas nacionālā nekustamo īpašumu aģentūra" reģistrēta 2001.gadā, un tās pamatkapitāls ir 284 568 eiro. Kompānijas vienīgā īpašniece ir SIA "Dinaz holding", bet tās patiesie labum guvēji ir Genadijs Stankevičs, Nikolajs Jermolajevs un Viktors Busels. Uzņēmums 2019.gadu noslēdza ar 489 304 eiro apgrozījumu un zaudējumiem 236 685 eiro apmērā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika «ByteDance» noraida ASV prasību pārdot «TikTok»

Ķīnas uzņēmums "ByteDance" noraidījis ASV prasību pārdot videoplatformu "TikTok" un solījis apstrīdēt tiesā Kongresa pieņemto likumu, kas paredz aizliegt "TikTok" Savienotajās Valstīs, ja "ByteDance" to nepārdos.

Ekonomika Latvijā ieguldījumi attīstībā vairākkārt atpaliek no ES valstu vidējā līmeņa

Latvijā ieguldījumi pētniecībā un attīstībā vairākkārt atpaliek no pasaules attīstīto valstu un Eiropas Savienības (ES) valstu vidējā līmeņa, vietnē "Makroekonomika.lv" raksta Latvijas Bankas ekonomiste Linda Oliņa.

Ekonomika Latvijas Bankas «Maksājumu radars» novērojis mobilo darījumu pieaugumu (+VIDEO)

Pensijas vecuma cilvēku atturība ir saistīta ar viņu īpašumā esošajiem viedtālruņiem.

Ekonomika Nākamnedēļ atklās aviokompānijas «Norwegian» bāzi Rīgā

Nākamnedēļ, 30.aprīlī, plkst.10.30 atklās aviokompānijas "Norwegian" pastāvīgo bāzi Rīgā.

Lasiet arī

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Ekonomika Šogad Rīgas ostā plānoti 67 kruīza kuģu ienācieni

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Kriminālziņas VID aptur PVN izkrāpēju grupējuma darbību - uzlikti aresti 58 automobiļiem

Veicot virkni operatīvo un izmeklēšanas darbību, noskaidrots, ka shēmā iesaistītie uzņēmumi no 2022.gada sākuma līdz 2023.gada beigām izvairījās no nodokļu nomaksas, nodarot zaudējumus valsts budžetam vairāk nekā 367 221 eiro apmērā.