• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


71% sliecas domāt, ka ziemaā gaidāms jauns Covid-19 uzplaiksnījums

Teksta izmērs Aa Aa
COVID-19
LETA 15:34, 15.06.2022


Lai arī Covid-19 saslimstība ir būtiski mazinājusies un gandrīz visi pandēmijas ierobežojumi atcelti, tomēr 71% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju sliecas domāt, ka rudens un ziemas periodā ir gaidāms jauns Covid-19 pandēmijas uzplaiksnījums, secināts "Benu aptiekas" Stresa termometra aptaujā.


Foto: LETA

Aptaujas dati liecina, ka 11% iedzīvotāju domā, ka jauns pandēmijas vilnis šogad vairs nesekos, bet vēl 18% konkrētu viedokli paust nevarēja.

Analizējot iegūtos datus pēc respondentu dzimuma, 71% sieviešu un 70% vīriešu domā, ka šī gada aukstajā periodā ir gaidāms jauns Covid-19 pandēmijas uzliesmojums.

Savukārt 14% vīriešu un 11% sieviešu uzskata, ka jauns pandēmijas uzplaiksnījums rudenī un ziemā nav gaidāms, bet vēl 18% sieviešu un 16% vīriešu konkrētu atbildi sniegt nevarēja.

Sadalījumā pēc ģimenē lietotās sarunvalodas būtiskas atšķirības rezultātos neparādās. Kopumā 71% latviešu un tikpat krievvalodīgo sliecas domāt, ka rudenī un ziemā ir gaidāms jauns pandēmijas uzliesmojums. Tikmēr 11% latviešu un 17% krievvalodīgo ir pretējās domās, bet vēl 18% latviešu un 12% krievvalodīgo konkrētu viedokli nesniedza.

Visbiežāk jeb 77% gadījumos jaunu Covid-19 uzliesmojumu rudens un ziemas sezonā gaida iedzīvotāji vecumā no 25 līdz 34 gadiem, kam seko 76% iedzīvotāju vecumā no 35 līdz 44 gadiem, 69% - vecumā no 45 līdz 54 gadiem, 65% - vecumā no 55 līdz 74 gadiem un 64% - vecumā no 18 līdz 24 gadiem.

Tikmēr gados jaunāki cilvēki biežāk pauduši viedokli, ka jauns pandēmijas uzplaiksnījums gada aukstajā sezonā nav gaidāms - šādu atbildi sniedza 18% respondentu vecumā no 18 līdz 24 gadiem, kamēr pārējās vecuma grupās šis rādītājs svārstījās no 6% līdz 15%.

Aptauja veikta sadarbībā ar interneta pētījumu kompāniju "Gemius", aptaujājot 1718 respondentus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

COVID-19 Ceturtdien Latvijā reģistrēti 395 Covid-19 gadījumi; 4 mirušajiem

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 395 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par četru ar šo vīrusu inficēto pacientu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Trešdien Latvijā reģistrēti 498 Covid-19 gadījumi; 2 mirušie

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 498 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par divu ar šo vīrusu inficēto pacientu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Otrdien Latvijā reģistrēti 645 Covid-19 gadījumi

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 645 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

COVID-19 Latvijā slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits samazinājies līdz 272

Aizvadītajā diennaktī Latvijas slimnīcās ievietoto ar Covid-19 inficēto pacientu skaits ir samazinājies no 278 līdz 272, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotā informācija.

Lasiet arī

Ekonomika FM: 2024.gadā budžeta deficīts būtiski pieaugs un sasniegs 2,9%

Šajā gadā valdības budžeta deficīts būtiski pieaugs un sasniegs 2,9% no iekšzemes kopprodukta (IKP), pietuvojoties tuvu Māstrihtas 3% no IKP robežai, teikts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajā Latvijas Stabilitātes programmas projektā 2024.-2028.gadam, ko otrdien skata valdībā.

Pasaule Igaunija neplāno repatriēt valstī likumīgi dzīvojošus ukraiņu vīriešus

Igaunijas Iekšlietu ministrija neplāno repatriēt uz Ukrainu iesaucamā vecuma Ukrainas pilsoņus, kuri Igaunijā ieradušies likumīgi, paziņoja ministrijas pilsonības un migrācijas politikas nodaļas padomniece Anneli Viksa.

Sabiedrība Valmieras skolēni uzsāka nodarbības jaunajā sporta zālē (+VIDEO)

Vidusskolai - attīstības centram ir arī būtiska nozīme bērnu ar dzirdes traucējumiem izglītošanā.