47 Stradiņa slimnīcas darbinieki saslimuši ar Covid-19 vai ir kontaktpersonas

Veselība
LETA 12:30, 30.10.2020 0

Saslimšana ar Covid-19 vai kontaktpersonas statuss noteikts 47 Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas darbiniekiem, intervijā Latvijas Radio pastāstīja slimnīcas valdes priekšsēdētājs Rinalds Muciņš.

 
Foto: LETA

Muciņš atzina, ka no tiem 17 ārstniecības personām konstatēta saslimšana ar Covid-19, bet 30 medicīnas darbiniekiem ir noteikts kontaktpersonas statuss.

"Pašlaik ar šo situāciju mēs tiekam galā. Protams, ja saslimušo mediķu un viņu kontaktpersonu skaits pieaugs, tad tas būs zināms izaicinājums," piebilda Muciņš.

Tomēr uz jautājumu, kas ir tas rādītājs, kad var uzskatīt, ka slimnīcā situācija ar Covid-19 ir nekontrolējama, Muciņš atbildēja, ka tā noteikti būs situācija, kad saslimšanas gadījumi koncentrēsies noteiktās struktūrvienībās vai izkliedēti.

"Pašlaik slimnīcā ir situācija, ka saslimšanas gadījumi slimnīcā ir izkliedēti, tādējādi neradot briesmas kādas konkrētas struktūrvienības darbībai. Tomēr, ja uzliesmojums tiks konstatēts vienā struktūrvienībā, tad tas būs liels izaicinājums, bet darīsim visu, lai neciestu pacientu intereses," sacīja Muciņš.

Savukārt uz jautājumu, vai slimnīcā pietiekamā daudzumā ir individuālie aizsarglīdzekļi, Muciņš atbildēja, ka tie pašlaik pietiek un ir arī rezerves, bet piebilda, ka šajā jautājumā bažas rada Covid-19 saslimstības pieaugums ārpus Latvijas robežām, kas palielina pieprasījumu pēc aizsarglīdzekļiem, tādējādi mazinot iespēju ātri papildināt rezerves.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Veselība SPKC sniedz padomus talkas dalībniekiem (+VIDEO)

Lai āra darbs sagādātu prieku, jums jāievēro vienkārši noteikumi.

Veselība Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu

Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu, informē Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Veselība Latvijas urologi apgāž mītus par prostatu (+VIDEO)

"Kad nav sūdzību, tas nenozīmē, ka vēzis nevarētu attīstīties".

Veselība Šokējošs atklājums: Latvijā kaitīgi ieradumi meitenēm ir biežāk nekā zēniem

Mūsdienās kaitīgi ieradumi, piemēram, nepietiekama fiziskā aktivitāte, smēķēšana un alkohola patēriņš, meitenēm ir biežāk nekā zēniem, liecina starptautiska pētījuma par skolēnu veselību rezultāti par Latviju, ar kuriem trešdien iepazinās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.

Lasiet arī

Sports Madrides Real futbolisti kļūst par Spānijas čempioniem

Madrides "Real" futbolisti sestdien savā laukumā svinēja uzvaru un 36.reizi kļuva par Spānijas čempioniem.

Pasaule Krievija izsludina meklēšanā Zelenski

Krievijas Iekšlietu ministrija meklēšanā izsludinājusi Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, sestdien vēsta Krievijas mediji.

Sports Rihardam Bukartam hat-trick graujošā Latvijas hokejistu uzvarā

Latvijas vīriešu hokeja izlase sestdien "Arēnā Rīga" ar graujošu uzvaru pār Norvēģiju noslēdza pārbaudes spēļu sēriju pirms pasaules čempionāta, Rihardam Bukartam izceļoties ar trim gūtiem vārtiem.

Sabiedrība KM: Saziņa latviešu valodā norisinās pēc būtības oficiālos gadījumos

Saziņa tikai vai pārsvarā latviešu valodā valstī pēc būtības norisinās oficiālos gadījumos - mācību iestādēs, valsts un pašvaldību iestādēs, darbā apspriežu un sanāksmju laikā, kā arī veselības aprūpes iestādēs, secināts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.